Jump to content
Thursday 07 December 2023

Niklas-ES

Medlemmar
 • Content Count

  242
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Niklas-ES last won the day on May 27

Niklas-ES had the most liked content!

Community Reputation

21 Expert

1 Follower

About Niklas-ES

 • Rank
  Kommendörkapten

Recent Profile Visitors

1,223 profile views
 1. Tack för det! Ja, en anledningarna att det byts. 😀
 2. Tack och tack. Är gammal lanterna med glödlampa, då har det ingen betydelse, kablarna är säkert hel men skall ta bort sätta dit mycket nya grejer så väljer då att byta kablarna på det som skall vara kvar och snygga till. Multimeter har jag
 3. Hej! Tänkte dra nya kablar till topplanternan, men har lite svårt att lista ut vad som är plus eller minus? Kan man dragit jordkabeln som en pluskabel kanske? Ingen märkning på lanternan
 4. Missförstå mig rätt. Jag har full förståelse (trodde åtminstone) med allt jobb kring gamla båtar och vagnar för den delen. Större delen av året som varit har jag lagt ner så extremt mycket tid på detta, sommar/höst/vinter/vår. Lagt mycket energi och pengar på där jag tycker det behövts. Men nu har det liksom tagit tvärstopp. Har en kranbil som kommer imorgon och lyfter båten en aning så den ligger rätt med kölen på vagnen, flyttar fram den 10-15 cm så jag kommer åt skadorna från stöttorna, samt att jag kan vaddera dom, så kan jag konservera och täcka.
 5. Jo, jag förstår tanken. Känns dock både svårt och dyrt att hitta en vagn, speciellt här då utbudet är smalt. men det kanske är vad det är. Nog bara jag som är trög nu, men kärran menar du båten? ställa kölen på pallbockar. Innebär dock att jag måste köpa mer båtstöttor också.
 6. Tack för svar. Japp draget igår av. Mitt fel, klantigt. Draget var anpassat för en jordbrukstraktor, lågt. och jag hade fixat en L90H, vilket betyder att tillslut var för mycket brytning på draget... Jag har vision att sätta nya stöttor på vagnen till våren. som startar vid balken för kölen. samt RIKTIGT med vaddering. Detta för att båten inte skall kunna lägga sig fel, vilket den gjorde många gånger nu. ramlade ner mellan balken och stöttan med kölen. Dock är vagnen riktigt smal, nästan otäckt att se den efter vägen, även fast jag har bara 1km till sjösättning. Frågan är om denna vagn inte är anpassad för att stå på båtklubb och få båten pålyft. Båten står idag inte heller 100 bra, kölen står på balken men inte i center. En stötta som är blottad har skavt och ligger mot båten. Har för tillfället förstärkt upp med 4x båtstöttor som extra stöd. Nu står jag valet och kvalet vad nästa steg blir. Antingen fixa mekanisk domkraft, 2 st. och försöka lyfta båt nån cm så jag kan lägga någonting där den skaver. ev. luftkuddarna under kölen så jag kan få in nånting där också. Så får det stå så till våren. Eller, försöka fixa lastbil med kran som kan lyfta hela båten några centimeter och justera den rätt på vagnen.
 7. Nu har man många (blod, svett och tårar) timmar i denna gamla dam. Så detta är ett riktigt tråkigt avslut. Gick in till sambon och sa att nu skiter vi detta med båt, men hon var inte lika övertygad. Vilket är bra. Så man får nog försöka fixa detta med. Med det sagt, kompliterar jag med en bild från "sjösättningen"
 8. Hej alla, hoppas ni haft/har en fin båtsäsong. Själv avslutade jag min första med min rospigg igår. Första gången att ta upp båten visade sig blir närmast katastrof. Omtagning på omtagning då båten inte ville ligga rätt på vagnen, utan ville lägga sig fel. Vagnen måste fixas.. Vaddering ramlade av, och jag fick skador på båten. En stötta på sidan var vart helt blottad och gjorde skada, det måste plastas Men är inget större jobb, värre med kölen som fick sig redigt med stryk. Dock svår att komma åt. Någon som har något bra tips hur jag kan lyfta båten lätt medans den ligger kvar på vagnen? Hur viktigt är det att kölen är 100% plastad? Eller är den byggd för att ta lite stryk?
 9. Med ny och fin, menar du då en 2023 - 30 hk fyrtakt? Eller fräschare 30 hk tvåtakt? Svaret blir ändå desamma från mig. Finns massor med båtar anpassade för kort rigg. Även om modernare är för lång. Definitionen superbåt får någon annan svara på 😀
 10. Jag tror det går att justera rören (en aning iallafall). Men, jämfört med universala täckställningar, då det alla rör är lika gång och går att justera mer, så har jag vissa som är jättekort för att tex. passa på rufftak. Detta gör att denna ställning är anpassad för just min båt, och funkar i regel inte på andra.
 11. Jag fick min täckställning från Press & Son igår. Har inte packat upp, men vad jag hört och den hjälp jag fått är det bara positivt. Anpassad täckställning för båten (9m), bra presenning, ryckdämpare, nockskydd, lina , frakt m. utkörning. 9700:- Tycker ändå inte det var fasansfullt om det är bra grejer. Med det sagt så tror jag säker Biltemas gör jobbet, faktum att min pappa skall köpa en till sin styrpulpet.
 12. Tack för alla svar, tanken var att bygga höjden med en träbit och sedan gummi. Har nu fått tag på gummi så det räcker och blir över.
×
×
 • Create New...