Jump to content
Tuesday 28 May 2024

No_jah

Medlemmar
 • Content Count

  1,570
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  13

No_jah last won the day on May 10

No_jah had the most liked content!

Community Reputation

390 Expert

About No_jah

Recent Profile Visitors

2,928 profile views
 1. Nej, den färgen är inte till för att användas under vattenlinjen. Då är ju bättre att använda tex. LeFant T-coat, men det glöm inte att efterstryka med pensel. https://www.lefant.se/produkter/nyhet-t-coat/ Ett lite billigare alternativ är att lägga på ett par lager vanlig lamineringsepoxi, då får man också en väldigt blank yta, det funkar bra även om lamineringsepoxi inte har något UV-skydd.
 2. Där ser man, det är ju isåfall billigare än många landmackar.
 3. Är det någon som har varit i Waxholm och tankat på Frodé sjömack? Där är ju priset enligt Skippo rejält mycket lägre än övriga två inom ett stenkasts avstånd. Diesel: 18.20 Bensin: 19,86 för bensin, och det måste ju nästan isåfall vara 95 e10? Och frågan är om priserna stämmer?
 4. Dessa mätarre brukar ju inte vara jättenogranna, men hur mycket tycker du att mätaren borde visa?
 5. Nu ser ja att Skippoappen har uppdaterats, och att man bl.a. kan välja bränsletyp för sin båt. Men jag lyckas inte få bensinpriset att visas direkt på sjökortet fast jag har var bensin som bränsletyp, jag trodde det var det som var meningen med uppdateringen. Ser det likadant ut för er?
 6. No_jah

  Trailerlås?

  Ja, att ta bort hjulen är nog det mest effektiva, dock ska ju då hjulen släpas hem också, däremot var jag med om för et par år sedan att hela vagnen blåste av pallningen under en storm, och då hade det inte var kul om hjulen varit avplockad. Att plocka bort draget gör det ju i princip enklare för tjuven än om man har ett halvtaskigt lås som inte täcker bultarna till draget, då är ju liksom halva jobbet redan gjort, och tjuven kan bara skruva dit ett medhavt drag.
 7. Ja, alltså om motorn inte är igång så har ju motorn inget oljetryck, och då lyser lampan. Den andra lampan är troligtvis laddningslampan, som troligtvis slocknar när motorn kommer upp i var, men kanske lyser lite svagt på tomgång.
 8. Det är väl lampan som indikerar lågt oljetryck. Och det är isåfall normalt att en lyser när tåndningen är på men motorn inte igång.
 9. No_jah

  Sabb G11A

  Jag tror det finns en adapter för att montera glödstift i samma som som hållaren för startcigaretten sitter.
 10. No_jah

  Sabb G11A

  Jag tror inte det är någon vidare bra idé att installera startmotor på veven, men däremot kanske det skulle gå att byta ut generatorn mot en dynastart, alltså en kombinerad startmotor/generator.
 11. No_jah

  Trailerlås?

  Är det dom rödmålade låsen du tänker på då, det är ju synd at det inte är någon bild på när dom är fastlåsa på en trailer. Och frågan är om dom bara täcke bultar som sitter horisontellt, för jag tycker inte de verkar täcka undersidan av balken? Jag har en sån här kulkoppling, där bultarna sitter vertikalt, och då måste ju låset täcka ovansidan och undersidan för att bultarna inte ska gå att lossa.
 12. No_jah

  Sabb G11A

  Ang. att starta motorn så antar jag att spaken med svarta runda handtaget på är en sk. dekompressionsspak som gör att man släpper på komressionen så att det går lättare att veva runt motorn. När du väl fått bra snurr på motorn så släpper du tillbaka spaken så att kompressionen kommer tilbaka och motorn får en chans att starta. Glödstisftet ser ju deffinitivt inte bra ut, själva stiftet som ska glöda saknas helt. Dom ser ju normalt ut något liknande det här: Edit. Jag läste inte riktigt och missförstod din bild, det du håller i är ju hållare för sk. startcigarett/zundfix. Alltså denna del: https://mkmarin.se/produkt/startsigarettholder/1849 I det stoppar du denna: https://mkmarin.se/produkt/startsigarett-eske/2331 Stiftet med sladden är snarare en tempsensor, och tittar man på denna bilden: så sitter där istället en analog temometer av denna typ:
 13. Du kan ju prova med en vanlig automatsäkring, och om det fyrkantiga hålet är för stort så kan du kanske använda en rostfri planbricka som täcker glipan. https://www.seasea.se/automatsäkring-10a
 14. No_jah

  Trailerlås?

  Jag funderar att skaffa trailerlås eftersom det är krav enligt försäkringskraven. Men det jag slås av när jag tittar på diverse trailerlås är ju att dom inte verkar förhindra att man kan skruva loss hela kulkopplingen, vad är då vitsen med att låsa trailern under vinteruppläggningen? Det är ju som om man skulle ha ett motorlås till sin utombordare där man fortfarande kan skruva loss bulten som låset sitter i. Tex. detta låset från Combilock som kostar dryga 2000kr där kulkopplingen bultar är helt blottade https://www.stgeorge.se/godkant-trailerlas-combilock-1030.html Så frågan är om det finns några trailerlås som även förhindrar att man kan skuva loss hela kulkopplingen?
 15. Hur ser dom ut på baksidan, och vad är det för storlek på hålet i panelen. Själv föredrar jag att ha separat säkringsbox före strömbrytarna, det kan ju kanske vara ett alternativ?
×
×
 • Create New...