Gå till innehåll
tisdag 19 mars 2024

GTI

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    141
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

27 Expert

Om GTI

  • Placering
    Örlogskapten

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Har en sådan här i sittbrunnen o fäster på akterpulpit https://www.biltema.se/fritid/tradgard/tradgardsmobler/parasoll/parasoll-140-cm-2000046480
  2. Hallbergs marin service och motor i södra Sverige (Malmö/Limhamn) har en egen skåpbil utrustad som en verkstad med verktyg och reservdelar, ambulerande alltså. Han har alltid fullt upp under sommarsäsongen med rep o dylikt och installation etc under lågsäsong. Ryktet går snabbt i småbåtshamnen om vem man skall anlita ( 1 000 båtplatser). Han har för det mesta alltid fullt upp med lång väntetid under säsong.Á propå med ambulering i skärgård.
  3. Anade det, frakten var "gratis" enligt sidan, tackar för infon!
  4. GTI

    Billiga sjökort?

    Trålade nätet efter båtsportkort och hittade den här sajten: https://purificacionstore.com/products/3886670 Billigt på det mesta, finns det ngn erfarenhet att handla där?
  5. Beroende på, är det en stor tank och mycket diesel toppa upp och fyll på med "Dieselstabilisator som används vid varje tankning av alla typer av diesel inklusive alla typer av bio/miljö/tallolja/raps-diesl. Skyddar mot oxidation, vattenrelaterade problem (alger mm) och thermal breakdown samt smörjer och rengör bränslesystem. Kan även användas vid långtidsförvaring och vinterkonservering av diesel i båt, bild, tank mm." Mindre tank, töm helt.
  6. Lyssnar o avstår fr Yes. Köpte en Grumme gul tvättsåpa i kväll.
  7. Ska tvätta mina segel i tvättstugan imorgon o hänga dem i torkrummet efteråt. Funkar det med vanligt gröna Yes och sedan skölja? Eller ska man ta ngt annat typ flytande tvål istället. Seglen ( stor o genua ca segelyta ca 45 m2) är rätt skitiga av spindelfekalier. (Tvättar med borste)
  8. I Limhamn. Seglar mest i Sundet med ngn avstickare upp mot Kullen eller åt Gisölvs läge på sydkusten.En del tulpaner runt roder, propeller och bogen annars mest lite grönt slem här och där som försvinner m högtryckstvätt.
  9. GTI

    Måla hela botten?

    Antagligen ett ämne som diskuterats i omgångar... Ca 75 % av av botten på min HR Monsun är okej efter sommaren och sedvanlig högtrycksspolning vid upptagning. Det är främst vid rodret, bogpropeller och bottenstock som det flagar färg. Så frågan, om färgen tycks vara okej i övrigt är det då nödvändigt att lägga på ett nytt lager på hela botten eller endast där behovet syns så att säga? Det är självpolerande BT-färg. Använt den i ett antal år då både varit i min ägo. Eller mister färgen sin förmåga efter ett år i sjön?
  10. Inte så insatt men Tx-error är ju 255 stycken så ngt fel är det ju. Fungerar den inte alls?
  11. Seglar i Sundet sedan ett antal år med en HR 31 Monsun ´77 med ny motor. Tänkte kolla läget för en idé om lånbyte av båt i sommar, företrädesvis en vecka i Stockholms skärgård. Har seglat där innan med en mindre 22-fotare på 80-talet. Det är en bit från Öresund, även om det är fin segling upp längs kusten och allt det där. Är någon sugen på att prova på Sundet med fina hamnar både längs den svenska och danska kusten, Flakfort mitt i sundet, Hallands Väderö, Mölle by the Sea, Borstahusen, fantastiska Ven med Norreborg, Kyrkbacken och Bäckviken, pittoreska Vikhög i Lommabukten, eller varför inte Falsterbokanalen och ut i Östersjön till Gislövs läge? Båten är 31 ft, 9,36 m, 1,5 m djupgående och långkölad, har bogpropeller, AIS B - sändande och mottagande, plotter från Bohuslän till Kalmar, dieselvärmare, spis och ugn (gas), Lazyjacks och lazybag, rulle (Seldén). Rattstyrning. Manöver samlad på piedestal (motorreglage, bog och plotter). Pappersjökort Bohuslän till Simrishamn. Den ligger centralt i Limhamns småbåtshamn med parkering, trevligt sommarnöje på restaurang Kajutan med underhållning. Juni, juli, augusti, dock ej kring 14 juli (födelsedag). Bekväm för två vuxna. Van singelhanded seglare. Nautisk behörighet.Inga större krav på båttyp mer än att den ska kunna hanteras av singelhanded utan större besvär, gärna inombordare och plotter. //Göran
  12. Måhända, är kopplat via NMEA 2000 och backbone.
  13. Hej! Har sedan ett antal år en AIS Ctrx Graphene True heading kopplad via min stationära VHF med en separat antenn. https://trueheading.se/products/ais-ctrx-graphene/ Plottern är en B&G Vulcan 7. https://www.bandg.com/sv-se/bg/type/sjokortsplottrar/vulcan-7r-no-xd/ Fungerar utmärkt. Separat antenn placerad på pulpit ca 1,5 m öh.
  14. Uppdaterat https://www.sjofartstidningen.se/koer-i-panamakanalen-paverkar-rederier/
  15. Tog upp i fredags förra veckan och konstaterade att anoden var helt borta på propelleraxeln, med skruv, mutter och allt. Satte dit ny inför säsongen i våras. BT-anod om det har ngn betydelse. Men är det rimligt att den försvinner helt (tajtade som vanligt vid montering)? Anoden på bogpropellern fanns kvar. Knappt något som försvunnit, märkligt.
×
×
  • Skapa nytt...