Jump to content
Friday 31 March 2023

patrikflink

Medlemmar
 • Content Count

  1,957
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  14

patrikflink last won the day on January 24

patrikflink had the most liked content!

Community Reputation

572 Expert

About patrikflink

 • Rank
  Amiral

Profile Information

 • Location
  Ostkusten Nyköping
 • Interests
  Båten, familjen och öl.

Mina båtar

 • Båtens namn
  Puella In Mare
 • Bild

Recent Profile Visitors

3,774 profile views
 1. Ja tyvärr så fick vi 30cm snö i veckan. Var precis inne och skottade däcket efter nattens snöfall igen. Skulle i denna veckan, men då det är is och snö, så har marinan ställt in all sjösättning.
 2. Jag har Folksam. Har rätt så billigt pga mängden försäkringar hos dom samt: Nautiska kompetens Spårsändare Medlem i båtklubb. Täcker brand och så vidare. Fick jättebra ersättning och hjälp när jag träffade en sten med mitt drev i höstas (drev till inombordare). Har bara positiva saker att säga om just Folksam. Gällande spårsystem, vill själv jaga vederbörande om dom stjäl min båt, har inte monterat detta för försäkringsbolaget ska förtydligas, men det ger rabatt.
 3. Glömde ju bifoga lite bilder på det gamla drevet. Har många fler bilder, men man är begränsad att lägga upp stora filer tyvärr.
 4. Åk och köp Biltemas oljetrycks mätare med givare, skruva in givaren och koppla in el. Du behöver inte sätta fast mätaren någonstans, ha den lös. https://www.biltema.se/bil---mc/elsystem/matare/oljetrycksmatare-analog-2000047236 Så har jag gjort för att utesluta mätarfel/givarfel.
 5. Tackar. Ja, min farfar, far, bror och jag har åkt på samma ställe 1000 tals gånger (utanför vår sommarstuga) men den aktuella dagen så var det lågvatten och jag glömde trimma upp drevet... Fick kämpa med att få igenom detta pga. åldersavdrag. Dom ger 40% av ett marknadsvärde plus avdrag för självrisken. La 30.000kr i mellan för drevet (10.000kr självrisk inkluderat), resten hjälpte försäkringsbolaget med. Kommer inte att lyckas nästa gång.
 6. Mitt var från 1995, så det säger väl en del att det håller. Men VP har mera strul med sina. Inte svårare att servera än motorn enligt mig. Anledningen att jag har ett nytt för i år, en olycka med en sten i höstas. Hade inte detta hänt så skulle mitt gamla Bravo2 hållit många år till.
 7. Jaha, då fick man sitt nya drev då. Efter en liten dunst med en sten i höstas och RF propeller utan gummihubb, ger komplikationer inuti. Gick bara i typ 3knop, men jävlar vad det smällde till. Propeller axeln kröktes, skeddan gick av, ett kugghjul släppte bitar och skickades runt i hela drevet. Om inte detta var nog, så sprack även underdelen vid propelleraxeln. Tog det via försäkringsbolaget och grym hjälp på ett gammalt Bravo2 med åldersavdrag såklart. I helgen ska det på!
 8. patrikflink

  Konsol

  Så här ser det ut på min Bayliner 2855, går säkert att hitta på Ebay.
 9. Jag satte in en modernare och fick ett liknade hål som ditt. Satte på ett svart galler över det befintliga fyrkantiga hålet. Fördel för mig då AC´n sitter bakom och fick bättre luft på sug sidan. Köpte ett svart galler i plast hos Erlandssons som täcker hålet perfekt. Vad är bakom panelen idag?
 10. Japp. La 3 lager (svart, grön och sist svart. Gick åt 3 hinkar som inhandlades våren 2020, la ETT lager med Trilux bottenfärg, i år ska jag bara bättre med samma färg.
 11. Har alltid varit i tidigt och upp sent. Återstår bara att få mitt nya drev, montera och sedan polering utvändigt. Så tyvärr ligger jag efter i min planering gällande sjösättningen. Men förbereder för fullt, press borta och kapell på iallafall.
 12. Bruksanvisning: Tvätta ytan med Hempel Pre-Clean eller Boatschampoo. Applicera rikligt med Alu-Protect med hjälp av en mjuk trasa. Låt oljan tränga in, och avlägsna överflödig olja med rena trasor. Hur kan oljan tränga in i aluminiumet?
 13. Blir rubbing såklart och sedan polerpasta, vet hur jag ska göra för att få blankt då jag gjort det några gånger, senaste var en ventilkåpa till en bil. Allt är ofärgat, men ser jättetråkigt ut nu. Där av min fråga om skydd (vax) kan göra så det blir kvar säsong i alla fall. Bifogar en länk på en ganska snabb lösning om grunden är bra (har testat med gott resultat):
 14. Vi har en bra kille som jobbar med detta på vår marina i Nyköping, ring och kolla hos Marincentrum i Nyköping och fråga efter Jakob Carnesteth.
 15. Tack för tipset, ska undersöka produkten.
×
×
 • Create New...