Gå till innehåll
onsdag 21 mars 2018

All aktivitet

Detta flöde auto-uppdateras     

 1. Senaste timmen
 2. Sälars inverkan på fiskbestånden

  Ja du. Det där med förolämpningar. Det finns ju flera olika sätt att förolämpa människor. Ett är ju att ljuga för dem. Som havsverket gör rakt upp ner. Ett annat är ju att inte svara på frågor. Jag tycker att jag har besvarat dina frågor och uppträtt bättre emot dig än vad du har gjort emot mig. Tack för din medverkan i tråden.
 3. Igår
 4. Jag tyckte du hittat en bra idé men blev lite fundersam när du började ifrågasätta den. Men då verkar det som vi är överens om att din idé tål att prövas. Jag vet inte om jb Weld skapar värme. Om den gör det så är nog matfett ett sämre val som fyllning.
 5. Sälars inverkan på fiskbestånden

  För att det är omöjligt att följa något sammanhang i allt du skriver. Du har skrivit ett hundratal inlägg i ämnet och i hälften av dom har du kommit med något nytt skäl till att all säl skall bort. Först var det torsken, sedan var det övergödning, nu är du inne på globalisering och kommunister och du tycks hellre vilja få rätt än att ha rätt. Det var mitt misstag att fortsätta svara dig men viltbiologi intresserar mig och ett tag kunde jag lära mig något av de rapporter du länkade till.
 6. Sälars inverkan på fiskbestånden

  Varför svarar du inte på mina frågor? Jag svarade på dina.
 7. Sälars inverkan på fiskbestånden

  Om hon, i egenskap av makthavare, kan påverka i positiv riktning så kan den där flygresan ha sparat mycket mer koldioxidutsläpp än den orsakat. Det begriper du själv egentligen..? Så du skulle inte åstadkomma något med brevet utan ville bara förolämpa henne i största allmänhet? I boken "Liftarens guide till galaxen" förekommer en person som har evigt liv. Han har så tråkigt att han reser runt med ett rymdskepp och förolämpar alla varelser i universum i bokstavsordning...
 8. Givetvis har jag stöpt ljus. Och varför tror du jag föreslog stearin om inte för den skull? Min tanke var mer att liksom vissa matfetter smälter vid läga temperaturer, är det svårt att ens med såpa få bort det som bundit till t ex vissa plaster. Men eftersom treq erfarit just att stearinet inte lämnar rester på metall så verkar det ju gå bra.
 9. Sälars inverkan på fiskbestånden

  Exakt, inte speciellt gott. Vilket jag sa. Typ rotmos
 10. Ändra mailadress

  Det är han som sköter det här forumet. Längst upp på sidan hittar du en flik "Medlemmar". Sök efter honom där och skicka ett mail.
 11. Båten går blött

  Hej! Har en sea ray som går väldigt blött, läser jag på hur drevet bör sitta så tycker jag att det är monterat för långt ner. Vad kan man egentligen göra åt det? Mvh Anders
 12. Båten går blött

  Hej! Har en sea ray som går väldigt blött, läser jag på hur drevet bör sitta så tycker jag att det är monterat för långt ner. Vad kan man egentligen göra åt det? Mvh Anders
 13. Sälars inverkan på fiskbestånden

  Smaken e som baken. Vissa tycker tran inte är gott, m.a.o. inte är äckligt... men går att äta..
 14. Sälars inverkan på fiskbestånden

  Nja, jag sa att det smakar tran. Det har med blodet att göra har jag för mig. Det är inte tran man äter, utan köttet, men oftast slutar hjärtat att slå innan man kan blöda ut dem. Då blir transmaken kvar. Skänka går bra, men inte sälja.
 15. Sälars inverkan på fiskbestånden

  Först, det kommer nog inte bli någon massslakt. Möjligtvis en jakt som inte är skyddsjakt. Men ingen begränsning. Man använder sälen i politiska syften och då menar jag inte som omslag på tidningar. Fisket är ju traditionstyngt. Många småfiskare har ju fiskat i generationer, på sina förfäders marker och gränserna har varit dragna länge. Globalisterna använder nog bieffekten som sälhysterin gav, för att slå sönder gamla anor. Se på tidigare inlägg där hafsverket säger att antalet småbåtar är i stort sett oförändrade, när småbåtarna som fiskar torsk har gå ner mer än 50%. Alltså rena lögner. Därefter kan större båtar ta över, de rikare blir rikare.
 16. Ladda 12V från 12V

