Jump to content
Saturday 24 February 2024

excel319

Medlemmar
 • Content Count

  2,510
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  11

excel319 last won the day on January 20

excel319 had the most liked content!

Community Reputation

427 Expert

1 Follower

About excel319

 • Rank
  Hedersmedlem

Recent Profile Visitors

2,453 profile views
 1. @raolskriver i ett senare inlägg "Fördelen med en större elmarknad är att det stora överskottet vi har i Sverige kan säljas för en bra förtjänst utomlands, och dessutom som bonus minska koleldningen där, för det är Polen och Tyskland vi i första hand säljer till. Det finns nästan bara fördelar med det upplägget." Inte lätt att hänga med i svängarna.
 2. excel319

  Rökbomb?

  Ursäkta min okunskap, men hur kan en diesel som går lida av bränslebrist? En diesel går ju oftast med luftöverskott och behöver inte rätt bränsle/luft-förhållande för att gå.
 3. Seaside marin gör reklam på FB och skriver där att de har originalkapell till väldigt många båtmodeller.
 4. excel319

  Rökbomb?

  När jag tittar på olika klipp på nätet där man visar dieslar där man ställt på pumpen ordentligt, så brukar röken bli svart. Bara en tanke.
 5. Jag kan tyvärr inte vara till hjälp, för jag vet inte hur det mekaniskt fungerar. Lycka till.
 6. Det är väl så att piggen frigör låset vid framväxten för att riggen ska kunna slå upp om du kör på grund eller av annan anledning där riggen behöver skyddas. Vid backväxel låser inte piggen upp för att riggen inte ska åka upp vid gaspådrag.
 7. Frånsett felaktig inklistring av länk, så står svaret på rubriken i färgens beskrivning och det är nej.
 8. Den vetenskapliga sanningen är den som gäller här och nu. Den är ett levande dokument som förändras över tid, det har den alltid gjort och kommer alltid att göra, vilket vi vill det eller inte. Sedan finns det alltid extremister som hävdar motsatsen, som de som fortfarande hävdar att jorden är platt, som ett exempel. Det finns fler 😖
 9. Jag ligger också i Vänern. När jag köpte den -06, så var den målad med någon mjuk bottenfärg. Den försvann efter ett par upptagningar med påföljande högtryckstvätt. Den har inte varit målad någon med gång. Helt bortkastade pengar.
 10. Min erfarenhet är lika med din. Det är omöjligt att få plotter och AP att visa samma kurs. AP kommer att köra efter XTE, efter att ha försökt gå på ren kompasskurs.
 11. Absorptionskylar använder två olika arbetsvätskor. "Gasen är alltid gasformig i kylcykeln; i absorptionskylskåpet används en binär lösning bestående av absorberande och köldmedium som arbetsvätska, såsom ammoniak och vatten, litiumbromid (molekylär formel: LiBr. Vit kubisk kristall eller granulärt pulver, lättlösligt i vatten) och vatten."
 12. Det är först på senare år som kompressorkylar börjat komma in i husbilar och husvagnar. Den stora fördelen med absorptionskylskåpen är att de kan drivas både med el 12/24V, 220V samt gasol eller annan värmekä'lla.
 13. Kompressor, termoelektriskt samt absorptionsskåp/box är det som finns, vad jag kommer ihåg. Absorptionsskåp var det som gjorde Elektrolux stora på kylmarknaden.
 14. Jag har samma lösning och min är också 11 säsonger. Vilket sammanträffande. Jag har aldrig haft några problem med den setupen. Jag har dock bara en 130W solpanel och ASU funktion på kylboxen.
 15. Många, t.ex Nordcold, använde/använder absorptionsprincipen i kylskåpen och då finns det möjlighet till frysfack också.
×
×
 • Create New...