Gå till innehåll
onsdag 12 december 2018

ChristerN

Medlemmar
 • Innehålls Antal

  3 795
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar Vunna

  5

ChristerN senast vann den dag 26 Augusti

ChristerN hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

293 Expert

1 följare

Om ChristerN

 • Placering
  Hedersmedlem

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. ChristerN

  Val av motorbåt

  Storebron kräver också skepparexamen vilket iaf håller mig ifrån den storleken på båt. Kan väl minska intresset som uthyrningsobjekt också, om du trots allt funderar på att hyra ut.
 2. ChristerN

  Fukt i stängd båt med torkmedel

  Intressant produkt tycker jag. Men notera att det är Evodry 6H som säljs nu. Man behöver tydligen också leda bort den fuktiga luften så det behövs ett hål ut för det vilket gör den mindre intressant för båt tycker jag.
 3. ChristerN

  Val av motorbåt

  Du har fortfarande inte skrivit hur många personer båten ska vara till. Blir ju rätt stor skillnad om vi pratar två eller fem pers. Gasolen skulle jag aldrig byta ut. Se bara till att du har ett bra gaslarm installerat och installationen är rätt underhållen så är det betydligt säkrare än tex att slabba med bensin till elverket. Jag tycker Nimbus 365 är en snygg och praktisk båt och, som du skriver, oftast väl utrustad från start. Föreslog ju den tidigare i tråden. Men kolla också på Saga 365 som är snarlik men på vissa sätt bättre tycker jag. Sen gäller det ju att rätt objekt dyker upp och där är chansen nog större med Nimbusen även om det funnits en del Saga 365 ute under året.
 4. ChristerN

  Val av motorbåt

  Du skriver inte hur många ni är som ska sova/åka i båten. Det är ju rätt stor skillnad på utrymmena. För mig går också uthyrning bort om jag lägger den storleken på pengar, precis som Jan skriver. Jag tror att merparten av kommande värdeminskning, och därmed attraktivitet på marknaden, ligger i hur mycket soppa båten drar och där ligger alltid dubbla motorer dåligt till. Det är också en hel del andra skillnader i båtarna. Flybridge eller inte. FB är lite mer vindkänsliga vid tilläggning men är härligt vid fint väder. NordWest har mycket utvändigt trä som är lackat vilket, som jag tolkar det, kräver inomhusförvaring för att hålla lite och om man lejer bort jobbet så kostar det. Raka axlar är ju bra på många sätt men svårt att se om någon som hyrt båten gått på grund. En del båtar med raka axlar har en skedda som skydd under propellern. Ett exempel är Saga som har en 365 modell som skulle kunna konkurrera med de båtar du nämner. Om ni är fler än två som ska sova i båten så skulle jag inte gå under 35 fot utan Nimbus 365 eller Saga 365 skulle vara mitt första val. Därefter kommer Nordwesten eller Storebron om du vill ha flybridge. Sist skulle den "lilla" Nimbusen komma.
 5. ChristerN

  Bockhorn på Goodwill Volvo penta D4?

  Det var bara två år efter leverans av ny båt om jag kommer ihåg rätt, så visst kan man hävda att det inte var goodwill utan reklamationsåtagande.
 6. ChristerN

  jordfel?

  Har en annan sorts kontakt som var trög att sätta in i uttaget i båten men där var det själva höljet som kinkade. Motsvaras väl av ditt gula uttag. Satte på lite vaselin och sen funkar det som en dans
 7. ChristerN

  Bockhorn på Goodwill Volvo penta D4?

  Jodå, det förekommer Fick tips från Fredrik fd på Drevia om en sak som utan krångel togs på goodwill. Måste nog bara ha rätt kontakter, eller som jag, bra tips.
 8. ChristerN

  NIMBUS 29c Nordica Uppdateras

  Jag bytte (lät byta) tyget till sofforna i salongen för ca tio år sedan. Hade en -89:a 2006-2010. Tror det då kostade över 10’. Mycket beror på vad tyget kostar. Tror tyget stod för halva kostnaden i mitt fall.
 9. ChristerN

  Bockhorn på Goodwill Volvo penta D4?

  Har aldrig sett någon sk servicebulletin på Pentas sidor. Tror de bara finns för auktoriserade meckar. Dvs vad som verkstäderna ska/kan ta på goodwill.
 10. ChristerN

  Garmin kartkort tömdes

  Har ingen erfarenhet. Är det ett äkta kort eller har du köpt det svart? (Måste ju fråga.) Om det är äkta ring Garmins support. Har du tur får du prata med Jens som är oerhört kunnig och serviceinriktad.
 11. ChristerN

  Erfarenhet Dieselvärmare

  Sant, men jag vet inte om det går att köra min bilvärmare om det är under +8. Finns visst någon sensor för det. Ska erkänna att jag inte körde båtvärmaren under juli månad. Var alldeles för varmt.
 12. ChristerN

  Erfarenhet Dieselvärmare

  Apropå service etc. Pratade med Thermoprodukter som är generalagent för Eber och de sa att det inte behövdes någon service (nånsin) på värmaren (mod D4). Bara hålla koll på att filtret ser OK ut och att köra värmaren minst 30 min minst en gång i månaden. För övrigt väldigt bra företag att ha att göra med!
 13. ChristerN

  Weedo GT

  Vad menar du? Menar du att fråga om du sitter på en gulklimp eller om den bara är att skrota eller vad? Om du menar hur attraktiv den är som objekt, tex på Blocket, skulle jag säga nästan inte alls. Du ska ha tur och hitta någon som typ "hade en sån när jag var ung på 70-talet" och som gärna skulle vilja lägga tid och pengar på att renovera båten till gott skick. Annars är det nog inget värde i den, tyvärr. Ps. Välkommen till MG!
 14. ChristerN

  dynor

  Min erfarenhet i nuvarande båt är följande. Vanliga, tjocka madrasser ovanpå en brits helt i plast ger mycket kondens på madrassens undersida. Samma madrasser med bäddmadrasser ca 5 cm tjocka ovanpå ger betydligt mindre kondens/fukt under madrasserna. Samma madrasser med bäddmadrasser ovanpå och liggunderlag underst ger nästan ingen kondens i botten, däremot ut mot skrovsidan. Vet inte hur det var med den fukten i de tidigare försöken. Så för min del funkar det med liggunderlag. Vad gäller kondens så blir det alltid kondens runt luckan i taket/underdäck om denna är stängd. Är den öppen blir det kondens om det är kallt, även om värmaren är på. Har även en ventil ca 50 cm från takluckan. Känns lite konstigt när man vaknar på morgonkulan av dropp från taket
 15. ChristerN

  Värmesystem

  Som ett alternativ kan du ju sätta en datorfläkt i de tunmare slangarna. Jag gjorde detta med ett alldeles utomordentligt resultat enligt denna tråd.
×

Viktig Information

Maringuiden använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Du kan ändra dina inställningar för detta, annars räknar vi med att du godkänner detta. Du behöver som gäst även vara medveten om våra Användarvillkor och GDPR policy Sekretesspolicy