Gå till innehåll
tisdag 16 april 2024

bajen

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    85
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

13 Trovärdig

Om bajen

  • Placering
    Kapten

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. De gorde en ny välvd ruta till min Fjord 900 utifrån mätningar på plats. Blev helt perfekt.
  2. Finns en herre på västkusten som lägger teakribb på aluminium till b.la. Ryds 23 wa. Han kör ”tills teaken tar slut” trots att han uppnått pensionsålder o nått decennium till. Jag beställde badbryggeluckor av honom i höstas till stor belåtenhet. Bättre än originalluckorna https://www.martinssons-batbyggeri.com/products.html
  3. Den som fanns att köpa från VP som original monterades på BB limpa under/intill glykolbehållaren (15 på skissen) Var tänker du sätta filtret? Jag funderar på skottet i framkant på motorrummet.
  4. Hej, jag har en VP 4,3 GL i en av båtarna en ryds 23 wa. Motorrummet i den båten gör att oljefilterbyte kräver mer akrobatik av gubbkroppen än vad jag i längden kommer palla med. Jag funderar på detta kit från drevdelar https://drevdelar.se/oljefilterforflyttare-komplett-sats-2x100cm-slang-v8-smallblock-bigblock-chevrolet Någon som gjort något liknande eller som har några tankar för/emot att montera denna och vad man kan behöva tänka på? Tacksam för inspel från forumet.
  5. Jag höll på i omgångar under 3-4 veckor med diverse sprayer, kyla, värme men det som slutligen löste det hela och fick ratten att släppa var att lägga en platta av koppar (aluminium eller annat mjukare material går säkert lika bra) och med en inte allt för tung hammare slå några korta rappa slag mot stången i centrum som ratten sitter på. Min teori är att tröghetslagen gör att stången rör sig hastigt framåt någon mm medans ratten (lagen om en massas tröghet) inte hänger med utan att det som korroderad fast lossnar. En annan fördel är att inget sitter i spänn och kan fara i väg och skada dig. Fick detta förfarande bekräftat av en pensionerad båtmekaniker.
  6. Det gäller att använda sig av ”verbal judo” som att t.ex. hänvisa till deras egna brösttoner om hur seriösa deras medlemmar är och hur de vill främja trygga båtköp för konsumenter genom sin verksamhet. Oftast röner det större framgång än man kan tro. I det här fallet är du den lagliga reklamationsrätten på tre år efter köp (mot ÅF) passerad. Men om båten finansierats med lån gäller även kreditköpslagens reklamationsmöjligheter mot finansinstitutet. Någon var inne på det tidigare, men Swedbank finans och Ecster och andra drakar som brukar ha sin skylt i montrarna hos båthandlare på mässor tycker nog också att de båtar som finansieras ska hålla, ”skrovmässigt” kredittiden ut.
  7. Det är representanter för konsumentverket och Branschorganisationer som sitter i ARN så att Sweboat sitter med är helt naturligt. En branschorganisations uppgift förutom att tillvarata sin branschs intressen är också att se till att medlemmarna fullföljer sina rättsliga skyldigheter och god branschsed. Därför tänker jag att det kan vara bra ide’ för TS att vända sig till Sweboat med sitt problem, särskilt om återförsäljaren och tillverkaren är anslutna till Sweboat.
  8. Har varit slarvig med återkoppling. Men skyller på att jag varit upptagen på sjön. Nåväl. Motor var en helt ny upplevelse efter uppgradering av förgasare och propeller. Lättstartad och betydligt mera fart i motorn. Rekomenderas...
  9. Som sagt, man gör ju inte av med så mycket till jollemotorn. Köpte nog total 3 st 5L dunkar på macken i Lådna i sommar 'a 205:-/dunken.
  10. Lylle dig som har mack som säljer alkylat på pump......
  11. Sådär, några veckor för tullklarering och en inbetalning av moms så har grejerna äntligen kommit till mitt postombud. Nu är man sugen att sätta dem på plats o testa. Kanske en påsktur?
  12. Nu har grejerna legat i transit på ARlanda sedan 1/3. Väntar på kontakt från tullverket eller Postnors för tull o moms. Någon som vet hur lång tid det brukar ta eller om man ska höra sig för?
  13. Jo, nu har ju inte grejerna landat hemma än. (Har teorin om att det kommer ta lika lång till mellan Arlanda och söder som det tog från staterna och dit.) Men med isfrihamn och rådande väder kan det bli att blåsa upp gummibåten, montera och testa i helgen :-0 Det jag noterade i kommentarerna på Youtube är att man kan behöva justera tomgången. Funderar på hur de skruvarna ser ut om man menar något munstycke, eller bara läget för spjället+
  14. Jo, men han ska ta bort den för att ersätta med en i bättre dimension när han köpt en. Det är i alla fall vad han säger. Sen kan man tänka att om enkålpare får ihop grejerna så de synligt pinnar på bättre så kan det ju inte vara någon knepig installation 😎
  15. Min jollemotor som är en Mercury 4-t 3,5 h är en behändig pjäs som bara väger 17 kg. Vill man upp i hk så hamnar man kring 25 kg. I samband med att jag gjorde lite sökningar på Youtube och internet efter service tips på motorn och förgasarengöring så konstaterade jag snabbt att motorn verkar ha fått en problematisk förgasare som är väldig känslig för smuts i bensin eller slarv med tömning av bensin i samband med förvaring. Men jag sprang också på denna film med en förtroendegivande gubbe som visade när han moterade ett uppgraderingskit i form av större förgasare och en annan propeller än den plast prop. som sitter i original. Eftersom han beskrev exakt samma uppfattning kring motorn och dess kapacitet och brister som jag själv konstaterat och resultatet av bytet verkade märkbar så beställde jag ett motsvarande kit. Precis som han med filmen har jag upplevt att den sista 1/4 av gaspådrag inte renderat i någon mer effekt än ett mer mullrande ljud. Båten den sitter på är en 2,5 m gummibåt med hård durk och uppblåsbar köl och en vikt på ca 45 kg. På hans film hör jag att det bokstavligt blir annat ljud i skällan och att acceleration och toppfart förbättrats. Det landade på strax under 2000:- och var då Förgasare, extra packningssats, en aluminiumpropeller och frakt från USA. Det tog tre dagar att få grejerna från USA till Arlanda, nu återstår att se hur många dagar posten behöver därifrån och hem till mig(90 km). Det ska bli spännande att testa. Vad tror ni ?
×
×
  • Skapa nytt...