Gå till innehåll
torsdag 15 november 2018

Rascal

Medlemmar
 • Innehålls Antal

  1 005
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar Vunna

  2

Rascal senast vann den dag 22 Oktober

Rascal hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

156 Expert

1 följare

Om Rascal

 • Placering
  Vice Amiral

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Rascal

  kugghjul startmotor?

  Ladda batteriet.
 2. Rascal

  Bränsleslang

  Om jag gjorde det valet skulle jag kolla att jag hade en bra gällande försäkring som täcker motorrumsbrand.
 3. Rascal

  Bränsleslang

  Ta med den gamla slangen inklusive banjokopplingar till en hydral eller slangfirma så sätter dom på ny slang och pressar nya klämkopplingar så att du får en riktig slang som håller tätt i många år.
 4. Rascal

  Perkins motor

  Min Penta MD-2B är 47 år "gammal" och har gått 6700 timmar i min fritidsbåt. Den går fortfarande alldeles utmärkt och är lättstartad.
 5. Rascal

  Vinterkonservera inombordare - Tips?

  Onödigt inlägg
 6. Rascal

  Vinterkonservera inombordare - Tips?

  För mig är att dränera att släppa in luft i ett fuktigt utrymme som mestadels består av rostkänsliga material. Innan glykolens tid körde man igenom konserveringsolja som lämnade en skyddande hinna i kylsystemet. Den blandningen är dock inte frostskyddande utan måste tappas ur, så glykolkörning är enklare. Penta rekommenderar glykol nuförtiden.
 7. Rascal

  Vinterkonservera inombordare - Tips?

  Sverige är ett avlångt land med stora temperaturskillnader
 8. Rascal

  Vinterkonservera inombordare - Tips?

  Varför behöver man veta fryspunkten exakt? Vet du exakt hur kallt det kommer att bli i vinter, annars har det väl inte så stor betydelse. I min mätare skiljer det bara 2-3 grader mellan typerna. Jag vill gärna ha lite marginaler så jag har kört i för cirka 30-35 minusgrader i mina motorer som befinner sig i Stockholmstrakten.
 9. Rascal

  Byta ngt mer än topplockspackningen?

  MD-11 innehåller ett antal O-ringar som ska täta mellan cylinderfodren och cylindrarna. Dom brukar torka och bli hårda efter ett antal år. Jag skulle byta när grejerna ändå är isär.
 10. Rascal

  Biltemas Impeller Volvo Penta TMD40

  Det är det som är grejen att bladen böjs betydligt mindre i utombordarens runda impellerhus. Excentriskt är för mig något annat, det är väl när centrumet flyttar sig i en oval bana. I detta fall är centrumet konstant, men förskjutet åt ena sidan av huset. Du får öppna en pump och titta
 11. Rascal

  Biltemas Impeller Volvo Penta TMD40

  Det går inte att jämföra impellrar i utombordare och inombordare. Utbordar impellrar lever ett lättare liv i ett pumphus utan kam (puckeln som viker bladen och ger sugkraft till inombordarens pump) Pumpen i en utombordare sitter ju under vattenytan och behöver bara trycka vatten. Pumphuset i utombordaren är helt runt, dock sitter axeln lite förskjuten från centrum. Plocka isär och jämför.
 12. Rascal

  Volvo penta 7.5 fyrtakt

  Penta köpte Hondas motorer och sålde under eget namn som utombordare. Samma motor såldes även med segelbåts drev som Penta MB2-50S
 13. Rascal

  Byta olja V8 Mercruiser

  Oljan har ju även till uppgift att transportera smuts och slaggprodukter till oljefiltret. Om gammal olja står still i motorn under lång tid och skiten hinner sjunka ner och sätta sig på olämpliga ställen i trånga oljekanaler kan det så småningom skapa bekymmer. Motorer som används regelbundet drabbas inte av detta och kan köras länge med dagens moderna oljor.
 14. Rascal

  Vred på utombordare

  Jag gissar!!!! Tomgångsjustering S=slow F=Fast Vart går kabeln?
 15. Rascal

  Lågtryckspump Volvo Penta

  Min erfarenhet är att man får bättre svar om man talar om vilken motor det handlar om!
×

Viktig Information

Maringuiden använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Du kan ändra dina inställningar för detta, annars räknar vi med att du godkänner detta. Du behöver som gäst även vara medveten om våra Användarvillkor och GDPR policy Sekretesspolicy