Jump to content
Friday 31 March 2023

trewq

Medlemmar
 • Content Count

  2,371
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

trewq last won the day on December 17 2022

trewq had the most liked content!

Community Reputation

556 Expert

About trewq

 • Rank
  Amiral

Recent Profile Visitors

2,240 profile views
 1. Fick en kod i Båtliv att använda för 20% rabatt. Registrerade en massa uppgifter för att få en biljett. Som sista moment skulle man få ett mail med någon kod. Det kom aldrig. Försökte två ggr med samma resultat, sen gav jag upp och betalade fullt pris. Bondfångeri. Om man inte var motorbåtsköpare kunde man lika gärna stanna hemma.
 2. trewq

  Stortriss mk2

  Båten ska ju förvaras någonstans också, har du klart med sommar- och vinterplats? Där lär det gå åt ett antal tusenlappar.
 3. Kanske om man krockar med ett berg, dvs går på grund, och i så fall har du nog värre problem med tanke på vilken kraft som skulle krävts för att spräcka motorfästet. Är båtens för åt höger i bilden? Har själv med en tidigare båt gått på grund då motorn hoppade loss då tassarna gav sig. På grund av det överdimensionerade skrovet uppstod dock inga andra skador.
 4. Ser jag en spricka här?
 5. Provade några år att spackla kölskarven med våtrumsilikon och noterade att havstulpanerna inte velat sätta sig där. Målade då nedre delen av rodret med samma produkt, men då tyckte tulpanerna att nu får det vara nog så dom startade en koloni där
 6. Det lär väl tolkas av späckhuggaren som "Aha, det är verkligen ett djur, det ska jag anfalla!"
 7. Lossade avgasslangen, ingen ispropp vare sig i den eller vattensamlaren, bara ett par frusna droppar. Kan bero på att jag kör motorn tills det börjar låta burkigt och vattnet är slut, och sedan 5-10 sekunder ytterligare för att blåsa ut det sista.
 8. Plockar ur impellern över vintern så den får sträcka på armarna och vila sig, insmord i en plastpåse.. Letar efter sprickor, den brukar klara sig i fem år.
 9. Ja, antagligen blir det lite is i botten av vattensamlaren, det har jag faktiskt inte tänkt på, men det har fungerat i 25 år. Intressant synpunkt dock, ska titta efter. Att låta motorn tömma vattentanken är enklare än att använda fotpumpen YSM12 ???
 10. Nej, jag kör inte igenom glykol över huvud taget. Tömmer bara dricksvattentanken genom att låta motorn suga i sig vattnet. Har plockat isär vvx för rengöring men inget skräp och ingen korrosion. Finns inget järn som kan rosta. Lossar slangen från pumpen så allt vatten kan rinna ut
 11. Värmeväxlaren kanske uppfattas som en del av blocket, och en ispropp där är inte bra. När jag monterat sötvatten kylning och båten blev uppställd något framåtlutad blev vatten kvar i vvx och frös och tryckte ut den ena gaveln. Lödde fast den igen och ändrade lutningen på vvx.
 12. Min 46-åriga encylindriga diesel har stänksmörjning och saknar alltså oljepump och oljefilter, funkar utmärkt, stänker till och med upp till ventilmekanismen i topplocket. Inget filterbyte!
 13. En liten komplettering som funkar på alla telefoner, jag satte en bit kardborrband på baksidan, och gjorde ett litet fäste med kardborrband på en sprayhoodbåge. Då sitter sjökortet hela tiden regnskyddat i ögonhöjd. Och man slipper ha telefonen i fickan. Dessutom en fångrem med clips i ena änden och kardborrband i den andra så riskerar man inte att tappa luren i skidbacken eller liften och aldrig återfinna den.
 14. Har en One Plus Nord2 5G sedan två år mycket nöjd. Använder ett simkort med vidarekoppling för inkommande samtal och ett för allt annat. Båda med 4G Var tveksam till att köpa den pga storleken 6,4 " men ingenting jag tänker på eller störs av idag. Inget problem att få ner den i byxfickan, men ofta har man ju en jacka/tröja med ficka, i synnerhet nu med nerdragen inomhustemperatur. Den klarar med marginal dina krav, dock tillverkad i Kina. Finns på Amazon under 4000:- https://m3.idg.se/2.1022/1.754156/oneplus-nord-2
×
×
 • Create New...