Gå till innehåll
tisdag 23 april 2024

Niklas-ES

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    261
  • Gick med

  • Besökte senast

  • Dagar Vunna

    3

Niklas-ES senast vann den dag 29 Mars

Niklas-ES hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

37 Expert

1 följare

Om Niklas-ES

  • Placering
    Kommendörkapten

Senaste Profilbesöken

1 519 profilvisningar
  1. Har listen på jobbet, men ser också jag missat totalt måttet på bredden. En 5/5 list är inte så bred. Skickade dessa bilder till profil lagret och fick denna till svar: https://www.profillagret.se/fonsterprofiler/765-rutgummi-5p6g.html Mätte inte längst in, så därför tänkte jag att 5/5 skulle bli bättre. (Tajtare) Men vad vet jag, ingen aningen om toleransen och tätheten kring detta 😁
  2. Det hade jag inte koll på, men skall kolla så det stämmer också
  3. Då börjar jag närma mig byte av samtliga gummilister+spränglister. Jag har plockat bort en ruta, försökt mätt och även tagit med gummilisten till glasföretag, ingen kan riktigt svara på vad jag skall ha. Jag vet att rutan är 5mm, tjockleken på plasten på båten runt rutorna varierar lite. Men mäter man på bef. list så säger den ca 5,5mm på båda sidor isch. (väldigt svårt att mäta). Vad tror vi skall man satsa på en list med 5mm på båda sidorna? blir då går man ju ner lite, men samtligt är ju tajtare bättre?
  4. Hände mig en gång när jag var i yngre tonåren. En man med en Bayliner 2455 eller 2655 kom med för hög hastighet rakt mot bryggan och skrek om jag kan ta imot, instinktivt så tog man grepp och försökte trycka ifrån med handen mot peken, vilket naturligtvis inte gick, och klämde tummen mellan peken och bryggan. Så här i efterhand var det vannsinne av denne att be om detta istället för stå "stå på backen", även lika dumt av mig. Hursom. Körde första sommaren med en 28 fots, snipa ifjol. Som dom flesta säger så går det mesta om man tar det luuungt och planerar, hellre ta om flera gånger.
  5. Tack, med fördel måste man alltså komma åt stora delar av tanken, får fundera lite på hur jag skall gå tillväga då, Skall börja med att skicka ner en kamera och se allmänt skick.
  6. Hej Nu när våren närmar sig så börjar planeringen och fler frågor uppstår. Tänkte att det börja bli dags att göra rent tankarna, allt funkade fint i fjol, men finns kvar gammal diesel i tankarna. Har sökt runt lite, men inte hittat något steg för steg på lätt sätt. Jag har 2 x 160 liter tankar. Ser inga större problem att tömma dessa, men hur går man praktiskt vidare från det? Jag kan inte på något sätt komma åt att rengöra tankarna när dom är tomma. Jag har en inspektionskamera som jag tänkte använda mig av innan för att få en bild av hur det ser ut där nere.
  7. Tacksam för all hjälp och svar. Testat båda brännarna samt ugnen enligt excels anvisningar och dom funkade direkt. 👌
  8. Hej! Har en gammal gasol spis/ugn som jag har plockat ur båten för rengöring/kontroll. Är den fräsch tänkte jag använda den. Har kollat att allt verkar tätt, dock begriper jag mig inte på hur man tänder den, konstigt nog. Hittar ingen manual. Trycker man in vredet likt man gör med en vanligt grill, så kommer gasol, då kan jag vrida och reglera, men så fort jag släpper det intryckta vredet så stryps gasen. Jag misstänker det är en funktion så man inte kan "ramla in" i redet och dra igång det av misstag. Men det finns ingenting som gör att vredet kan hålla sig inne utan att man trycker in det manuellt. I min värld så tänder man när man trycker in ett vred. Vad missar jag? Eller är det trasiga grejer jag besitter?
  9. Jag menar en ozongenerator, tror dock att dom går under benämningen luftrenare också. Vet det har varit lite spridda skurar kring dessa, på gott och ont. Viktigt att följda instruktionerna. Men, har funkat väldigt bra för mig. Har tidigare kört den i stugan också för att ta bort den "instängda lukten".
  10. Liten uppföljning. Tog kapellet till kapellmakare för bedömning, och skicket är bra förutom att sömmar börja bli slitna. Dessa kommer att sys om hos dom. Kapellet är skickat till kapelltvätt och impregnering, bra att göra detta innan då detta sliter ytterligare på sömmarna. Summan av allt, ca 5000:- men då kommer kapellet vara i riktigt gott skick. passa på att fråga om vad det skulle kosta att tillverka nytt. tja, 20.000-25.000:- och då har jag ett litet kapell..
  11. Nu har jag en gammal båt, så lukter finns det gott om Brukar köra en ozonbehandling varje vår och den gör jobbet.
  12. Herregud tromb? Visste inte ens att det var ett större fenomen i Sverige. Nog har jag hört om iakttagelser. Men aldrig någon i det, med båt. 😅
  13. Efter en hård vinter börjar nu tillslut våren närmar sig, med strålande sol och lugn vind hoppas vi. Tja, lite sjöbris till er seglare kan man nog unna 😁 Jag är dock intresserad av att få höra era värsta storm-minnen. En annan har väll kört nån distans i styv kuling ut till stugan, men har en känsla av att det är många här inne som besitter mer spännande historier än det
  14. Tack för alla svar. Snyggt jobbat med ditt Patrik. Sist jag pratade med kapellmakare om laga sömn sade dom som er, sömnen är det första som går. i mitt fall så ramlade jag in i kapellet under stormen hans, så förhoppnings var det störa anledningen att det gick sönder, men jag är rädd för att det kommer behövas sys om på fler ställen. Kommer att göra detta tvärtom nu, åka in med smutsigt kapell till kapellmakarna för bedömning/kostnad för att fixa sömnar. Sen kommer jag skicka iväg det för tvätt/impregnering. Känns dumt att göra det först innan jag vet hur skicket är generellt.
×
×
  • Skapa nytt...