Jump to content
Friday 27 January 2023

victorb

Medlemmar
 • Content Count

  4
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About victorb

 • Rank
  Landkrabba
 1. Har du något knep att få tillbaka den till exakt samma ställe? Svårt att mäta mot kölen och jag misstänker att det mesta trät invändigt inte följer raka fina linjer. Jag funderar på lodsnöre från mastkragen vid däcket, då borde jag både kunna få höjd och placering i sid- och längsled.
 2. Okej, du hade inga träbitar som låg där som jag verkar ha? Hur noggrann är placeringen av mastfoten om jag skulle göra om stödet? Spelar det någon roll om den hamnar 1cm fel i sid och längsled? Är det ok om det förskjuts i höjdled så länge jag får på och kan spänna alla vant och stag?
 3. Med mastfot menar jag den delen som sitter på båten. Ska testa med stämjärn eller liknande på fredag! Det är hårt och går inte bort med en skruvmejsel, det är vad jag provat med ännu. Yes, det var blött trä under så fukt har definitivt kommit dit någon väg, med lite tur har det runnit från masten och ner antar jag? Svårt att se på mina halvdana bilder men tycker att bulten som stack upp under mastfoten ser riktigt skum och sunkig ut men återkommer med lite mer info på fredag, då har jag nog tvättat, rafsat och huggt lite.
 4. Hej Maringuiden! Köpte segelbåt i somras och fick den förhållandevis billigt gentemot andra annonser av samma modell (trio 80) och börjar nu ana varför... Vid visning såg vi något som såg ut som kemisk metall i kölsvinet. Det avvinkades däremot av en person som var med mig under visning med att det såg gammalt ut och inte var något att oroa sig för. Idag bestämde jag mig för att kika närmre på det eftersom jag ändå ville fråga Maringuiden om detta var något att oroa sig för. Såg att det såg ut som att det runnit kemisk metall från där mastfoten är och att det i kölsvinet kanske bara var en bieffekt. Efter lite mer inspektion såg de bakre skruvarna på mastfoten lösa ut och mycket riktigt, efter lite milt ruckande fick jag mastfoten i handen. Tittade även framme vid kölen och det ser lite sprucket ut där samt även fuktigt? Någon som vet om detta är lönt att ge sig på att laga samt ungefärlig svårighetsgrad? Jag är händig men inte jobbat med plastning tidigare samt har inte lust att lägga ner för mycket pengar på båten då det inte finns mycket annat att hurra för som nya segel, toppfräsch interiör eller ny motor. Drivelänk till bilder: https://drive.google.com/drive/folders/1A1bOzr8TRICDCuOzAagRcfs14HiJmxat Tack på förhand!
×
×
 • Create New...