Jump to content
Wednesday 06 December 2023

Rascal

Medlemmar
 • Content Count

  2,461
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  21

Rascal last won the day on December 5

Rascal had the most liked content!

Community Reputation

844 Expert

1 Follower

About Rascal

 • Rank
  Amiral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. "Vid sämsta tänkbara tillfälle" är väl fortsättningen på din översättning.
 2. Bara två..? En del grejer har jag minst tre utav… När det gäller skiftnyckar vet jag inte hur många jag har, men det är sådana jag fått i arv av farfar, morfar, en ingift morbror och från min far… sedan har jag köpt några själv och fått av barnen på fars dag… Bacho är bäst! Jag slog vad en gång om att jag ägde fler än hundra skruvmejslar ( bits räknas inte) Jag vann!!
 3. Verkar som att inte bara skruven är borta!! FarbrorOhm har inte synts till sedan i fredags på forumet. 😞
 4. Galvanisk spänning kräver ingen yttre strömkälla den uppstår pga skillnaden i olika metallers "ädelhet" Guld är överst på skalan och Zink är långt ner och offrar sig därför.
 5. Själv har jag byxbenen uppvikta och där kan det samlas en del tappade grejer har jag märkt, men en skruv som är 10 cm lång borde du ha märkt.
 6. Värd sin vikt i guld!!! Själv har jag bara en halv burk kvar😱
 7. Saknar också Intertox !! Motverkade även blåträ. Boracol kan man nog hitta.
 8. Den lack som sitter där nu måste bort! Den är sprucken och sitter dåligt. Det går relativt snabbt med rätt teknik dvs värmepistol och en japanspackel som lyfter av lacken. Lätt slipning och därefter dom tio lacklagren. Dom första lagren skall späs för att tränga in och fastna i trät. Någon form av impregnering mot röta och blåträ före lackning skadar naturligtvis inte heller.
 9. På bilderna ser det ut som skrovet (utsidan) har alldeles för få lager lack. Följden blir att fukt tränger in och blåträ uppstår. Utsidan bör få minst tio (10) lager lack för att stå sig. Med den grunden räcker det sedan att matta ner och lägga ett nytt lager varje vår. Citerade fel inlägg skulle varit TobbeBoxer.
 10. Om det är Pentadelar är det väl bara att ta kontakt med en Penta reservdelshandlare.
 11. Om det är en vanlig glödlampa i lanternan spelar det ingen roll vilken kabel som är vad så länge det är två kablar. Om det däremot handlar om en LED-lanterna så måste + komma från rätt håll för att det ska lysa.
 12. Rascal

  Modellbygge

  Grattis till många pysselkvällar! Vore kul med några bilder på byggsatsen med delar och tillbehörssats för att se utgångsläget. Jag har byggt några Billingsbåtar för många år sedan men ingenting i den där kalibern. Wentzels hobby hade i många år en fiskekutter i sitt skyltfönster som dom sålde ritning på som jag köpte, och byggde från lösvirke. Den blev pampig och rörde sig fint i sjön som ett deplacementskrov ska, men krävde en hel del barlast för att komma ner till vattenlinjen då skrovet är lite drygt 110 centimeter långt.
 13. Rascal

  Modellbygge

  Rent allmänt tycker jag man ska vara försiktig med att gå in och peta i saker som man inte har prövat/provkört. Tittade på en video där man körde modellen och tyckte den verkade funka bra. Min Forslund-racer skala 1 till 1 har samma typ av bottenform som din modell och funkar bra utan någon form av lister.
×
×
 • Create New...