Gå till innehåll
måndag 19 november 2018

Ledartavla


Populärt innehåll

visar innehåll med det högsta anseende sedan 2018-10-19 på alla områden

 1. 2 poäng
  Efter en sommar med båt insåg jag att ett ankarspel var ett måste. Börja en vacker dag med att vara slut och helt svettig efter att ha tagit upp en ankare? Nej, tack.
 2. 2 poäng
  Sommaren 1999 var jag ute och paddlade Strömsholms kanal med scouterna, men den gången nådde vi aldrig vårt mål som var Strömsholm. Sommaren 2010 skulle jag åka motorbåt genom samma kanal, men då började motorn att strejka, så att en slussvakt fick leda vår båt i en tamp, så då blev det ett abrupt slut på den kanalresan. Men i somras kom jag äntligen igenom kanalen!, om än bara åt ett håll... Så det blev liksom tredje gången gillt för mig, vad det gäller att komma igenom Strömsholms kanal. Nu har jag skrivit ihop en reseberättelse/ett blogginlägg om sommaren kanalresa mellan Smedjebacken och Mälaren, på den fina och rofyllda Strömsholms kanal, som är en kanal som jag kan rekommendera andra en färd på (även om man nog inte ska ha någon tid att passa...)! Så om någon skulle vara intresserad av att ta del av reseberättelsen, så kommer här en länk till mitt blogginlägg om kanalresan på Strömsholms kanal: http://www.fredriktysk.se/2018/10/20/efter-tredje-försöket-tog-jag-mig-äntligen-genom-strömsholms-kanal,-om-än-bara-åt-ett-håll.-40510203 /Fredrik
 3. 1 poäng
  Då vet man att alla packningar är nya! 🤣
 4. 1 poäng
  En fråga: Varför byter ni packningar? Alt 1: Tillverkare säger så. Alt 2: Det läcker. Alt 3: Alla gör så. Alt 4: Tycker det verkar bra.
 5. 1 poäng
  Hej Har precis bytt alla packningar i laddluftkylaren, det är fem packningar totalt och ingen av dessa var problem att byta men fick korta av packningen som ligger i spåret med 5mm. Tips är att spruta lite Glidex på den listen så att insatsen glider ner lätt. Om du inte måste så rör ej dreneringspluggen för du kan vrida sönder insatsen om den sitter hårt.
 6. 1 poäng
  Sådant här gillar jag. Att göra båtlivet bekvämt även när kroppen börjar protesera. Det är viktigt att några vågar tänka utanför boxen. Det här borde fungera utmärkt, det finns ju både dyneema och wire om man vill mycket starkare ankartåg.
 7. 1 poäng
  Har bara erfarenhet från ännu äldre (60-tal) Perkins i traktorer, men har där varit otroligt driftsäkra.
 8. 1 poäng
  Testade värmaren idag, men Camping paraffin får Statoil. Den startade! satte max på vredet, tryckte på knappen. Först hände inte så mycket, mer än att pumpen gick. Sedan efter ett tag, så blev plattan varm. Där efter startade fläkten. Sedan, började lampan lysa. Körde 20 min eller så, slog sedan av på knappen och vred ner vredet. Riktigt bra! Nu kan jag fixa allt annat!
 9. 1 poäng
  Måste få lägga en varm hand för Orrskär, men även Oxelö 30
 10. 0 poäng
  Teoretiskt är det bara att skruva bort fyra skruvar, skrapa rent, på med nytt tätningsmedel och skruva ihop. När jag gjorde det sist gick dock alla skruvar av. de stack ut lite ur hålen, så jag kunde värma och lossa dem med en svetstång.
Denna ledartavla är satt till Stockholm/GMT+01:00×

Viktig Information

Maringuiden använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Du kan ändra dina inställningar för detta, annars räknar vi med att du godkänner detta. Du behöver som gäst även vara medveten om våra Användarvillkor och GDPR policy Sekretesspolicy