Gå till innehåll
tisdag 23 april 2024

slaffe

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    27
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

1 följare

Om slaffe

  • Placering
    Fänrik

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Jag har kolla på ishopmarine.com och boats.net, men här snackar vi alltså frakt på $47-60 för några futtiga packningar. Hade tänkt köpa ett förgasarset för $19, sen har vi då frakt på $60.. Finns det några andra sidor som har en mera normal frakt? Jag har beställt en hel del saker från USA, men inte i närheten av dessa summor i frakt..
  2. Hej Thomas! Jag tror att det skulle kunna vara sot som du skriver. Du har väldigt utförliga och intressant inlägg, jag tackar ödmjukast för dessa, även om de är några snäpp över min kompetens så är det fortfarande intressant och spännande! Tack!
  3. Vart kan jag hitta rekommenderat varvtal för min Johnson 90 hp -88 modell? Letat lite överallt men hittar inte max / march rpm..
  4. Oj, vilket intressant inlägg. Tack! Det jag ser är följande: När jag körde igång motorn så blev det ett regn av något som liknar gråa cirklar på havsytan (https://en.wikipedia.org/wiki/Thin-film_interference det yttre lagret på bilden med det regnbågsfärgade ytfilmen) Det blir alltså inte de olika färgerna, utan bara fläckar som sprätter ut från motorn med det gråa. Och nej, jag har inga solglasögon med något filter i Verkade inte vara lika mycket idag som igår när jag testade, väldigt underligt. Idag såg jag faktiskt inga prickar alls. Men jag har en känsla av att det alltid läcker ut bensin ur motorn som inte förbräns. Vi har då även när jag tiltar upp motorn så brukar jag ofta se det regnbågsfärgade filmen på vattenytan runt motorn, inte mycket, men lite.
  5. Hallå gott folk! Har inte märkt av detta tidigare men när jag startar motorn och har den på tomgång så läcker det alltid ut en del bränsle, man ser det på vattenytan. Men nu har jag upptäckt att när motorn är igång på tomgång t ex så kommer det olja/bensin stänk från avgasröret (tror jag) hela tiden. Som att det regnar runt motorn och det blir olja eller bensin på vattenytan. Har precis haft motorn isär då jag fick byta impeller, annars har jag inget gjort. Vad kan detta bero på? Antänder motorn inte all bränsle utan skickar ut det med avgaserna, varför? Har en Johnson 90 HP - 88 VRO där pumpen är bortkopplad och jag kör med blandning direkt med bensinen. Kollade tändstiften som var rejält bruna/svarta och geggiga igår, torkade av dessa men som sagt, varför detta bensinregn?
  6. Hallå! Vad är erat tips på lim eller dyligt för att få mina nya packningar i mitt impellerhus till en Johnson 90 hp -88 att ligga still vid montering? Ska jag limma fast dem lite försiktigt eller hur brukar ni göra? Bör jag limma eller använda något fett på papp-packningen under den rostfria plattan i botten av huset? Det jag är mest orolig över är den stora o-ringen som ska täta mellan plattan och hus-kåpan över impellern.. Finns bara spår för packningen några centimeter.. Tacksam för svar!
  7. Okej, tack!! Jag kollar detta på biltema redan idag!
  8. Har du lust att länka från biltemas sida vilken färg jag ska använda? För jag hittar nämligen inte den färg du hänvisar till :S
  9. Okej, men vad heter denna färg jag ska kasta på? Under Båt har dem inget förutom bottenfärg..
  10. Hallå kamrater. Förra sommaren gick jag på grund så att hajfenan fick sig en smäll, och 3 av propulsebladen gick av. Inga problem där. Men idag har jag slipat och jämnat till hajfenan på min Johnson 90 -88 motor. Vad bör jag göra med stålet som kommit fråm där metallen hade böjt sig utåt? Lämnar jag det som det är nu utan lack eller någonting blir det väl förstört ganska fort? Vad bör jag göra för att skydda det? Måla med något 2komponentfärg? Med hajfena menar jag det som ser ut som en hajfena under propellern.
  11. Jag kikade på detta spray-alternativet. Är det bara ta av tändstiften och köra i så mycket det går? I alla 4 stift och sedan skruva igen dem och låta det vara? Eller ska man ha motorn igång när man sprayar in detta skum? Har inget vatten så inget kylvatten tillgängligt..
  12. Tack för informationen!! Jag ska göra som du säger. Detta tips har en kompis fått av en båtmekaniker som jobbar med båtar 24/7 365 dagar om året. Men han kanske har fel! Innan jag drog runt motorn så hade jag nog hällt i 2-3 dl olja, borde inte rymmas mera än några centiliter? Men det blev alltid fullt.. Kan jag ha bensin läckage också? Eftersom oljan rann ut, borde bensinen också rinna ut..? Vad är det för spray jag ska använda?
  13. Okej, tack. Vad är det för spray jag ska använda? Kan ej dra igång motorn nu då jag inte har tillgång till kylvatten där båten är uppställd nu. Den står utomhus och kommer således göra tills sjösättning.
  14. Fick tipset att ta bort ett tändstidft och fylla upp med oilja för att konservera motorn, och det har jag gjort. Så tänkte jag att om jag drar runt motorn några varv så blandas och smörjer det allting, gjorde jag ocks¨. Men så blickade jag neråt, och då har all olja runnit ur genom propellern, skulle jag kanske inte ha dragit runt motorn då? Eller ska det inte läcka något där iallafall? Har länge trott att det varit något fel på motorn eftersom den drar så otroligt mycket bensin så det kan ingen ana.. Jag har en Johnson 90 HP Ska jag fylla på med olja igen men denna gången ej snurrar motorn?
×
×
  • Skapa nytt...