Jump to content
Monday 28 November 2022

trewq

Medlemmar
 • Content Count

  2,359
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

trewq last won the day on September 19 2020

trewq had the most liked content!

Community Reputation

552 Expert

About trewq

 • Rank
  Amiral

Recent Profile Visitors

2,121 profile views
 1. En liten komplettering som funkar på alla telefoner, jag satte en bit kardborrband på baksidan, och gjorde ett litet fäste med kardborrband på en sprayhoodbåge. Då sitter sjökortet hela tiden regnskyddat i ögonhöjd. Och man slipper ha telefonen i fickan. Dessutom en fångrem med clips i ena änden och kardborrband i den andra så riskerar man inte att tappa luren i skidbacken eller liften och aldrig återfinna den.
 2. Har en One Plus Nord2 5G sedan två år mycket nöjd. Använder ett simkort med vidarekoppling för inkommande samtal och ett för allt annat. Båda med 4G Var tveksam till att köpa den pga storleken 6,4 " men ingenting jag tänker på eller störs av idag. Inget problem att få ner den i byxfickan, men ofta har man ju en jacka/tröja med ficka, i synnerhet nu med nerdragen inomhustemperatur. Den klarar med marginal dina krav, dock tillverkad i Kina. Finns på Amazon under 4000:- https://m3.idg.se/2.1022/1.754156/oneplus-nord-2
 3. Kollade laddningen i det mulna vädret idag vid elvatiden 13.1V. Kopplade ur panelen och spänningen sjönk till 12,9 förstås. Mätte direkt på panelen 21,4V. Kopplade in den igen och spänningen steg till 13,1. Tillfredsställande. Panelen lutar något mot norr. Kan det vara presenningen som fixar detta?
 4. Har en 45 W panel liggande horisontellt på däck, under ljus presenning. 3x75 Ah, enkel pwm laddare. Voltmeter visar 13,5-14,4 hela vintern.
 5. trewq

  Hur lägga slingen

  Behöver inte vara konstigare än så
 6. trewq

  Hur lägga slingen

  Använder samma metod, helnöjd. Skyttel av ett mässingsrör ur braatthalådan med en järnten igenom som tidigare varit stolpe till marschallhållare. Perfekt med dubbelspridarrig. Har sett på MG att man också använt dörrgångjärn. Man tager vad man haver. Med flera skyttlar kan man minska belastningen på likrännan.
 7. trewq

  Motor blir varm

  Om du skvätter några droppar vatten på cylindern och det fräser bort kanske det ger en hint om hur het den är
 8. Har fått meddelande om att jag måste godkänna prishöjning till 179:- Så långt inget problem, men när jag har godkänt och verifierat med mobilt bankid kommer jag tillbaka till bilden där man uppmanas verifiera. Är det klart då? .Borde man inte få någon bekräftelse? Eniros kundtjänst vet inte och har inget svar eftersom man överlåtit hanteringen till Google. Har ni lyckats göra ett godkännande?
 9. Har visserligen en annan toa men principen är densamma. Sedan jag bytte till en tank med inlopp i överkanten klarar ingen jokerventil att hålla emot trycket från en enmeters vätskepelare, så jag resignerade och satte en kulventil på slangen efter jokerventilen. Problemet löst.
 10. Jag tänker likadant, menar att man kan leta efter önskat material på oväntade ställen.
 11. När membranet i min wallasvärmare gick sönder började jag leta efter sådant material, det verkade vara nitril men jag hittade inget så tunt så till slut fick det bli svindyrt original. Sedan har jag upptäckt att vanliga gummihandskar ofta är av nitril och nästan gratis så det ska jag prova nästa gång. Lycka till med sökandet!
 12. En bekant skulle skära sönder en bensintank till en bil. Vi fyllde tanken med vatten, skakade om och tömde. Två gånger. När han sedan började med skärbrännaren, sittande på tanken, tog det inte många sekunder innan det smällde och han hamnade ett par meter bort. Dock oskadd.
 13. Tror att det fungerar lite olika på ost- och västkusten, beroende på mängden öar, att döma av västkustbekant som tränger ihop sig på ostkusten medan dina "stockholmare" kanske tagit med sina ostkustvanor.
 14. Jag tankar vanlig bildiesel och tömmer tanken till dunkar vid upptagningen. Häller tillbaka på våren, och något år har det hänt att det bildats svarta geleliknande klumpar under vintern. Dessa stannar dock i silen i tratten.
×
×
 • Create New...