Jump to content
Friday 01 March 2024

Terri

Medlemmar
 • Content Count

  490
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

26 Expert

About Terri

 • Rank
  Kommendör 1. graden

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Väldigt tråkigt. Jag beklagar detta. Jag känner inte till honom, annat än det jag just läst om honom. Han verkar ha varit en riktig äventyrare. Med mycket erfarenhet och kunskap. Det här väcker frågan om den moraliska rätten att ha med sig vapen, företrädelsevis ett gevär, på en sån här lång resa. Lätt undanstuvat. Inget man behöver tänka på, men som finns där i nödfall. Precis lika motiverat som en brandsläckare.
 2. Om passfotot visar verkligheten, dvs människan, då lever vi i en riktigt grym värld. Det kan inte vara så, det får inte vara så! Jag tycker inte fotot representerar personen. Passmyndigheten kunde gjort det bättre och trevligare för svenska folket, men de står väl under "internationella" direktiv i det nya globala Sverige. På 50-talet, 60-talet, åtminstone, då var bilderna mer humana, tagna under trevliga former, i alla fall de jag sett. Och, glasögon eller inte, det går inte att se kameran, och man informeras inte heller när bilden tas. Bedrövligt är ordet.
 3. Är det någon som blir nöjd med sitt passfoto? Förr i tiden fick man se trevlig ut på passfotot, och bilden kunde tas hos en fotograf. I dag står man framför en skrämmande svart skärm med röda lampor som blinkar, och man har ingen aning om när bilden tas. Och om man försöker se trevlig ut, så säger de "Du får inte le!!!" Väldigt otrevligt och omänskligt bemötande! Varpå jag känner mig bedrövad, och bilden blir därefter. Jag log ju inte ens direkt, försökte bara se anständig ut! Jag har förstått att passcentralens nya kameror har som uppgift att digitalt mäta ansiktets proportioner, för att kunna identifieras i polisens dataregister över hela världen. Och att det råder bestämda regler för hur ansiktsuttrycket skall vara, nämligen helt nollställt, som ett "mugshot" på en gripen. Men om man bara tittar på fotot och bedömer det med synen, så är det knappast naturligt och representativt för den verkliga personen.
 4. Angående utsläpp, miljöförstöring, klimatförändring, i stora drag - är det någon som ser det komma att de styrande i EU och Västvärlden kommer förbjuda båtägande för vanligt folk, kategoriskt förbjuda egendom överhuvudtaget (bil, hus, etc.), i en global socialistisk eftersträvan under förevändningen att minska klimatpåverkan och miljöförstöring? Kan det hända att man inte får lov att äga båt, säg om några decennier?
 5. Har man råd så är ju marinor allra bekvämast. Annars är ju en del av charmen med båt just att ankra i sanden, eller vid klippor, och ro in med dingen till lokala byn. Vet inte hur bra detta fungerar i Portugal, Andalusien, och resten av Medelhavet. I Portugal ligger hela Atlanten på, så där är det kanske inte så lyckat.
 6. Det värsta är inte att bli av med en sak, utan själva kränkningen. Vi är inte vana vid att bli utsatta för brott. Vi hade inbrott i vår vindskrubb (första gången någonsin vi blivit utsatta för brott), och det verkar ha kommit inifrån huset (omständigheterna pekar på delar ur Styrelsen, som länge hade gått och glott med sura miner, och absolut skulle veta vad jag plockade med. De kunde ha frågat oss, istället för agera "Kling och Klang". Men det erkänner de aldrig. De lindade in det och kallade det för "oinbjudna gäster". Gränslösa personer, som tycker allt är ok, även brottsliga handlingar så länge de kan komma undan med det), och det har varit väldigt obehagligt och jobbigt.
 7. Många bra tips! Jag är inte säker på att bilen går att låsa (alla dörrarna) om batteriet helt kopplas ur. Nyckeln går till förardörren som är kopplad till centrallås (elektriskt?) för de andra dörrarna.
 8. Knepet i just det här fallet är kanske att övervinna inbrottstjuvarna psykologiskt till att tro batteriet är kasst. Ställa det på ett nonchalant sätt, med lite annat skräp strött runt omkring.
 9. Tack för svar. Jag vågar inte använda bagageutrymmesgardinen, då undrar de vad som döljer sig där under. En slarvigt lagt filt över, är en idé. Jag hade tänkt lägga batteriet i en pappkasse slarvigt lagd på sidan som om den vält omkull, och öppningen precis utom synhåll utifrån. ; ) Men inbrottstjuvar är nog sluga och genomskådar när man försöker trixa undan saker. Jag tänker för övrigt tömma handskfacket, och ställa det öppet. Det lutar nog åt att bara ställa batteriet helt öppet på golvet. För övrigt kanske det inte är någon vits med att ta med extra batteri, om jag ändå har laddat batteriet strax innan jag åker. Ett bilbatteri laddas väl inte ur snabbare bara för att det är kallt ute? Bilen är ju helt avstängd, endast den lilla larmlampan blinkar under vindrutan. Jag bor i lägenhet. Jag tror det är mest risk för inbrott hemma när man reser bort ifall man bor i eget hus.
 10. Skall parkera på Landvetter några veckor. Tänkte lägga ett extra bilbatteri i bilen ifall att den inte startar vid hemkomsten. Men är bilbatteri stöldbegärligt och lockar till inbrott?
 11. Jag förmodar att detta beror på att luktsinnet hos däggdjur är kopplat till luftintag. Och att omvandling till ett luktsinne likt det hos fiskarna, innebär ett alltför långt evolutionssteg för att ha gått igenom. Nu är valarnas luftintag placerat längst upp på huvudet, av funktionsmässiga skäl. Om späckhuggarna haft luktsinne, skulle deras rutiner sett annorlunda ut, bl.a. ätit mera as. Nu är de istället rena jägare.
 12. Tack för betryggande svar. Med mer modern digital övervakning, noggrannare registrering och rutiner, så har situationen också likriktats mer och därmed nog gett mindre utrymme för korruption, kanske. För seglarens egen del, kanske det också betyder en del att vara uppmärksam, ha intuition, positiv inställning, och inte dra till sig negativa energier som en magnet.
 13. Detta är värre än en vanlig muta. Ett mycket grövre ohederligt beteende. Jag skulle likställa det med stöld. Det är ett övergrepp, och utpressning mot båtägaren.
 14. Mutor har jag hört talas om ska vara ganska vanligt i Panama. Jag funderar bara, på Europa, och länderna runt Medelhavet, och om man seglar längre bort. Man blir ganska utsatt. Det skulle kunna bli ett problem, om man har sitt bohag fokuserat i båten och sina kära ägodelar.
 15. Off topic, ... Har någon varit med om att tullpersonal i Panama, och andra mindre civiliserade platser, stjäl föremål ur båten när de går igenom den?
×
×
 • Create New...