Jump to content
Thursday 28 September 2023

Gaidin

Medlemmar
 • Content Count

  1,617
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

Gaidin last won the day on February 1 2022

Gaidin had the most liked content!

Community Reputation

264 Expert

About Gaidin

 • Rank
  Amiral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jag har båten i Kap Verde och fick förra våren en del kackerlackor ombord. Man kan i princip inte undvika det utan att vara löjligt noggrann med allt. När det gäller kartonger så är inte det största problemet att det finns ägg där, det kan det finnas på allt, dina skor t ex. Däremot gillar de limmet som används i kartonger och frodas där. På sommaren åkte jag till Sverige några veckor och vid återkomsten hade kackerlackorna fått fritt spelrum och hade förökat sig en hel del. En kompis hade varit i båten och sprayat ett par gånger men det hjälper inte mycket. Det resulterade bara i att jag fick diska alla tallrikar och glas för att inte själv få i mig giftet. Det finns en pasta man kan trycka ut på strategiska platser. Olika kvaliteter såklart och de första två jag testade gav inte mycket resultat men en kompis som jobbar på ett gym i närheten hade hört talas om ett riktigt bra preparat som såldes i en butik i närheten. Hon köpte en tub åt mig, en dryg hundring (De som inte funkade kostade under 50Kr) och den fungerade utmärkt. Efter att ha tryckt ut lite pasta i diverse hörn i närheten av där jag ser dem mest så kunde jag redan efter ett par dagar se att det låg döda kackerlackor lite här och var. Efter ca en månad såg jag inte en enda levande kackerlacka ombord och har inte heller fått in några nya ännu. Kanske har det kommit in någon efteråt som utsatts för medlet. Det stannar kvar väldigt länge efter applicering Medlet drar till sig kackerlackorna med doft och de går runt i det och äter det. När de sedan kommer "hem" till boet drar de med sig medlet på fötterna. När de väl dör av förgiftningen äter deras syskon upp dem och drabbas själva av medlet i andra hand. Mycket effektivt. Tyvärr minns jag inte namnet på medlet men jag skall snart köpa en ny, skall höra med min gym-kontakt om hon kan köpa en tub till Hur jag fick in dom från början vet jag inte. De kan ju flyga, deras ägg kan följa med i vad som helst, t ex dina skosulor eller dina byxor om du satt dig ner någonstans ute. Jag gör ingenting för att försöka undvika dom, det är helt enkelt för knöligt och inte värt det. Kackerlackorna där finns i två smaker. En brun, ca 10-15mm och en svart som kan bli upp till 4-5cm. Jag hade i princip bara de små bruna, någon enstaka svart men just nu är det helt tomt. Andra som har båtar där och som aldrig gjort något speciellt har klarat sig så det är inte slarv från mig som gjorde att jag fick in dom. Jag ser det som otur.
 2. Träffade en dansk båt som blev attackerad. Han hade med sig bangers, som små sjunkbomber. Efter att ha sprängt ett par sådana under vattnet så tröttnade angriparna och simmade iväg.
 3. Födelsedagsfest på stranden. Födelsedagsbarnet är hon i den stora hatten.
 4. Första maj I Kap Verde hamnade samma dag som mors dag. Fest med hela släkten och traditionell matlagning.
 5. Den 10e juni åker jag tillbaka till Sverige och motorn kommer inte att vara klar till dess. Volvo skickade bara ett paket kolvringar I stället för fyra ... Bara att anpassa sig. Det går bra, jag trivs fortfarande och vill egentligen inte åka tillbaka till Sverige. Efter en stöld på min båt, en surfplatta, ändrade marinan sina regler och släpper inte längre in locals utan ett speciellt tillstånd från hamnmyndigheten här i Kap Verde. Eftersom jag har många lokala vänner här blev det lite jobbigt. Jag snackade med ägaren som är en riktigt sur gubbe men det gick inte att ändra. Det slutade med att vi tog tre jollar och bogserades ut båten till en boj så nu kan jag ta emot besökare igen. Det filmades lite om det i denna videon från Alex, en kompis som är youtuber. https://m.youtube.com/watch?v=aARY5mvPVJM&feature=youtu.be För några månader sedan när jag dagligen satt på "kontoret", den flytande baren i marinan, såg jag en väldigt vacker kvinna som varje dag kom och gick, hon jobbade som kock på en båt som tog dagsturer med turister. Efter en tid såg hon väl att jag fånstirrade på henne och började skicka blickar och leenden till mig. Det tog ytterligare en månad innan vi började prata och träffades och efter tre dagar skulle hennes båt byta ö i två månader. 😕 Efter en månad sade hon upp sig och åkte tillbaka hem till Mindelo och är nu min flickvän. ❤️ Jag har fått lära känna hela släkten, lagat mat på traditionellt vis och lärt mig massor. Har nog själv börjat bli en "local" numera, jag kommer nog aldrig härifrån. 😁 I övrigt går livet framåt. I början på april fyllde en av mina bästa vänner år och vi ordnade en fest på stranden med kyckling och bikinibrudar 😎 Min kompis filmade lite där. En bit in i videon kan man se oss. https://youtu.be/nSTkqpZKGbY Min flickvän är inte med i video men mit ex... Mindelo är en galen stad och här finns allt man kan önska, så länge det inte är reservdelar. 😁 Första bilden, på väg till ett bröllop. Ineida (flickvännen) i gult. Från vänster, hennes kusin med dotter, Ineidas två döttrar med egen dotter. Bara fruntimmer här. 😎 Bild två, Hemma hos Ineidas kusin i Santo Antao. En ö med ett helt annat klimat och bananodlingar i trädgården.
