Jump to content
Tuesday 23 April 2024

victorb

Medlemmar
 • Content Count

  6
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About victorb

 • Rank
  Kadett

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Slipat ner en del nu, se bilder, även om sprickan syns dåligt. Både missfärgningar och spricka som går att skymta. Det är inte bara i gelcoat/topcoat tyvärr. Däremot ser jag mig skymta lite trä som sticker upp också och tycker inte det ser laminerat ut heller eftersom det inte har någon struktur som väggarna har? Har man laminerat utsidan på dessa båtar och på insidan fyllt med ren polyester? Och sen går det en träbit från köl till propelleraxel och likadant för om kölen. Isåfall borde jag kunna slipa ner på utsidan och laminera. Visst trät borde bytas ut men då får jag blottlägga en jäkla massa och vet inte om det behövs? Lägga några mattor+epoxi tvärs och sen bottenmåla? Nix, vi var 4 pers varav två oerfarna och två som bor på båt så hoppades att jag inte skulle hamna i denna sits men nu är jag här. Ditt inlägg var inte så konstruktivt va?
 2. Hallå! Efter ett litet uppehåll och en långresa är det dags att ta tag i det här igen... Invändigt bakom kölen ser det ut som på bild. Så det ser ut som en spricka som går där... Utvändigt ser det även ut som en tendens till en spricka. Tror ni det räcker att slipa bort färgen in- och utvändigt och lägga epoxispackel eller behöver jag plasta och så?
 3. Har du något knep att få tillbaka den till exakt samma ställe? Svårt att mäta mot kölen och jag misstänker att det mesta trät invändigt inte följer raka fina linjer. Jag funderar på lodsnöre från mastkragen vid däcket, då borde jag både kunna få höjd och placering i sid- och längsled.
 4. Okej, du hade inga träbitar som låg där som jag verkar ha? Hur noggrann är placeringen av mastfoten om jag skulle göra om stödet? Spelar det någon roll om den hamnar 1cm fel i sid och längsled? Är det ok om det förskjuts i höjdled så länge jag får på och kan spänna alla vant och stag?
 5. Med mastfot menar jag den delen som sitter på båten. Ska testa med stämjärn eller liknande på fredag! Det är hårt och går inte bort med en skruvmejsel, det är vad jag provat med ännu. Yes, det var blött trä under så fukt har definitivt kommit dit någon väg, med lite tur har det runnit från masten och ner antar jag? Svårt att se på mina halvdana bilder men tycker att bulten som stack upp under mastfoten ser riktigt skum och sunkig ut men återkommer med lite mer info på fredag, då har jag nog tvättat, rafsat och huggt lite.
 6. Hej Maringuiden! Köpte segelbåt i somras och fick den förhållandevis billigt gentemot andra annonser av samma modell (trio 80) och börjar nu ana varför... Vid visning såg vi något som såg ut som kemisk metall i kölsvinet. Det avvinkades däremot av en person som var med mig under visning med att det såg gammalt ut och inte var något att oroa sig för. Idag bestämde jag mig för att kika närmre på det eftersom jag ändå ville fråga Maringuiden om detta var något att oroa sig för. Såg att det såg ut som att det runnit kemisk metall från där mastfoten är och att det i kölsvinet kanske bara var en bieffekt. Efter lite mer inspektion såg de bakre skruvarna på mastfoten lösa ut och mycket riktigt, efter lite milt ruckande fick jag mastfoten i handen. Tittade även framme vid kölen och det ser lite sprucket ut där samt även fuktigt? Någon som vet om detta är lönt att ge sig på att laga samt ungefärlig svårighetsgrad? Jag är händig men inte jobbat med plastning tidigare samt har inte lust att lägga ner för mycket pengar på båten då det inte finns mycket annat att hurra för som nya segel, toppfräsch interiör eller ny motor. Drivelänk till bilder: https://drive.google.com/drive/folders/1A1bOzr8TRICDCuOzAagRcfs14HiJmxat Tack på förhand!
×
×
 • Create New...