Jump to content
Thursday 30 March 2023

Hybro

Silvermedlem
 • Content Count

  3,049
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  20

Hybro last won the day on January 15

Hybro had the most liked content!

Community Reputation

827 Expert

About Hybro

 • Rank
  Hedersmedlem

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Varför tror du att det är noga med yttermåtten, så som jag skrev i mitt inlägg?
 2. Skaffa frigolitskivor och bygg dig en tank. Limma ihop delarna ordentligt. Var noga med yttermåtten. Så köper du en syrafast rostfri plåt. 1.5 mm tjocklek. Tunnare är något svårare att TIG-svetsa. En duktig svetsare Tiggar ihop detta utan tillsats, såvida att plåtarna är ordentligt klippta. Kontakta en gymnasieskola med Programmet Industriteknik. Ett perfekt objekt, som säkerligen mottages tacksamt. Bjud eleven på en helg på sjön...
 3. Hybro

  Yanmar ysm 12G

  Och exakt hade du för motor tidigare?
 4. Hybro

  Yanmar ysm 12G

  Så här ser det ut på min 12 YSM
 5. Hybro

  Maxi 77

  Båtskrot lär även finnas i Västerås också.
 6. Allt för sjön... Inte tid att kuta på mässor. Lackade hemtagna rorkulten och de egentillverkade vikdörrarna (fyra blad) till kajutan på min Cumulus, med Benar UVR. Ett systemfelstänk att ha tre luckor som man travar på varandra. Då måste man ha med en i besättningen som sköter just detta. Kallas "lucktravare". Nån annan styrman, kocka o s v. Här viker jag bladen åt sidorna, när matoset ska släppas ut. Kameravinkeln förvanskar objektet betydligt. Har nån tråd som beskriver bygget, om intresse finns. Hade tillgång till fräs.
 7. Läser detta först nu. Angående vatteninträngning. Har en Cumulus, som blev blästrad till helt ren gelcoat gång runt 2007. Då målad med nån industriepoxi. Vet inte hur många lager. Redan vid första uttagningen efter det jag köpt båten 2008 så var det en mängd blåsor under vattenlinjen. Öppnade upp dessa inför vintern. Enkelt uttryckt så målade jag botten med ny VC-Tar 2 Expoxi. Flera lager där jag skrapat bort. Varje år efter detta har det kommit nya blåsor. På nya ställen och även där jag skrapat ned till gelcoat. Fläckig som en camoflagefärgad stridsvagn. Av ren nyfikenhet så testade jag en annan Epoxi som en kompis hade fått över på 1m2 av skrovet under vattenytan. Upptagningen hösten 22. Ingen ny blåsa på testytan! Däremot i övrigt som tidigare. Nu tänker jag ha skutan kvar typ 5 säsonger till. Här blir inte fråga om skrapning och blästring. River av det värsta. Värdet på båten är ca 50 000. Inget att bråka med. Kanske ger jag bort båten till slut i befintligt skick. Är ren semesterseglare, och jag har inte brottom. Är heller inte direkt pedantiskt lag. Testar kompisens val av Epoxi! Ska läggas på i tre lager.
 8. En YSM12? Har en i princip oanvänd tvåbladig folding liggande till rak axel. Använd typ 100 timmar. Bilder finnes. Humant pris utlovas😉 Bytte till fast originalpropeller då jag prioriterade backegenskaper.
 9. Remvax som typ vallakloss eller på sprayflaska ska EJ användas på kilremmar! Då går transmissionen bara trögare! Remmarna typ nyper fast i remskivorna. Som han sa, som lärde mig detta: Prova och återkom! Remvax i alla former är till för flatremmar. 😝
 10. Har en Albin Cumuls för 15 säsongen. Polaren en Maxi 84. Den senare är typ mer familjebåt. Så hade jag fått gjort om mitt val, hade det blivit den senare. Motorn sitter mer lättåtkomligt, med S-drev. Oavsett satsa på en båt med bytt eller helrenoverad motor och backslag. Cumulusen har rak axel. Inga tätningar, bälg eller lager som med tiden tar skada och måste bytas. Bara tre packboxar och ett cutlesslager , som man lätt byter själv.
 11. Sånt har jag varken pengar eller lust med att vänta, vänta o vänta få gjort. Varför inte vaxa ett helt parti intill skadan och gjuta av en form med BT glasfiber, polyester , modellera för fördämningar mm. Sen när du fått till formen, så vaxar och laminerar du en stadig kopia. Bör gå lätt att plasta fast i stället för den skadade detaljen, som du sanerat bort. Lite färg på... Kostnad.... Kanske 1500 kr.
 12. Hybro

  Prisvärd plotter?

  Ja, du... Ingemar. Jag tycker att min Garmin 90 SV, tror jag den heter, är mycket prisvärd även till ordinarie pris! Vid köp gick jag inte alls på typ: har kostat, extrapris mm, utan på tidigare erfarenheter.
 13. Hybro

  Prisvärd plotter?

  Kolla in de FINA priserna på E B, som de har haft sedan 15 år tillbaks i Praktisk Båtägande på helsidesannonser. Har Kostat, Rea, Extrapris o s v. Har år efter år gett sken av ett tidigare ordinarie pris på ca 1500 - 2000 kr och nu kunde man fynda! Till samma pris som övriga aktörer. Sa upp min långvariga prenumeration av PB, då jag fick nog av spektaklet. Så helt plötsligt fick jag ett lockerbjudande från PB. Earbuggs + typ halva prenumerationspriset på ex antal tidningar. Tidningen i sig bra, så jag kör väl ett tag till då. Glädjande. Helsidesannonserna som värst 4 st i en o samma tidning, med bluffpriser enligt ovan var borta. Hoppas det fortsätter så. .
 14. Duscha kallt, så är det inga problem.
 15. Varför har man kontantkort och inte abbonemang av nåt slag? Är det nåt ljusskyggt kanske, som är motivet?
×
×
 • Create New...