Jump to content
Monday 15 April 2024

Peter_K

Guldmedlem
 • Content Count

  18,571
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  245

Peter_K last won the day on April 13

Peter_K had the most liked content!

Community Reputation

4,075 Expert

4 Followers

About Peter_K

 • Rank
  Guldmedlem

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. TBT-frågan är ju organisk kemi, så vad ditt betyg i kärnkemi och att du arbetat med fysikalisk kemi för över 50 år sedan har med saken att göra får du nog utveckla lite… jag har svårt att se relevansen.
 2. När du tog körkort körde man på vänster sida. Svårt att förutse att den elaka staten ändrade det till höger sida 1967. Hur löste du detta? Anpassade dig till de nya reglerna, eller fortsatte köra på vänster sida och försökte ändra detta genom osammanhängande skrivelser till alla tänkbara och otänkbara inblandade i detta fasansfulla beslut?
 3. Det slutade väl ändå i tingsrätten, eftersom varken hovrätten eller HD beviljade dig prövningstillstånd enligt bifogat dokument..?
 4. Det finns mer text i förordningen… din TBT-haltiga färg saknade spärr, den var alltså aktiv. Lycka till med överklagandet.
 5. Du får nog fundera lite kring det här. När Transportstyrelsen utdömde föreläggandet som du själv beställde förekom det faktiskt TBT på din båt, det har du själv bevisat genom den mätning du beställde av HappyBoats. På vilket vis har de gjort det..? Den är inte tillämpbar här. Irrelevant. Det är lagar och förordningar som gäller, inte ditt tyckande kring miljönytta.
 6. På vilket sätt gjorde högsta förvaltningsdomstolen ett dåligt jobb?
 7. Bussigt, då avfuktar du äver de båtarna närmast din 😊 (…man brukar ha antingen öppet ELLER torrboll; inte båda…)
 8. Det finns många termer som används felaktigt på sjön och som fått en vedertagen betydelse som är nautiskt felaktiga. Jag tänker t ex på ”tamp” och ”kölsvin”, men det är en annan tråd 😊
 9. Nu vill inte jag påtala att du har fel när du påtalar att någon har fel, men här har du fel! 😁 Se SAOL, som ju är ett rättesnöre i språklighet.
 10. Kan du utveckla lite? Jag har svårt att se att ett enda av skälen skulle vara relevant i ditt fall, men jag har haft fel förut. Bussigt av dig. Tror det inte funkar så dock, rättsinstanser brukar inte falla till föga för utpressning är min erfarenhet.
 11. Vilken av följande fyra skäl till att få prövningstillstånd ser du skulle vara relevant för ditt fall..?
 12. personen anser att den är offer för en myndighet som missbrukar sin makt - check! ✅ ser inte sin egen roll i konflkten - check! ✅ personen är påstridig och kan hota med anmälan till andra myndigheter, polis, domstol eller att kontakta medier. - check! ✅ personen skickar flera mejl eller brev och dessa skickas med kopior till flera - check! ✅ personen skriver gärna med fet stil och i versaler. - Har ej noterat. ofta använder personen ett juridiskt språk, men den kan också använda starka metaforer. - check! ✅ personen spelar gärna in samtalen - Vet ej personer med rättshaveristiskt beteende söker gärna upp andra med liknande erfarenheter. De kan anmäla sig som ombud för andra om deras eget ärende inte längre är aktuellt. [5] - check! ✅ personen begär ut stora mängder handlingar och ställer detaljerade frågor kring dem.[6] - check! ✅ Sju av nio är ändå inte dåligt, grattis! https://sv.wikipedia.org/wiki/Rättshaverist
 13. Peter_K

  Lucka läcker

  Kolla om de här han hjälpa dig, https://shop.hallberg-rassy.com
 14. De kan ställa krav på de som nyttjar firmans anläggning, t ex bryggan.
×
×
 • Create New...