Gå till innehåll
torsdag 21 februari 2019

ChristerN

Medlemmar
 • Innehålls Antal

  3 862
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar Vunna

  7

ChristerN senast vann den dag 2 Februari

ChristerN hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

317 Expert

1 följare

Om ChristerN

 • Placering
  Hedersmedlem

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. ChristerN

  Båthandlare

  Rent allmänt ska man ge handlaren en (faktiskt två) chans att ställa saker till rätta. Har handlaren då inte fixat de fel/brister som funnits vid försäljningen får man gå vidare med ARN osv. Men det är jobbigt. Bäst är att man kommer överens på något sätt. Min erfarenhet är att det brukar gå att bli överens. I många fall har en köpare dock felaktiga förväntningar på objektet de köper men där finns stor variation. Har du noterat felen och bett handlaren fixa? Vad svarade de isf?
 2. ChristerN

  Flangande bottenfärg

  Hej och välkommen till MG! Som jag tolkar bildena har du ännu inte kommit in till gelcoaten om inte båten från början var röd. Du har också tjocka lager med bottenfärg och en ojämn botten vilket inte är ovanligt på en äldre båt. I ditt ställe hade jag kladdat på lite sk hård bottenfärg på de ställen där det släppt och seglat på. Om några år kanske du vill byta båt och då är det nog dumt att lägga en massa jobb just nu. Men det beror på hur mycket tid du har. De flesta som just skaffat båt vill ju använda den.
 3. ChristerN

  Båthandlare

  Hej och välkommen till MG! Om du med båthandlare menar de som i huvudsak säljer båtar så är det nog inte så många. Köpte en Yamarin ny av en firma i Stockholmstrakten och den säljaren (innehavaren) var bra. Sen köpte jag en beggad från en kille på Båt-Sam och han var helt juste men det var länge sen nu bägge fallen. Något speciellt du tänker på?
 4. ChristerN

  Är detta korrosion?

  Slutsats: Leta efter annat objekt eller förbered dig på ett motorbyte. Det förra förefaller enda raka då du nu också skriver att båten var enormt fuktig och hade mycket mögel.
 5. ChristerN

  Är detta korrosion?

  Håller med men med tillägget att det är salt vatten som kommer på motorn. Eller att motorn legat under (salt) vatten och sedan tagits upp utan åtgärd.
 6. ChristerN

  Ärgning på Duoprop G7 propeller ?

  Bland det värsta jag sett. Har iofs inte sett så himla mycket under mina 60 år på sjön. Lider med dig.
 7. ChristerN

  Bildgåta

  Och en som ser illa tydligen
 8. ChristerN

  Bildgåta

  "Den mest religiösa ön..." Det måste ju vara Donsö som Thomas-1 gissade ovan. Skriver en ostkust bo
 9. ChristerN

  Kina värmare

  Fast en värmare med bara av/på vill jag inte ha igen och det var det jag menade.
 10. ChristerN

  Frågor om Ryds 550 DC

  Tror du själv delvis svarar på frågan. Motorn är drygt 20 år gammal och med gamla motorer kan vad som helst hända. Nu kan jag vara helt ute och cykla men jag har för mig att Ocean Pro en gång i världen, och kanske för motorn du kollar på, betydde ett lite kraftigare växelhus och kanske lite annat. Har hört att Johnson under en period hade en del kvalitetsproblem. Vet inte om det var under den period som din tilltänkta motor är från. Googla lite så får du kanske svar. Var dock medveten om att alla motorer har någon eller några på nätet som skriver att det bara är skit. Vad gäller värdet så skulle jag säga att motorn, beroende på skötseln som alltid är svårt att uttala sig om om det inte finns dokumenterat, inte borde vara värd mer än 5-10.000. (Killgissning)
 11. ChristerN

  Kina värmare

  Ja, att betala 20.000 för en Eber kan tyckas fel om värmarna har samma funktion. På de jag hittar på Wish har ingen (har iofs bara kollat några få) olika värmesteg som tex Eber och Planar har. Bra att kolla iaf.
 12. ChristerN

  Koppla extra solcell till regulator

  Jodå. Man kan väl titta på panelen innan man köper den om det inte framkommer av specar på hemsidor etc.
 13. ChristerN

  Koppla extra solcell till regulator

  Eller på baksidan av panelen.
 14. ChristerN

  Kina värmare

  Min Eber D4 drar nog ganska exakt vad tillverkaren anger. 4.000/3.000/ 2.000/900 W tar 40/24/13/7 W. Om jag inte samtidigt kör min extrafläkt.
 15. ChristerN

  Måla åror

  Många åror som säljs i butiker har obehandlade handtag. Förmodligen för att det är lättare att få grepp om bart trä än om behandlat. Har dock alltid själv fernissat hela årorna. Och om man har årklykor med en bult igenom bör man olja/fernissa i hålet också. Många åror bryts just där. Därför är det bättre med de klykor som fäster runt åran, eller den gamla modellen där åran vilar fritt i klykan.
×

Viktig Information

Maringuiden använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Du kan ändra dina inställningar för detta, annars räknar vi med att du godkänner detta. Du behöver som gäst även vara medveten om våra Användarvillkor och GDPR policy Sekretesspolicy