Gå till innehåll
torsdag 28 mars 2024

No_jah

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    1 512
  • Gick med

  • Besökte senast

  • Dagar Vunna

    12

No_jah senast vann den dag 30 November 2023

No_jah hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

381 Expert

Om No_jah

  • Placering
    Amiral

Senaste Profilbesöken

2 817 profilvisningar
  1. Du kan ju testa att greppa och vrida lagerbanan med en redigt stor rörtång, tex. från Biltema https://www.biltema.se/verktyg/handverktyg/tanger/rortanger/rortang-stillson-2000016810
  2. Jag har använt denna när jag tätade kopplingen till extra bensintanken som jag skaffade för två år sedan, och de den har fungerat bra. Så den borde fungera även till dieselkopplingar antar jag. https://www.biltema.se/bilvard/bilunderhall/skyddstatningsmedel/gangtatning-50-ml-2000031437
  3. Som tidigare nämnt, hur kan 160 timmar samhällstjänst motsvara sex månaders fängelse? Om man jobbar 8 timmar per dag så är ju det 20 arbetsdagar vilket ju är vad man jobbar på en månad.
  4. Ja, det där var saftigt pris för några skruvar. Då kan du ju istället köpa en hel interceptor för liknande peng, så har du då lite mer reservdelar? Har du kollat med någon svensk återförsäljare?
  5. Ett bra trick när man letar efter små saker man lyckats tappa på golvet är att lysa med en ficklampa längs med golvet så det bildas en skugga bakom objektet. Det är ett bra sätt att hitt små saker, men en skruv i 10cm-klassen borde man ju som sagt se ganska tydligt om man inte är i stor sett blind. Så skruven måste ju ha lyckats gömma sig i något skrymsle, har arbetsbänken tex. någon typ av rörkonstruktion som skruven kan ha letat sig in i
  6. Det här ser ut som en akterlanterna:
  7. Det har du rätt i. Jag missade den lilla detaljen att det handlar om olika typer av batterier för förbrukning resp. start.
  8. Jag kan tycka det är lite märkligt att det inte fler solcellsregulatorer med utgång för två batteribankar på samma vis som det finns en del batteriladdare som har två eller fler utgångar. Här är ju ett alternativ, dock av PWM-typ: https://www.victronenergy.se/solar-charge-controllers/bluesolar-pwm-charge-controller-lcd-usb Här ett annat alternativ: https://sunlux.se/produkt/epever-duoracer-dr3106n-dds-mppt-12v-30a/ Men som tidigare sagts, så länge man har ett friskt startbatteri så ska det mycket till att det blir urladdat.
  9. Det där är inte ett MS-backslag. Jag tycker snarare det ser ut som en sån där reverseringsmojäng, som istället för att ändra åt vilken håll propelleraxeln roterar när du ska köra framåt eller bakåt, istället vrider propellerbladen. Dessa är inte vattenkylda. Du ser väl att det inte ser ut som MS-backslaget som jag visade på bild tidigare i tråden? Här är en bild som visar båda typerna:
  10. Det bästa vore ju om du kan tina upp motorn så du därefter kan köra igenom sjövattensidan med glykolblandning, det var ju synd att du inte gjorde det när du ändå körde motorn på land efter upptagningen.
  11. Vilken typ av backslag har du på mtorn? Om du har MS-backslag med reduktionsväxel så är detta vattenkylt med sjövatten, och där blir vattnet stående om man inte tappar ur det via pluggen på undersidan, och just backslaget är nog det tråkigaste delen att få frostsprängd med tanke på att det är svårt att få tag på. Såhär ser MS-backslag med reduktionsväxel ut:
  12. Ja, det finns styrväxlar för teleflex med non feedback, tex. denna: https://www.moory.se/p/styrvaxel-nfb-42/?
  13. Nu har jag plockat bort den gamla bordgenomföringen inkl. Kulventil ock slang. Och jag kan bekräfta att det är 1 ¼". Jag använde en 45mm stegborr för att borra upp bordgenomföringen från utsidan, det gick oväntat smidigt.
  14. Det framgår inte på på sidan, men om du ska köpa teleflex-kit inkl. styrväxel så skulle jag iallafall rekommendera att styrväxeln är av sk. non feedback-typ. Non feedback innebär att kraften från motorns propellerverkan inte överförs till ratten, som annars gör att man måste hålla emot ganska kraftigt i ratten framförallt när båten är på väg upp i planing.
  15. Du får väl ta bort gamla kabeln först och mäta. Men glöm inte att fästa en tamp när du drar ut den kabeln, så använder du tampen för att dra in den nya kabeln. Vad är det för rulle du mena, är det kanske styrväxeln? Personligen hade jag övervägt att byta till hydraulstyrning. Visst det blir kanske dyrare, men betydligt trevligare att använda.
×
×
  • Skapa nytt...