Jump to content
Monday 25 September 2023

patrikflink

Medlemmar
 • Content Count

  2,060
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  16

patrikflink last won the day on September 23

patrikflink had the most liked content!

Community Reputation

637 Expert

1 Follower

About patrikflink

 • Rank
  Amiral

Profile Information

 • Location
  Ostkusten Nyköping
 • Interests
  Båten, familjen och öl.

Mina båtar

 • Båtens namn
  Seagrid
 • Bild

Recent Profile Visitors

4,189 profile views
 1. Slutför testet nu efter 15 timmar. Känns okej och inget att gnälla på! Nu får kylen vila och laddaren ska på.
 2. Ska låta det gå lite till, kan uppdatera om så önskas. Här är det nu:
 3. Tänkte samma sak. Vill minnas att i förra båten hade jag runt 30Ah/dygn på vårt nya 80 liter, så detta känns okej. Tack för svar, blir att mosa in detta och ersätta vårt 60 liter.
 4. Hjälpte en kompis att byta kylskåp då han tyckte det startade för ofta och var rädd att den drog för mycket. Plockade isär termostaten och gav mycket smörj samt jobbade med den (tänkte om den hade hängt sig). Det är ett Waeco 130 Liter som går att köra på 12/24 volt och 230 volt, vet tyvärr inte modell eller årgång, men är väldigt fint och helt samt stort. Gjorde ett 12 timmars test på läge 3 (håller 4-5 grader enligt termometern) med ett 100ah nytt AGM batteri som var laddat innan (se bifogade bilder). Testet är utan laddning såklart. Fyllde frysfacket med 4 frysklampar och i kylen står 4st PET flaskor med vatten på totalt 6 liter. Så vad säger experterna, kasta eller behålla? Går tyvärr inte att fylla, finns ingen ventil på kompressor eller någon annanstans. Tanken är att jag kanske ska kasta in det i min båt...
 5. Har inte uppdaterat på länge, men varit ute nästan varje helg och passade på att byta båt. Ligger vid vår klubbholme med frun och katten Vira som börjar bli en grym sjökatt. Inte många båtar ute (blåste rejält när vi la ut i eftermiddag), men några såg vi. 17 grader i vattnet och en regnskur kom på ca 10 minuter. Kommer nog flera bilder imorgon, god natt!
 6. Så här gjorde jag: https://www.maringuiden.se/forum/topic/103637-söker-elmotor-25hk-vattentät/?tab=comments#comment-795209
 7. Har även fruntimmer ombord och äter banan. Är inte så skrockfull.
 8. Samma här, tyvärr så springer dom jättefort in i min hand och krossar sig själva...
 9. Gjorde en tråd förra året med test av Myrr! Fungerar fint och håller dom borta.
 10. Trevliga maskiner när dom fungerar. Enkla och bra styrka i dom (har haft i en båt). Men om du nu har renoverat den, varför kör du inte med en värmeväxlare så den ej rostar sönder? Ps: har en om intresse finns😉.
 11. Gjordes idag i min nya båt. Inge problem med lukt osv om man sköljer tank och slangar noggrant med diverse medel som luktar gott. Det som är problematiskt är trångt och slitsamt. Är helt slut i armarna och kroppen idag, men fick till det bra med helt nya slangar och ny sugtömmningsanslutning och ny nödpump (hade manuell som luktade igen gummit). Jag monterade även en ny toalett såklart.
 12. Finns en tråd längre ner gällande mitt båtköp i helgen som varit. Dock så har jag nu dubbla 41:or och annan båtmodell. Men vid första provturen så fick jag bara upp henne i ca 9knop på maxgas. Dagen efter lyfte vi henne (jag och säljaren) och gjorde rent dreven från miljoner havstulpaner samt botten. Sjösatte och testade igen, över 25 knop kom vi upp i och affären blev av. Så gör rent under först!
 13. Tror nog att det är rätt tänkt. Har ju själv idag start och förbrukningsbatteri ihop (utan skiljerelä), är så orginal som jag personligen inte gillar, man vill väl separera så man kan starta! Självklart kommer det att pangas upp solceller, tror att jag kan lyckas med 300 watt iallafall och kombinationen med 500ah batteri så känns det som att vi klarar oss (hade endast 400ah i förra båten😁).
 14. Aha, okej jag fattar. Ska nog bygga om som du typ: BB motor förbrukarbank+bogpropeller batteri. SB motor startbatteri gånger 2st typ 200ah totalt (ska även driva ankarspel för och aktern på samma batterier). Tackar!
×
×
 • Create New...