Jump to content
Thursday 30 March 2023

Mackey

Guldmedlem
 • Content Count

  13,624
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  216

Mackey last won the day on March 15

Mackey had the most liked content!

Community Reputation

4,015 Expert

About Mackey

 • Rank
  Guldmedlem

Profile Information

 • Location
  Stockholm

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Städa invändigt bör ju funka. Lacka rorkulten hemma. Polera allt rostfritt och annan metall. Stryka gardiner. Byta gasoldetaljer. Bygga om elsystemet. Stryka segel. Tvätta dynor. Det finns alltid något att göra. 👍😁
 2. Mackey

  Segelmärken..

  Hittade denna, men den har du säkert redan jittat.
 3. Det håller jag absolut med om. Du anar inte hur mycket jag skrattat när jag läst vissa av dina inlägg. Sedan är ju hela saken tragisk av många olika anledningar.
 4. Du verkar hata ett företag mer än allt annat i världen, men ändå väljer du att anlita just det företaget istället för något annat. Två gånger desutom! (Har jag för mig, kan ha fel.) Det känns som ett allvarligt fall av självskadebeteende. Dessutom har du synpunkter på företagets mätmetod. Du har säkert någon bra förklaring till att du gjort samma misstag två gånger, men du behöver inte förklara. Troligen kommer ingen att begripa hur det kommer sig att du gynnar ett företag du hatar som dessutom använder en mätmetod du inte tror på.
 5. Absolut, det håller säkert alla med om. Det är ju skönt att just deta inte hänt dig. Alltid något för dig att glädjas åt.
 6. Jo, det finns väl några rättshaverister till kanske. Gissningsvis är frågan 1000 % större än bara bin båt.
 7. Jag föreslog ju att tråden skulle stängas eftersom det i princip bedrevs lyteskomik med dig i centrum, men då ville du att den skulle finnas kvar. Inget har blivit bättre sedan dess, så det kanske är dags att radera tråden för gott.
 8. Som sagt. Sedvanerätt är en form av oskriven lag som är bindande eftersom den handling som åsyftas anes vara både praktiskt och moraliskt riktig.
 9. Mendet var ju bra, så att det inte tillkommer och försvinner skär och grynnor lite slumpmässigt eller så att områden med över tre meters djup plötsligt markeras med mörkblått.
 10. Så nu får man leva med sjökort från 2020 (eller när det nu var Stockholms skärgård förstördes) i all framtid! 😥 Uppdaterar man får man sämre sjökort. Tack Sjöfartsverket! 😠
 11. Sedvanerätt är en form av oskriven lag som är bindande eftersom den handling som åsyftas anes vara både praktiskt och moraliskt riktig. En domstol ska vad jag förstår döma enligt sedvanerätten om lagar saknas. Då är frågan om det anses moraliskt riktigt att få sjösätta en båt med hormonstörande färg och om det saknas lagar som reglerar detta? Någon som vet?
 12. Om man vill få ersättning av försäkringsbolaget vid en eventuell skada bör man använda de dimensioner/brottlaster de rekommenderar. Om man inte tror att man någonsin kommer att drabbas av en skade så kan man välja fritt vilken dimension/brottlast förtöjningslinorna ska ha. Om jag inte missminner mig har vi 14 mm förtöjningslinor till vår Comfort 32 som väger nära fem ton. Därmed borde vi ha åtminstone 20 mm linor, vilket är helt orimligt som jag ser det.
 13. Kanske en liten cctv-skärm så att man kan se sig omkring utan att gå ut? En speglad plotterskärm så att man kan kolla så att styrman sköter sitt jobb. Eller varför inte en kontrollpanel till autopiloten? Nä, det kanske inte är så bra... En enfägad (svart, eller kanske vit) slät plastbit är nog det enklaste. Lite roligare kan det ju bli med en opal plastbit (halvgenomskinlig) med en fjärrstyrd led-lampa som kan ändra färg placerad bakom. Det blir en ganska meningslös grej, men lite kul och kan ge lite svagt ljus som tröst för mörkrädda småbarn (eller vuxna). En digital fotoram som visar olika fina bilder, tex. denna. Nu är det nog slut på förslag för en tid. Jag röstar för en digital fotoram.
 14. Ibland tänker jag att vi borde dra ihop ett gäng och skrapa bort all färg på Mellis båt så att han inte kan slösa bort mera pengar för oss alla. Optimalt är väl att vänta till han betalt föreläggandet som han själv bett att få. Då får samhället (dvs. vi alla) tillbaks en del av de pengar Mellis förbrukat och sedan har han inget case att driva längre Jag har tänkt lite mera på detta och undrar till att börja med vilket straff man kan förvänta sig om man hjälper en båtägare att avlägsna hormonstörande färg mot dennes vilja? Det blir väl någon sorts egenmäktigt förfarande, men för den goda sakens skull.
 15. Det är underlagets temperatur som är viktig, för även om du lägger på "varm" epoxi så kallnar den snabbt ner till underlagets temperatur. Varning för kallt underlag! Förutom att härdningen går långsamt så finns det risk att fukt kondenserar på det kalla underlaget. Ytan bör inte vara mer än ett par grader kallare än lufttemperaturen. Egentligen ska ytan vara tre grader varmare än daggpunkten, men om man inte har koll på aktuell luftfuktighet så duger oftast min tumregel. Gäller dock inte om båten står på fuktig mark eller på en gräsmatta. Vatten och fukt är din största fiende när du ska lägga på epoxi. Är skrovet kallt kan luftens fukt kondensera på skrovet och då fäster inte epoxin. Om det regnar och regnvattnet rinner över ej härdad epoxi tvättas epoxin bort effektivt. Om natten varit kall är det klokt att avvakta med epoxijobbet så att ytan hinner värmas upp. Tänk på att kölen kommer att vara kallare under längre tid än skrovet. Det var lite generella råd och du hittar säkert mera från tillverkarna när du valt produkt. Klokt att inte försöka stressa fram en färdig båt för det är säkert jättetråkigt att ha hela botten täckt med epoxi som inte sitter som den ska. Hoppas på en varm och torr vår! Lycka till! Mackey
×
×
 • Create New...