Jump to content
Saturday 25 May 2024

Bojesper

Medlemmar
 • Content Count

  83
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

About Bojesper

 • Rank
  Kapten

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jädrar så fiffigt. Tack för svar!!
 2. God kväll! Kollade vart slangen till vevhuset tog vägen och mycket riktigt har installatören bara lett ner slangen ned under motorn. Min fråga till er är om det är ok att koppla på ett externt filter till slangen, ett oanvänt filter jag har liggandes med rätt dimensioner för slanganslutningen. https://www.hova.com/filter-vevhusventilation-simota/ Som alltid, tacksam för hjälp.
 3. Kanon. Tack ska du ha
 4. Hej! Tack för svar. Jo jag har en offeranod på värmeväxlaren, men hittar ingen på oljekylaren.
 5. Det stämmer väldigt bra. Undrar vilken sprängskiss jag kollat på där det sitter en offeranod. Men enligt din så mycket riktigt finns det ingen. Tusen tack!
 6. Hej! Är det någon kunnig på forumet angående om det verkligen skall finns en offeranod till oljekylaren på Ad31b? Har kollat överallt men hittar ingen fyrkantsbult i mässing utan bara övermålade, mindre, 6 kants bultar. Vänlig hälsning Okunnig
 7. Jäkla träligt att behöva vara så försiktig bara 😅
 8. Kanon. Ingen fara för gelcoat?
 9. Bojesper

  Batteribank

  Hej! Tack för svar. Det blir en ny installation. Grova kablar kan jag trolla fram på något sätt. Vill ändå ha alla batterier samlade på ett ställe. Jag är väl beredd att ändra på en del men vill inte grotta ner mig allt för djupt. Strömmen från generatorn. Skall den i första hand ladda upp startbatteri-bog/ankarspel och sist förbrukningsbatterierna? Eller delar man upp försörjningen från generatorn så hälften går till ”startsidan” och hälften till ”förbrukningssidan”?
 10. Tack. men applicerar du inomhus eller när tyget sitter på båten?
 11. Bojesper

  Batteribank

  Hej, tack för svar! Japp jag var också inne på det att placera båda på startbatteriet men då jag är en fegis och läste från Volvo Penta att installationskravet säger att inget skall tillkopplas startbatteriet.
 12. Hej! Hur och vart applicerar du ditt 303 för bästa resultat? tacksam för svar
 13. Bojesper

  Batteribank

  Hej! Jag har lite beslutsångest vilka batterier som skall belastas med bogpropellern på 2kw samt ankarspelet på 1kw. Ska jag lägga det på förbrukningsbanken på 300ah? Det finns 4st varta dual purpose på den linan. Startbatteriet? Eller är det lika bra att skaffa ett till batteri för just bogpropellern och ankarspelet? Tacksam för hjälp
 14. Det är ingen fara, tack för omtanken hur som haver!
×
×
 • Create New...