Jump to content
Thursday 28 September 2023

Peter_K

Guldmedlem
 • Content Count

  18,404
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  234

Peter_K last won the day on September 21

Peter_K had the most liked content!

Community Reputation

3,929 Expert

4 Followers

About Peter_K

 • Rank
  Guldmedlem

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Den har 1,5 meter i takhöjd, och inredning som en Express, fast smalare och utan stickkoj 🙂 https://www.praktisktbatagande.se/artiklar/klassikern-smaragd-byggd-for-energiska-seglare
 2. Har du varit nere i en Smaragd? De är ju inte jätte-familjevänliga; inte direkt en bo-båt om man säger så. Däremot är de trevliga seglare. Har du kikat på t ex Dominant 95 eller X-95..? Eller varför inte en Albin Alpha?
 3. Nu har du inte skrivit budget, men vill du ha en billigare båt som är skoj kanske en ”Maxi Racer med kanontorn” kan vara det ni söker..? 🙂 https://www.sailguide.com/batfakta/maxi-magic
 4. Ja på båda 🙂 Vill minnas motorn var från 1977, den gick väldigt bra, en cylinder och sju hk.
 5. Bytte till alkylat i förra båten som hade en tvåtaktsinombordare. Viktigt var att man körde alkylat för fyrtakt och blandade marinolja i den själv då den tvåtaktsalkylat som finns brukar vara för luftkylda motorer som har högre arbetstemperatur.
 6. Peter_K

  Båtbockar

  Ja, men obekvämt när man vaxar 😊
 7. Jo så är det. Och hållbart. Nackdelen, det är astungt. Typ som sten i vikt. Spelar mindre roll hemma och mer i båten.
 8. Instämmer. Lägg dessutom till en svag krona; dyrt att importera begagnade båtar från grannländer och grannländernas innevånare kan köpa fina ”billiga” svenska båtar.
 9. Vad är ”rejält med stryk”..? Ser ut som du blivit av med lite gelcoat typ. I så fall - låt torka till i vår, skrapa bort bottenfärg runt området, pensla på lite lamineringsepoxy, bottenmåla. Kanske spackla och slipa lite. Klart.
 10. Det finns lite tankar på nätet om man söker lite; https://stor-erik.com/?p=853 t ex. Där avråder man från isolering som kan ta åt sig fukt samt plastspärr.
 11. Hur menar du då..? Läser man HELA rapporten ser man att just HappyBoats mätmetod har hög träffsäkerhet, och inom den acceptabla felmarginalen, se t ex detta urklipp:
 12. Nyper den verkligen, eller får du in vatten i någon cylinder..?
 13. Jag har Forsheda som kom med förra båten, tror jag. Hur fina som helst. Angående stumhet så lindar man ju linan runt, så gummifjädern vrids snarare, kanske därför de håller bättre än de där som dras ut (modell 3). Tycker inte de är stumma, utan töjer sig snällt och bra. Och tyst. Så, provmontera den du har och se om du blir nöjd.
 14. Trallvirke görs av det absolut mest glesvuxna trä man kan hitta, det går inte att tryckimpregnera det annars. Det har därför dålig bärighet, och jag hade själv valt ett bättre material för att konstruera saker.
×
×
 • Create New...