Gå till innehåll
torsdag 15 november 2018

Peter_K

Guldmedlem
 • Innehålls Antal

  12 996
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar Vunna

  14

Peter_K senast vann den dag 30 Oktober

Peter_K hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

1 218 Expert

3 följare

Om Peter_K

 • Placering
  Guldmedlem

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Peter_K

  måla sittbrunn

  Ett alternativ kan ju vara att göra alla underarbeten nu och rolla i vår, innan sjösättningen..?
 2. Helt riktigt att ”hen” betyder höna på engelska, men jag har svårt att se att det skulle vara ett argument mot att använda ordet. Eller... vad kallar du våra avkommor..?
 3. Peter_K

  Bästa stormkök till sjöss?

  Detta förutsätter att du står utomhus och förpackar, vilket jag inte tror du gör. Och raol har båten i betydligt saltare miljö än du, så jag anar större rostangrepp på hans grejer. Sedan tycker jag hela diskussionen är märklig - man får väl se till att inte ha med en livstidsförbrukning med engångstuber helt enkelt, utan se till att ha rotation på dem.
 4. Personliga åsikter är ju svåra att debattera - men tanken med ordet var att använda ett könlöst pronomen främst när man inte vet könet på personen man talar om. T ex "Hen körde på lyktstolpen och smet sedan från platsen" i stället för "han eller hon körde på...". Visst kan man säga "bilföraren" osv, och tycka ordet är onödigt, men det kan vara praktiskt. Kanske. Snippa (rubriken) tyckte jag var skitlarvigt tills jag fick en dotter; vad säger man annars som låter trevligt när man skall prata om det kvinnliga könsorganet med en två-treårig tjej..?
 5. Peter_K

  Bästa stormkök till sjöss?

  Att lägga saker i förslutna plastpåsar för att förhindra rost tror jag inte på, om du inte också kompletterar med kiselpåsar i din förslutna påse. När temperaturen ändras (sjunker) är risken stor att fukten faller ur luften och kondenserar inne i påsen. Om du inte kan vacuumpacka dem en och en - men nu börjar vi närma oss frågan; varför inte skaffa riktiga grejer..?
 6. Statsminister Sträng om jag får be... 😊
 7. Peter_K

  Dags att gå vidare 😉

  https://www.maringuiden.se/sjobodar/;sub=minbat&sok=tristan&battyp=0&langd=0-0&lan=0
 8. Peter_K

  Permanenta båtplats, close to Stockholms län?

  I’m sorry, but I don’t know of such a place. Can you ask that somebody where that is..?
 9. Peter_K

  Permanenta båtplats, close to Stockholms län?

  There is only one marina that allous people to live on their boat that I know of, and that is Pampas Marina in Solna. https://www.pampas.se/
 10. Peter_K

  Virtuell utmärkning

  Alltså - man la ned övergången till digital radio då för få hade DAB-radiomottagare och man såg det som en säkerhetsrisk (tänk, ”Om Kriget Kommer” etc). Tror detta med virtuella sjömärken kommer gå lika bra, som sagt... tiden får utvisa om jag har fel. https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6196931
 11. Peter_K

  Virtuell utmärkning

  Personligen tror jag det kommer gå lika bra som övergången till DAB-radion gjorde. Fattar inte alls grejen; bron finns väl med på sjökortet redan - vad skall en ”digital märkning” tillföra i sådana lägen menar du..?
 12. Peter_K

  Maxi 120 - Vad titta på inför köp?

  Har du provat att maila den här personen..? https://www.sailguide.com/aasikt/comment-nr2984?parent=897
 13. Peter_K

  Maxi 120 - Vad titta på inför köp?

  Har du kollat här..? https://www.maxisidorna.se/maxi/data/17 Maxi 120 är en rätt ovanlig båt. Har inte sett många, tror väldigt få är tillverkade.
 14. Bra att du gav dem på båten, när de andra var ute och cyklade och du räddade hela tråden från att spåra ur, Mackey! Jag har Svenska Sjö 😊
 15. Peter_K

  Anrika SF-bio blir Kinesiska Filmstaden

  Jo; latin vet jag att det inte talades i provinserna, det gick lite fort - men ta din gravade hund du 😊
×

Viktig Information

Maringuiden använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Du kan ändra dina inställningar för detta, annars räknar vi med att du godkänner detta. Du behöver som gäst även vara medveten om våra Användarvillkor och GDPR policy Sekretesspolicy