Jump to content
Saturday 25 May 2024

Rascal

Medlemmar
 • Content Count

  2,549
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  23

Rascal last won the day on April 23

Rascal had the most liked content!

Community Reputation

889 Expert

1 Follower

About Rascal

 • Rank
  Hedersmedlem

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Rascal

  Trailerlås?

  Vet ej, men både du och försäkringsb. mår bäst om stölden aldrig blir av. Så man bör göra det ointressant för tjuven, åtminstone att ta just min båt. Lite större lås än grannbåten är också bra.
 2. Har du rört något under vintern? Ex bytt bränslefilter.
 3. Rascal

  Trailerlås?

  En svetsloppa på muttrarna försvårar ju också för tjuven😠
 4. Är det objektet eller annonsen som beskrivs som NY?
 5. Rascal

  Uttern d55

  Axeln skulle behöva flyttas bakåt, om du har bakvikt.
 6. Då blir det stora områden i Sverige som vi aldrig kommer att få vistas i eller segla igenom även när inte övningar pågår. På vilket vis tycker du att det skulle vara bättre?
 7. Hur grov axel har du? Dom finns till 25mm och 30mm axel och det kan ju ge 5mm glapp om du har den större och 25mm axel.
 8. Eller också gör du som jag gjort dom senaste 40 åren. Torrsätt, vinterkonservera, kolla att batterierna är fulladdade, ta bort polskorna från batterierna. På våren kopplar du in batterierna igen, sjösätter, startar och åker båt. Årets kontrollmätning visade att laddningen hade sjunkit från 100% på hösten till 98% på våren. Voltmätaren (multimetern) visade 12,8 på hösten och 12,7 på våren.
 9. Rascal

  Volvon Penta

  Vad innebär "vill motorn inte starta"? Snurrar den men går inte igång eller är den helt död och INGET händer?
 10. Håller med om att finfilterpackningen är ett elände att få dit men den sitter väl efter matarpumpen så där borde det väl läcka ut bränsle om man pumpar.
 11. Det finns nog hopp om en lyckad sjösättning. Mycket kan sägas om klimatet denna vår men det har varit bra för träbåtar, kallt och fuktigt. Sjösatte min mahognybåt 5e Maj och den var betydligt tätare än vissa andra vårar. Behövdes mycket mindre förfuktning i år och inga extra katastrofpumpar dom första timmarna.
 12. Börja med att göra rent tanken för det är troligen därifrån eländet kommer, sen är det rengöring av förgasaren som gäller.
 13. Rascal

  Sot i avgaserna

  Det kärvar om det inte är blött vare sig du snurrar för hand eller med motorn, men det bränns inte sönder av några varv för hand.
 14. Kamvinkel och brytargap är två olika sätt att mäta samma sak.
 15. Rascal

  Sot i avgaserna

  Det yttre lagret är ett cutlasslager av gummi som smörjs med vatten när båten ligger i sjön. På land går dom trögt + bränns sönder om man inte vattnar dom med vattenslang eller blomspruta.
×
×
 • Create New...