Gå till innehåll
fredag 19 april 2024

GTI

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    149
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

27 Expert

Om GTI

  • Placering
    Örlogskapten

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. GTI

    Oxalsyra på teak?

    Lite ruffig teak (smuts och fettfläckar) i sittbrunnen. Hörde av någon på nätet eller i hamnen (?) att man kan använda oxalsyra för att fixa det, någon som provat?
  2. GTI

    Malö yachts

    Saxat ur dagens industri 2024-04-13: "Segelbåtskoncernen Sweden Yachts Group på Orust, med bland annat Malö och Sweden Yachts bland sina prestigemärken, har försatts i konkurs med mångmiljonskulder till både Skatteverket, leverantörer och båtköpare. Skulderna uppgår till drygt 50 Mkr enligt den färska bouppteckningen, skriver Praktiskt Båtägande."
  3. GTI

    Lucka läcker

    Min förpikslucka läcker. Jag vill prova med att byta den svarta gummipackningen i luckan innan jag börjar att demontera fäste etc för läcksökning. Var kan jag hitta en sådan gummipackning? Den sitter på en HR Monsun och troligtvis original (´77). Jag vill helst ha en hel packning utan "lösa ändar" dvs cirkeltyp.
  4. Har idag B&G-plotter med AIS. Papperssjökort som backup. Har haft Eniro på sjön som backup tidigare, men den är ju nu nedlagd och ersatt av Skippo. Tänker att jag inte vill använda en platta som backup ombord utan endast en iPhone - dels pga att jag inte vill dra kabel för ström/större batteripack och dels för att jag tycker det räcker med mobilen i ett nödläge (med mobil-batteripack alltid ombord). Vilken navigationsapp skulle ni rekommendera - jag betalar gärna en slant för en årsprenumeration men inte några hutlösa priser dock.
  5. Den klassiska "rätt till fel, fel tecken" o vv. Rätt är kursen i sjökortet. Missvisning V = - Missvisning O = +
  6. Men den seglar nog gott i överhandsväder... se gammal länk: https://www.maringuiden.se/files/batguiden/pdf_70tal/fidra.pdf
  7. Har en sådan här i sittbrunnen o fäster på akterpulpit https://www.biltema.se/fritid/tradgard/tradgardsmobler/parasoll/parasoll-140-cm-2000046480
  8. Hallbergs marin service och motor i södra Sverige (Malmö/Limhamn) har en egen skåpbil utrustad som en verkstad med verktyg och reservdelar, ambulerande alltså. Han har alltid fullt upp under sommarsäsongen med rep o dylikt och installation etc under lågsäsong. Ryktet går snabbt i småbåtshamnen om vem man skall anlita ( 1 000 båtplatser). Han har för det mesta alltid fullt upp med lång väntetid under säsong.Á propå med ambulering i skärgård.
  9. Anade det, frakten var "gratis" enligt sidan, tackar för infon!
  10. GTI

    Billiga sjökort?

    Trålade nätet efter båtsportkort och hittade den här sajten: https://purificacionstore.com/products/3886670 Billigt på det mesta, finns det ngn erfarenhet att handla där?
  11. Beroende på, är det en stor tank och mycket diesel toppa upp och fyll på med "Dieselstabilisator som används vid varje tankning av alla typer av diesel inklusive alla typer av bio/miljö/tallolja/raps-diesl. Skyddar mot oxidation, vattenrelaterade problem (alger mm) och thermal breakdown samt smörjer och rengör bränslesystem. Kan även användas vid långtidsförvaring och vinterkonservering av diesel i båt, bild, tank mm." Mindre tank, töm helt.
  12. Lyssnar o avstår fr Yes. Köpte en Grumme gul tvättsåpa i kväll.
  13. Ska tvätta mina segel i tvättstugan imorgon o hänga dem i torkrummet efteråt. Funkar det med vanligt gröna Yes och sedan skölja? Eller ska man ta ngt annat typ flytande tvål istället. Seglen ( stor o genua ca segelyta ca 45 m2) är rätt skitiga av spindelfekalier. (Tvättar med borste)
×
×
  • Skapa nytt...