Jump to content
Monday 28 November 2022

Hybro

Medlemmar
 • Content Count

  2,954
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  19

Hybro last won the day on November 14

Hybro had the most liked content!

Community Reputation

809 Expert

About Hybro

 • Rank
  Hedersmedlem

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ser ut att ha suttit en gängade bussning av järn i båda hålen, som nu rostat upp. Rensa och gänga igen. Gänga i en ny bussning av t ex mässing.
 2. Men du kanske har rätt. Vet du kanske skillnaden mellan de två typerna. Sett på nätet att några använt Sikaflex... ..
 3. O du är säker på användbarhet i båt över tid..? Blir ju aldrig 80-100 grader i vattnet på våra breddgrader...
 4. Ja, så skulle jag gjort... Borra mot hålet för röret först. Putta, sen in röret och i med kallasfalt. Vrid röret runt några gånger så asfalten följer med runt om.
 5. Nä. Jag menar det jag skriver. Kallasfalt. Nyss lagt på det på egna stuggrunden som fuktspärr, med bred pensel. Lätta att få flytande med lite värme, typ 30 grader. - Då vill vi så klart veta vad du menar med varmasfalt? .
 6. Du menar kanske typ kallasfalt som finns att köpa på färg- och bygghandel? Används för att bl a täta stenfot av t ex ytong, eller murad, under marknivå. Även Sikaflex borde fungera. Borra hål, hålen innan du monterar hylsan, så slipper du borra sönder den.
 7. Nä inte bara sjökort för att ta sig i hamn denna gång... O inte gick det att syfta heller. Vet att jag för säkerhets skull någon gång stannat motorn och bara lyssnat... I liknande situationer. En gång när jag skulle passera Grumsfjorden, la jag mig helt stilla. Dunk, dunk, dunk, dunk... hördes om babord ... En annan gång en malande motor på lågvarv. Mitt framför mig kom en fiskebåt med trollingparavaner ute... Här skulle jag bara in till hemmahamnen... Bara papperssjökort hade inte funkat speciellt bra som synes. Ej heller en gast i fören med kikare. Har även nu ett frammåtseende ekolod. Oooops ... Gick inte att radera den ena videon.
 8. Hybro

  Dieselvärmare

  Är Kinas Veckor en kopia på Ryska Planar, som väl är en kopia på originalet Eberspächer? Och vad beror detta då på, tror Ni? .
 9. Hybro

  Dieselvärmare

  Oavsett vilken värmare man köper, så se till att få med flera glödnät med monteringsverktyg. Har bytt 3 st på min Eber, på 15 år. Se ovan. Så man får förmoda att Planar-kopian är lika känslig. Det som händer är att dessa koksar igen i nämnda glödnät, beroende på valt bränsle (diesel). Jag tankar numer bara sjömacksdiesel, dyrt. Så därför blir det separat tank till värmaren och billigaste möjlig diesel till motorn. Den går bra på grön brännolja i vart fall varma årstiden. Det gjorde Skodan TDI också😄
 10. Med svepta menas att ingen av spridarna pekar rakt ut från masten utan något bakåt.
 11. Samma om det ena är mer eller mindre urladdat. Så fort du kopplar samman batterierna, flyter det en stor ström från det som är fulladdat till det urladdade. Ska du då sen försöka att samtidigt köra startmotorn, är det inte säkert att spänningen är tillräckligt hög, d v s mindre strö kommer att flyta till startmotorn. Typ pust o klick...
 12. Vire... Bensinare. Kan väl funka i öppen båt. Riskabelt i t ex segelbåt. Annars är diesel ett bra alternativ.
 13. Kolla Davids Mekaniska. Eller båtskroten i Västerås, tror jag det var.
×
×
 • Create New...