Jump to content
Monday 26 September 2022

-PLM-

Medlemmar
 • Content Count

  369
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

54 Expert

About -PLM-

 • Rank
  Kommendör

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Låter som ett bra pris tycker jag.
 2. Gärna. Det borde väl loggas på minneskort eller på molnet, så min tanke var att lösa det med en separat enhet som komplement och ett ekolod fäst på något som flyter?
 3. Att loda egna kort låter ju grymt, om det funkar som det ska? Någon som testat? Vore ju perfekt att ta jollen eller supen och haka på mätutrustning och loda favoritviken t.ex. Misstänker att det inte är så enkelt?
 4. Har varit betydligt mindre motorbåtar ute i år än tidigare i de vatten jag rör mig, dvs mellersta till norra sthlm skärgård. På gränsen till dött i de norra delarna. Vädret spelade nog in också med mycket blåst och ingen riktig sommarvärme. Jag tror på en prisjustering. Vi kommer förmodligen byta till en relativt stor motorbåt och håller koll på Blocket sedan i vintras och där ligger det mesta osålt.
 5. Jag har en Quicksilver 270 med luftköl/högtrycksdurk och 6hk fyrtakt. (max tillåten effekt 10hk) Om den är väl pumpad klarar den att plana med mig och ett barn. 200kg packning låter för mig mycket i dessa båtar och samtidigt plana. Att du lyckas med det nu är nog bara att tacka och ta emot låter det som i min värld.
 6. Jag brukar lägga upp en rutt i Eniro på sjön och sätta ca 12knop som medelfart. Tycker ofta det stämmer rätt bra då med att man drar av på farten emellanåt.
 7. Kläms inte kölrullarna av tyngden så de rullar trögt? Alla gör som de tycker är bäst, men jag rullar ner mina float on trailers samt trailer med rullar till båtar och vattenskoter. Spola av med färskvatten efteråt och öppna upp och kontrollera/smörj upp vid behov. Jag har ett flertal gånger förundrat och storögt stått och tittat på när personer ska sjösätta sina båtar enligt metoden som beskrivs här.
 8. Låter som när min pappa lämnade in sin båt på sensommaren för genomgång av motorn. Det drog ut på tiden trots många påminnelser. På senvåren blev den klar och då fick han även en faktura på förvaring av båten, och då har den stått otäckt/kapell hela vintern. Ett helt annat företag, men det gör inte att man är sugen på att vända sig till dom precis.
 9. Om problemet bara är att det färgar av sig kan du väl sy ett tyg runt om/fenderstrumpa som sträcks upp.
 10. Båten har bott i mälaren och östkusten (sthlm norra skärgård). Nämnas ska väl att det var Dry joint, dvs packningsytorna är inte lika känsliga som äldre typer av limpor och knän.
 11. Jag bytte på min 350MPI -04 förra året. Hade nog gått många säsonger till, packningsytor i princip som nya och begränsat med rost i kanalerna. Kunde till och med sälja de begagnade.
 12. Jag har nog det mesta efter att ha bytt bälg och stödlager tidigare. Det är nog tången för avgasbälgen som saknas tror jag, men jag tänkte köpa den av Drevman när jag köper de andra prylarna. Tack för erbjudandet iallafall!
 13. Tackar. Tänkte handla lite smått och gott till helgen så ska det nog lösa sig.
 14. Hej! Yes jag kör på ett kit köpt från Drevman. Den stora muttern behöver alltså specialkapad blocknyckel? Kolla gärna dimensionen, min största, tror det var 22mm passade inte. Tack!
 15. Nu gör jag denna operation. Någon som vet storlek på mutter/vilken blocknyckel ska man använda för nr 21 som håller styrtappen?
×
×
 • Create New...