Gå till innehåll
söndag 21 januari 2018

No_jah

Medlemmar
 • Innehålls Antal

  561
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

41 Expert

Om No_jah

 • Placering
  Flottiljamiral

Senaste Profilbesöken

350 profilvisningar
 1. Alternativet om du absolut vill köra med din motor tillsammans med Crescent Bamse är ju att du sågar av akterspegeln en bit.
 2. Lite svårt att läsa, men det ser helt klart ut som det står "Lång rigg" http://crescent-boats.se/img/egna/material/Broschyr_1982.pdf
 3. Installera fast luftpump för gummibåt

  Jag tänker att om man nu har en kompressor så kanske man använder även även till annat än än att pumpa jollen, och då kan det ju vara bra att kunna reglera trycket på ett smidigt sätt.
 4. Installera fast luftpump för gummibåt

  Man vill ju inte att gummibåten ska explodera, och använder man en tryckluftskompressor så är ju maxtrycket ganska mycket mer än vad gummibåten gillar.
 5. Installera fast luftpump för gummibåt

  Frågan är om det inte skulle vara smidigare att avnända nogon vanlig 12V kompressor, och sen ha en tryckregulatos monterad vid uttaget? Annars måste du ju ändå öppa motorluckan för att komma åt at reglera trycket.
 6. Installera fast luftpump för gummibåt

  Persolnigen hade jag hellere använt tryckluftskopplingar till detta ändamåt.
 7. Hur hög är akterspegeln på båten, är den sådär mellan 40-45cm ska du ha kort rigg, är den någonstans mellan 50-55cm är det lång rigg som gäller. Och enligt dessa fakta är max motorstyrka 45HK: http://www.maringuiden.se/u/Sakkunnig/;action=minbat&content_only=true&id=10589
 8. Bästa sättet att skrota 9m segelbåt?

  Jag menar där man väljer: Säljer, uthyres, bytes, köper, önskas hyra. Skulle det inte vara trevligt om det även gick att välj bortskänkes där?
 9. Regler för lanternor

  Det tror jag inte heller. Om man ska kunna bli fälld så måste ju kustbevakningen/sjöpolisen inte bara ha koll på exakt vilka lanternor som är godkända enligt reglerna, utan även veta vilka glödlampor/lysdioder som är godkända att använda i just dessa lanternor.
 10. Räcker 30 knop?

  Hehe, du skriver att du bara vill ha möjlighet att åka fort. Men hur fort är fort? Om du multiplicerar hastigheten i knop med 1,85 så får du hastigheten i km/h, kanske lättare att relatera till hastigheten då?
 11. Propp saga 27

  Kolla vad du får med denna kalkylator: https://www.vicprop.com/displacement_size.php
 12. Det är därför det på sidan jag länkade till är uppdelat i två delar, en del för sjövattenkylda motorer, och en del för sötvattenkylda motorer.
 13. Om båten är värd en ny/renoverad motor är det nog bara ni själva som kan svara på? Gillar ni båten så varför inte, men räkna inte med att få tillbaka pengarna motorbytet har kostat när/om ni tänker sälja båten.
 14. Här är bra vägledning för hur en vinterkoservering går till, både för sjövattenkylda och sötvattenkylda bensinmotorer: http://webshop.drevia.se/lista.php?kid=27-62-920
 15. Vad är det för bårmodell ni har? En älder motorbåt utan fungerande motor är normalt inte värd så många kronor, tyvärr.
×