Jump to content
Friday 31 March 2023

Faderullan

Medlemmar
 • Content Count

  1,396
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  13

Faderullan last won the day on March 13

Faderullan had the most liked content!

Community Reputation

650 Expert

1 Follower

About Faderullan

 • Rank
  Vice Amiral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Kan det vara så att skruvarna inte är i mässing? I så fall finns ju risken att du har galvanisk korrosion som tar sig uttryck i ärgbildning även upptill på pumpen som det ser ut nu. Jag skulle fö. testa packningslim om ytorna är under misstanke.
 2. Du förmår tydligen inte redogöra för oss som inte sitter på polismyndigheten varför du inte kan byta klubb och på vilket sätt du är för evigt bunden till den?
 3. Kan du redogöra för oss som inte sitter på polismyndigheten varför du inte kan byta klubb och på vilket sätt du är för evigt bunden till den?
 4. Varför måste du ha din båt just i den här klubben? Ditt förhållande till ifrågavarande båtklubb är inte ett äktenskap som inte går att bryta. Leta reda på en båtklubb eller hamn som inte har liknande regler om TBT. Flytta din båt dit och segla lycklig i alla dina dagar. Om inte lär du vara dömd till vaggseglare för resten av livet. Beslutet är ditt. Ingen annans.
 5. Men du har ju inte en för ändamålet avsedd spärrfärg på din båt.
 6. Tror inte att egenmäktigt förfarande kommer på fråga i det här fallet. Ingen har tagit din båt i beslag, använt den eller låst in den så att du inte kommer åt den. Den är fortfarande tillgänglig för dig. Du kan fortfarande flytta båten med tex. lastbil eller annan form av transport. Om du däremot vill sjösätta den just vid din båtklubb bör du följa klubbens reglemente och då gäller det att få bort TBT-färgen.
 7. I marsnumret av Praktiskt Båtägande finns en artikel om bottenmålning. Där redogörs med tydlighet vad som gäller och vad som är på kommande när det gäller TBT på båten. Kränker väl upphovsrätten om jag sätter in hela artikeln men på bilden är avsnittet som berör ämnet. På nästa sida berättas också att spärrfärg inte är att rekommendera eftersom det inte går att garantera att inget gift läcker ut. Notera att då avser man för ändamålet avsedd spärrfärg applicerad enligt konstens och manualens alla regler, inte ett obestämt lager självpolerande bottenfärg.
 8. Tanken är ljuv. Men han skulle förmodligen ställa samtliga deltagare inför rätta för egenmäktigt skrapande av båtbotten och vägra sjösätta pga oro för att den nya färgen är giftig på fel sätt.
 9. Jag skulle nog påstå att du inte behöver oroa dig. Glasfiber består som benämningen föreskriver av glas som inte drar i sig vatten och polyester som inte heller suger upp vatten som organiska material. Gjorde för några år sedan ett test som visade på att vatten inte tränger in i glasfiber i någon nämnvärd grad. Utan att här börja förklara så är det bara att följa länken: Vatteninträngning i glasfiber.
 10. Nej, det är nog bara "Big paint scraper"-lobbyn som har svenska myndigheter i ett stadigt pung-grepp.
 11. Det blir nog vaggsegling åtminstone inkommande sommar. Handläggningstiden för dylika ärenden tyder på att det blir vaggsegling även sommaren 2024.
 12. Faderullan

  AQ130

  Båda passar, det till vänster är mer sannolikt. Det till höger brukar sitta i bilat som har vevhusventilationen både från blocket och från topplocket.
 13. TS har ju vetat om hotet om vite rätt länge, även när han var en 78-åring som kunde gjort jobbet på sommaren. Det var ju ingen hastigt påkommen situation...
 14. Ovanför vattenytan funkar väl vanlig sprejfärg i önskad kulör. Den del av drevet som hamnar under vatten kanske behöver drevfärg. Ett par burkar sprejfärg är inte dyra även om du köper kvalitetsgrejer. Dålig färg eller färg som inte är avsedd för ändamålet brukar börja se tråkig ut ganska fort och då får man göra om jobbet igen. Oftast är det grundarbetet som ger resultat, slipa och tvätta med aceton så allt fett är borta innan du målar.
 15. På jobbet använder vi ofta Teltonika RUT-240 4G routertill lite allt möjligt. Den har en digital utgång som kan dra ett relä. Tänker använda en sån till att styra en värmare på sommarstugan. https://teltonika-networks.com/product/rut240/
×
×
 • Create New...