Jump to content
Sunday 26 May 2024

rejas

Medlemmar
 • Content Count

  934
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

rejas last won the day on August 30 2023

rejas had the most liked content!

Community Reputation

202 Expert

About rejas

 • Rank
  Konteramiral

Contact Methods

 • Website
  http://marinwiki.se

Profile Information

 • Location
  http://marinwiki.se/user/1
 • Interests
  Segling, båtliv, simning och alpin skidåkning.

Mina båtar

 • Båtens namn
  Camajo, Alma, Särkin och Uttern

Recent Profile Visitors

3,314 profile views
 1. Kan vara så, men det kan också vara så att 20 är början på nästa segment. Alltså en mindre uppskrämd 25. Men jag vet inte hur det är på olika fabrikat. Vikt och cylindervolym hintar ju om det.
 2. Det är inte ofta man hör någon klaga på att de har för stor motor. Kan vara värt att kolla hur mycket tyngre en 20hk är då det kanske är så att det är en helt annan motor än 15hk. Har också hört att försäkringsbolag kan ha åsikter, men det har personligen inte varit problem för mig som också har en för stor motor på styrpulpeten. Om det var jag som letade en begagnad motor till en sådan båt så skulle jag kanske mer värdera skicket, priset och var jag geografiskt kan hitta en bra motor än om den är på 15 eller 20hk.
 3. Angående fråga 2. Jag skulle ha köpt en tank avsedd för utombordare på biltema eller motsvarande för några hundralappar istället för en jeepdunk spännband och silvertejp. Har i och för sig kört båda varianterna med framgång men en "riktig" tank känns klart bäst och står sedan länge på en hylla i garaget redo till nästa gång ...
 4. Det är Rx på plottern du ska använda. Tx kommer inte att fungera. Följ sedan rådet från @Lintott
 5. De svängda linjerna i bakkant på hardtoppen känns inte bekanta. Undrar om det inte kan vara en one-off från något mindre varv. Skulle inte bli förvånad om du hittar skrovet i botten på en styrpulpetare.
 6. Vad menar du med "dog"? Slog mätaren i topp, botten eller hände något annat?
 7. Ja. Jag tror de flesta som hänger här knappt bryr sig om var meddelanden postas utan tittar bara under "Ej läst innehåll" och ser på så sätt alla nya inlägg.
 8. En hypotes kan vara att om geggan kommer från en specifik plats och den igenkläggade kranen var den första som öppnades så borde den ha det mesta av geggan.
 9. Är det lika dåligt tryck när du spolar bara varmt eller bara kallt vatten i kranen? Är det så borde också varmvattenberedaren kunna avfärdas från de misstänkta.
 10. Hade du läckage hade du ju hört vattenpumpen gå antingen konstant eller stötvis ju mer sällan ju mindre läckage. Men ett läckage så stort att trycket är märkbart lägre i en av kranarna borde du ha märkt. Jag förutsätter att du bara har en pump till tryckvattensystemet. Då måste, antar jag, felet vara mellan en punkt som förser något tappställe med bra tryck och den felande kranen. Det kan vara kopplingar som du är inne på men jag tror mer på slangen. Det kan vara själva kranen som @ChristerN varit inne på eller något på vägen dit. Varmvattenberedaren borde du kunna utesluta så vida inte den kran som krånglar är den enda som har varmvatten.
 11. Har du gjort något på båten i vinter? Spontant tänker jag veck på slang eller slang i kläm. Kolla slangen från kranen till den första t-koppling där du vet att du har flöde.
 12. Vill också slå ett slag för lin. Dock aldrig provat med komposit. Det är inte alls svårt men dock lite kladdigt* när jag gör det. Men har hittills alltid blivit tätt och har gjort det på många genomföringar. *) Det mesta blir kladdigt i mina händer. Ni skulle bara se mig med en tub sika.
 13. Så små hål kan du laga med gelcoatspackel. På biltema finns gelcoatspackel i några få kulörer dessa behöver inte paraffin för att härda. Men om du köper flytande gelcoat så behöver den paraffin för att härda öppet i luften. Men det är inte aktuellt i ditt fall. När det gäller färgen så "googla" på din båtmodell efter vilken kulör den skall ha. Fråga här om du inte hittar. Har du tur finns den kulören på biltema annars har båthandeln fler kulörer. Hittar du inte rätt så får du väl köpa en burk av varje och testa. Att bryta gelcoat har jag aldrig gjort och vet inte om det går men på något sätt är de ju brutna så någon kan säkert. Helt perfekt kommer färgen inte att bli. Men på så små hål kommer det inte att synas ändå.
 14. Autosol har väl typ samma kornstorlek som de som rekommenderades ovan? Skall erkänna att jag inte vet vilken kornstorlek Autosol har, men det känns väl lite rivigt?
 15. Svårt att se vad problemet är. Men en utväg är att slipa lätt med Abralon och maskin. Börja med 500 eller 1000 och sedan 2000, 4000. Då blir det blankt. Med så fina korn avverkas inte mycket av gelcoaten heller. Använd mycket vatten.
×
×
 • Create New...