  Ja, den hålls helt perfekt
 17. Ändra mailadress

  Vem är Stavhammar? Har du en mailadress till honom/henne?
 18. Har lekt lite med att smälta rester av värmeljus i en kastrull med vatten, stearinet lägger sig på ytan direkt så om du tar en stor kastrull med kokande vatten och vrider och vänder på delen i det så att stearinet inte fastnar i någon ficka så går det nog bra.
 19. Sälars inverkan på fiskbestånden

  Eftersom tran är nåt av det vidrigaste man kan stoppa i sin mun, så kan man nog anse att du påstod att det var nåt i stil med "hopplöst äckligt"... Hur som helst får man väl inte göra nåt med jaktdödade sälar? De ska väl lämnas in och förstöras. Får inte säljas eller skänkas, vad jag har hört.
 20. Sälars inverkan på fiskbestånden

  Märkligt. Vem har sagt att säl skulle vara hopplöst äckligt? Du verkar ju tro att jag sa det. Men jag sa sähär fritt ur minnet: Säl är inte speciellt gott, smakar tran. Sedan att du vill att jag skulle sagt att det är hopplöst äckligt, det är en produkt av din egen önskan. Sälkött går att äta, men är inte speciellt gott, det smakar tran?
 21. Sälars inverkan på fiskbestånden

  Ingen finess alls på dina inlägg ju? Jag ägde er
 22. Sälars inverkan på fiskbestånden

  Man bestämde att sälen skulle nå "carry capacity", det är samma sak som att krascha bestånden. Punkt slut. Kan du kan du förklara detta för mig? De overhört kompetenta och globalistkompatibla kamraterna på hafsverket vill poängtera att den stora flottan minskat med 20% medan den mindre är stort sett oförändrad i sin pravdatidning https://www.slu.se/globalassets/ew/org/inst/aqua/externwebb/sidan-publikationer/aqua-reports-xxxx_xx/aqua-reports-2018_3_ny.pdf Men som vanligt så passar ju inte verkligheten med propagandan. I rapporten: Småskaliga båtar i Östersjön har på några år minskat från ca 290 till 120, ren slakt. Vad skriver hafsverkets gröna kamrater i sitt mail? Och så här håller de på. Det är alltså rena lögner i en strid ström. De har alltså passerat verkligheten och utför en politisk gärning. Tycker du att detta är ett ok beteende ifrån en statlig myndighet? Hon är utbildad marinbiolog som kämpar emot klimatförändringar genom att flyga ner till Afrika, det stod i hennes anförande kring fiskepolitiken. Eftersom hon inte nämner sälproblematiken och istället raljerar om sina bravader i anförandet, så är det öppet mål. De som företrätt en klok förvaltning har ingen möjlighet att få gehör i vilket fall som helst. MP människorna kommer försvara sälen med allt de har. Dessutom sitter det nästan en hel forskarkår och hackar tänder för vad som skulle hända om beståndet skulle gått ner. Inte en chans att det kommer komma till någon form av reglering som märks. Visst, en licensjakt för jägarna där beståndet ligger så högt att fisken är körd kan säkert komma till. Men någon form av reglering som kan ta i tu med problemet? Nej.
 23. Ladda 12V från 12V

  Hålls den stabil även vid varierande matningsspänning?
 24. Stearin smälter redan i kokande vatten så det bör inte vara svårt att smälta bort. (Har du sett hemstöpning av ljus någon gång?)
 25. Sälars inverkan på fiskbestånden

  Om nu säl skulle vara hopplöst äckligt och omöjligt att äta skulle man ju hitta en massa information om detta när man googlar, men det man hittar om att äta sälkött är att det smakar gott. Det smakar tydligen som en blandning mellan vilt och fisk. Sedan är det ju inte säkert att skolbarn gillar smaken av sälkött och kanske inte heller vetskapen om att det är säl de äter. Det är ju rätt mycket som barn inte gillar så man kan ju kanske låta vuxna äta säl istället. Dessutom är det inte lika illa för vuxna att få i sig lite gifter som det är för barn. Om någon har tillgång till sälkött är jag absolut intresserad av att köa en bit. Mackey
 26. Stearin är kanske inte det bästa när jag tänker efter. Det är väl lite svårt att få bort stearin, eller tar aceton det? Det går kanske illa åt jb welden också? Det skulle inte gå med fett av nåt slag, typ...smör?
 27. Ladda 12V från 12V

  Grrr... -- Solregulator är overkill tycker jag på 2A. Jag brukar sätt DC/DC omvandlaren på 13,6V.
 1. Ladda in mer aktivitet×