 6. De gånger jag seglat ensam har jag sovit upp till 30 minuter. Det beror på var jag seglar och trafiken. Jag har ingen radar så jag är beroende av AIS. Jag kör med Autopiloten eller vindrodret hela tiden, även när jag är vaken. Seglen har jag inte gjort något med. Jag har inte heller seglat i områden med squalls. En del jag pratar med sover hela natten och litar på radarn. Skrev ett jättelångt inlägg för ett par dagar sedan som försvann. Skall skriva ett nytt. 😁
 7. Kvinnorna i Mindelo är inte så kräsna med vilka skor man har. I fredags tog jag med hela gänget på nattklubb. Man känner ju sig som en rockstrna när man går förbi hela kön in till klubben med dessa i släptåg 😎😎😎
 8. No stress gäller för hela Kap Verde. Det är svårt att stressa här. 😁
 9. Man vet aldrig, eller så tar jag med mig en bit av ön. 😁
 10. Just nu väntar jag på delar. De kommer med båt från Nederländerna och det tar nog några veckor till. När jag fick veta att jag blir kvar här så blev jag lite lättad att ha en bra ursäkt att stanna i Mindelo. En stad jag blivit förälskad i, på båda sätt. 😀 I går blev jag hembjuden till en man som spelar gitarr. Jag tog med min Jembe och vi jammade i flera timmar. Att resa är inte bara att se andra miljöer, det är att lära känna kulturen och folket. Efter ett tag på samma plats får man vänner och respekt och det är därför jag gillar att resa. Snart är jag nog på menyn på den lokala restaurangen. 😀 I övrigt har jag det bra. Har skaffat vänner som är väldigt fascinerande, massor med partyn och umgänge. Börjar bli för gammal för detta tror jag. 😀 Det finns en kanal på Youtube som heter Winded Woyage. Han beskriver livet i Mindelo på ett ganska rättvist och bra sätt. Det är mycket dansande flickor i videorna men det är så det är här. Detta är en stad för kultur och fest. Han har visat mig många sidor av Mindelo och var t o m tills nyligen min svärson. 😀😀😀 Ärligt talat vill jag nog inte skriva om allt jag varit med om här men jag försöker. 😎😏
 11. Jag har aldrig känt mig hotad eller trängd. Då har jag varit i de delar av staden som "man inte skall åka till". Jag har under de sju veckor jag varit i Mindelo hört talas om ett rånförsök. Jag har läst om fler våldsbrott i svenska tidningar. Jag har båten i marinan och var borta hela helgen utan att stänga och låsa båten. Kap Verde är tredje världen, det är Afrika. Transporter hit kan ta tid ja, men inte längre tid än till Kanarieöarna som jag förstått det. Jag får ju se nu när de skall laga motorn. När motorn är klar blir det mer segling till de andra öarna, där kan det såklart vara annorlunda men här i Mindelo ser jag inga problem med tryggheten. De som seglat hit och som jag pratat med har alla stannat längre än de tänkt p g a att de trivts bra och gillar ön, jag har inte träffat någon som ångrar att de seglat hit. Tvärtom. Några seglare som är här har varit här I flera år. Inte för att de sitter fast, utan för att de trivs.
 12. Lite bilder från Santo Antao. Den västraste av alla öar och med ett helt eget klimat. Här finns vatten från bergen och halva ön grönskar. En vulkankrater med 1500 meters höjd till högsta punkten. Fantastisk ö att vandra på och en av världens mest populära trekkingdestinationer.
 13. När var ni i Cherbourg? Jag satt fast där ett par veckor i september med covid och ryggskott, vi kanske var där samtidigt?
 14. I går fick jag beskedet att den lokala firman BoatCV skall komma idag eller imorgon för att lyfta ut motorn på bekostnad av de som monterade den i Sverige. Det börjar ljusna! Förhoppningsvis har jag en fungerande motor inom några veckor, då skall jagvsegla runt lite bland öarna här. Sal, Boavista och kanske lite fler öar. Till dess roar jag mig så gott det går och det är lätt här. Jag har träffat en Youtuber som varit här i tre år och känner allt och alla så vill man göra något särskilt är det bara att fråga "Kungen av Mindelo" så får man massor med tips. En frukost med Katchupa får man för en tjuga och man behöver inte äta igen på flera timmar. En lunch för 35 spänn med färsk tonfisk... Det går att leva billigt här om man vill men frestelserna är många så det är svårt ibland. 😄 På bilden, en klassisk Katchupa med ägg och chorizo.
 15. Det är väl lite så också att jag trivs här och vill se mer av öarna så att segla över för att få en tredjedels säsong känns lite slöseri med tiden i östra Atlanten. Jag är inte helt oäven på att segla tillbaka till Gambia och ta mig lite längre upp i floden denna gång. Jag har ännu inte bestämt mig hur jag skall göra och under tiden blir det lite jobb på båten. Jag tänkte byta stående rigg och lite annat. Skall jag tillbaka till Gambia är ju detta den sista utposten för att få tag I reservdelar o s v så jag förbereder mig för alla scenarion. Under tiden bor jag i ett annat land än mitt hemland och trivs. Helt ok för mig. 😄
×
×
 • Create New...