Jump to content
Friday 19 August 2022

trewq

Medlemmar
 • Content Count

  2,351
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

trewq last won the day on September 19 2020

trewq had the most liked content!

Community Reputation

550 Expert

About trewq

 • Rank
  Amiral

Recent Profile Visitors

1,997 profile views
 1. Har fått meddelande om att jag måste godkänna prishöjning till 179:- Så långt inget problem, men när jag har godkänt och verifierat med mobilt bankid kommer jag tillbaka till bilden där man uppmanas verifiera. Är det klart då? .Borde man inte få någon bekräftelse? Eniros kundtjänst vet inte och har inget svar eftersom man överlåtit hanteringen till Google. Har ni lyckats göra ett godkännande?
 2. Har visserligen en annan toa men principen är densamma. Sedan jag bytte till en tank med inlopp i överkanten klarar ingen jokerventil att hålla emot trycket från en enmeters vätskepelare, så jag resignerade och satte en kulventil på slangen efter jokerventilen. Problemet löst.
 3. Jag tänker likadant, menar att man kan leta efter önskat material på oväntade ställen.
 4. När membranet i min wallasvärmare gick sönder började jag leta efter sådant material, det verkade vara nitril men jag hittade inget så tunt så till slut fick det bli svindyrt original. Sedan har jag upptäckt att vanliga gummihandskar ofta är av nitril och nästan gratis så det ska jag prova nästa gång. Lycka till med sökandet!
 5. En bekant skulle skära sönder en bensintank till en bil. Vi fyllde tanken med vatten, skakade om och tömde. Två gånger. När han sedan började med skärbrännaren, sittande på tanken, tog det inte många sekunder innan det smällde och han hamnade ett par meter bort. Dock oskadd.
 6. Tror att det fungerar lite olika på ost- och västkusten, beroende på mängden öar, att döma av västkustbekant som tränger ihop sig på ostkusten medan dina "stockholmare" kanske tagit med sina ostkustvanor.
 7. Jag tankar vanlig bildiesel och tömmer tanken till dunkar vid upptagningen. Häller tillbaka på våren, och något år har det hänt att det bildats svarta geleliknande klumpar under vintern. Dessa stannar dock i silen i tratten.
 8. trewq

  Segel

  Varför inte bara hissa upp seglet och prova, se var skotpunkten hamnar, hur seglet funkar i förhållande till vanten och om det är urblåst och odugligt.
 9. Eftersom min båt läcker lite mer än försumbart, kanske en halv till en liter per dygn, vill jag ha en länspump som fungerar. Vad gör man om den går sönder? Det har hänt. Provade att koppla en slang till motorns kylvattenintag, andra änden med en sil i kölsvinet, och startade motorn. Var lite fundersam över om impellern skulle klara att lyfta tre dm, annars ligger den under vattenlinjen. Hade ungefär fem liter vatten i kölsvinet och tittade ner för att se om nivån sjönk. Hann aldrig se det, det sa bara SLURP (antar jag) och vattnet var borta.
 10. När vi 1966 körde bil till Jugoslavien på semester var bensinkostnaden inget man tänkte så mycket på, även om det var knapert så vi inte hade råd att övernatta på hemvägen. På senare tid med bättre ekonomi har jag inte tänkt på det heller, förrän i år. Nu samordnar jag bilresor för olika ärenden och är lite fundersam över att köra ner till alperna i sommar. Men det kanske inte är prisnivån utan accelerationen i prishöjningen som man reagerar på. Skulle lägga en bränsledunk i båten ifall man skulle behöva bära bränsle från någon mack. Men åka runt med en tom dunk? Så jag fyllde den med diesel. Över 600:-! Fast jag är väl en gnällig gubbe.
 11. Hade en Monark 520 med en 20-hästare för länge sen. Med en person gjorde den 11 knop, med två vuxna och två barn, 3 och 5 år gjorde den knappt 10. Drog 1-1,1 liter/distans.
 12. trewq

  UPOugn

  Även den här kanske kan hjälpa
 13. trewq

  UPOugn

  En enkel googling ger bl.a. följande resultat. Gissar att det inte skiljer mycket mellan olika modeller. https://www.bruksanvisni.ng/spisar/upo
 14. Har med viss framgång med kontaktlim fäst förstärkningslappar på rullfockskapell och gjort en liten anpassning av sprayhoodfönster. Det har lett vidare till experimenterande med att lappa jeans på insidan när dom spricker över knäet. Har också slutat stoppa strumpor, men där duger inte kontaktlim utan använder då trälim, klarar även att köras i tvättmaskinen.
 15. Det låter precis som i bilbranschen tidigare, när man skulle köpa en ny bil sprang alla säljare och gömde sig. De senaste gångerna har det dock varit avsevärt bättre så det kanske det blir även i båtbranschen. Fast begbilhandlarna var ofta på hugget, ibland väl mycket.
×
×
 • Create New...