Jump to content
Monday 06 February 2023

Vestergren

Medlemmar
 • Content Count

  53
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

20 Expert

About Vestergren

 • Rank
  Löjtnant

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Prova med värme typ hårfön, brukar mjuka upp lim.
 2. Jag har inte sett 50% rabatt, de få båtar som sänkts ca 30-40% har försvunnit relativt snabbt. Men känns som hela marknaden har gått in i vinterdvala, köpare vill vänta till våren och se om de kan få sommarens priser och säljare vill vänta för att få 2018 priser igen.
 3. Jag gillar inte layouten på sargo etc, mkt ytor som bara finns där man egentligen inte har ngn nytta. Jämför med ex Nimbus Coupe där man nyttjat akterdäcket betyligt bättre med soffa,möjlighet att ha kapell och även att insidan är bättre planerad med två hytter med riktiga dörrar ist för att gå ner under soffan. Utseendet tycker jag väl är rätt snyggt egentligen men finns bättre planerade båtar för mina behov.
 4. Om bostäder går ner 20% så tror jag ingen går säkert. Det finns alltid någon som behöver sälja, de kanske vill byta upp sig och därför säljer sin båt lite billigare för de fått ett bra pris på en annan båt, förlorat jobbet eller vill köpa sitt drömhus som precis kom till salu till ett lägre pris.
 5. Ni har för stora motorer! MD11c - 500 kr plus lite biltema olja.
 6. Jag tror mycket beror på hur vintern blir med el,mat,arbetsmarknad mm och hur man har finansierat båten. Har de flesta höjt sitt bolån och sitter på ett amorteringsfritt lån så ja då behöver man kanske inte oroa sig så mycket. Men de som har tagit ngn form av båtfinans med avbetalning och nu ställs inför kanske 5-10 tusen mindre i plånboken varje månad. Ja då kanske man måste sälja. Sen det som talar för fortsatt mkt båtåkande är att kronan är svag och att åka utomlands har blivit betydligt dyrare. Husvagn på camping ligger på samma pris som ett hotell för ett par år sedan osv. Stuga på Gotland inkl färja -25000 osv Då är en gratis naturhamn rätt ekonomiskt! 😊
 7. Fyi så verkar 450k båten vara såld. Så ca 70% av privat priserna med lite prut, och troligen 60% av privatpriserna till båtägaren. Så det går att bli av med båtar rätt snabbt oxå 😊
 8. Jag tycker det har varit färre båtar ute denna sommaren än förra, men sen har jag inte träffat exakt rätt med väder heller. När solen lyser och det är allmänt badväder har vi sett mkt båtar. Så tolkar det som att färre semestrar i sina båtar men kommer ut när det är +25 grader och sol för att hänga på klippor. Alla ha inte samma fetisch för oljelampor och regn som jag har 😅 På min frus jobb så har kollegor sagt till henne att de inte kommer sjösätta detta året pga av bränslepriser men detta va en liten styrpulpet. Sen hur de gjorde med båtplats mm vet jag inte. Har även vänner som inte sjösatt iår men utan direkt förklaring. Men tror även mycket av bortfallet beror på som många säger att man vill göra annat. Vad gäller marknaden så är väl priserna rätt stabila, inkl antalet annonser haha. Inte mycket blir sålt verkar det som, av dom jag kikar på iallafall. Men kommenterade i en annan tråd att jag ser båtmäklare lägga ut båtar betydligt under vad privatpersoner begär. Tänker inte länka men det blir lite talande när en båt först annonseras ut för 200 000 under "privat" priset av de andra 3-4 båtarna på blocket. Sen veckan efter sänker mäklaren båten ytterliggare 50 000 kr, och den är fortfarande inte såld. Och då får man ha i bakhuvet att mäklaren tar troligen 8-10% i provision. Så i detta fallet där privatbåtarna ligger ute för 700ish så kommer denna säljaren nöja sig med kanske 400 tusen, om ens det.... Men de mest motiverade säljarna kör väl via mäklare så de andra kanske bara testar och annars tuffar som vidare en sommar till.
 9. Vestergren

  VHF-radio

  Frågan är vad som är billigast, köpa antenn och kabel eller bara investera i en handhållen ex. (Jag hade köpt en handhållen.)
 10. Om man kollar på motorbåtar så har jag sett att båtmäklare ligger under privatpersoner på båtar av samma modell. Privatpersoner har nog inte riktigt hängt med i svängarna med sin prissättning än. Normalt sätt så borde dom ligga 10-20% under handlare.
 11. https://www.naturvardsverket.se/amnesomraden/allemansratten/platser/vatten-och-is/
 12. Jag hade ett nautilock som krånglade. Jag gjorde det strömlöst och sen satte på strömmen igen och då fungerade det. Jag tog bort plus polen från mitt ända batteri. Annars så va det en rätt simpel konstruktion. Man kunde följa kablarna och sen enkelt skarva ihop original kabel och sen åkte nautilocket i soptunnan....
 13. Har varit ute nu lite längre och inga konstigheter, allt flyter på enligt förra inläggen. Min generatorn reglerar sig själv för varvtal så max är ca 20A från motor runt 1600 rpm på vår md11. Har haft batteriet uppe på 100% vid motorgång utan problem, då har min laddning gått ner till någon A så tar nog ett tag innan batteriet stänger helt. Solcellerna har laddat via min gamla regulator och sen kopplat jag bort solcellerna i hemmahamn alt efter någon dag om batteriet är halvfullt när man kommer hem. Ingen landström än även om det varit nära... min kylbox från -80 kommer nog bytas ut för den drar ström, mkt ström och jag har utan problem kunnat identifiera mördaren av mina gamla batterier.... Så får man se efter ett par år hur batteriet håller ihop, men nu fungerar allt som tänkt och jag kan göra en korttids rekommendation iallafall. 👍
 14. Ja än så länge är det inga konstigheter, även om vi inte varit ute mer än några nätter/dagar då min semester börjar idag faktiskt. Inga spänningsfall, avläsning fungerar med laddstatus etc. Har haft ca 25 A som mest i laddning med generatorn och solcell 50w tillsammans, så inga jätteströmmar. Men kort och gott, batteriet fungerar som tänkt 👍 men behöver lite mer tid för att utvärdera ex behov av landström etc. då vi inte varit ute tillräckligt.
 15. Att ta lite vax/stearin över sömmarna alt även på telltail kanske hade funkat.
×
×
 • Create New...