Gå till innehåll
tisdag 19 mars 2024

Peter_K

Guldmedlem
  • Innehålls Antal

    18 538
  • Gick med

  • Besökte senast

  • Dagar Vunna

    242

Peter_K senast vann den dag 10 Mars

Peter_K hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

4 028 Expert

4 följare

Om Peter_K

  • Placering
    Guldmedlem

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Varför då? Vad tjänar den för syfte..?
  2. Det finns väl ingen hjärtstock på rodret på en Albin 78:a..?
  3. Börja med att skrapa utan att värma. Funkar inte det, kan du slipa.
  4. Börja med att ta bort bottenfärgen, så är det lättare att se vad som är fel.
  5. Man skall inte lyssna så mycket på rykten 🙂 Mer sannolikt är att det kommer ett förbud för Östersjön, där det faktiskt GÅR att tvätta botten (…nja… sådär i alla fall…), men att västkusten får behålla bottenfärg.
  6. Fast nu har du fått två svar där två personer rekommenderar dig att korta dina vant, så...
  7. Personligen hade jag lämnat in vanten och fått de kortade hos en riggverkstad. Det är inte jättedyrt.
  8. Älvsjö på lördagen. Pratade med en säljare hos en större båthandlare som sa att mässan aldrig kortat A-hallen så mycket som nu. De hade övervägt att inte ställa ut alls, och det var tveksam lönsamhet för dem. Klämde själv på lite snören, men konstaterade att det inte var mycket billigare än hos tillbehörshandlaren som är närmast hemmet, så jag hoppade över det. Gick förstrött genom Erlandssons och Benns och hittade inget av intresse. Gick ögnade igenom olika mindre motorbåtar för bad och fiske, köade och gick ner i Arcona 415 som var fin men utanför min prisklass och mitt behov, andades in doften av lackat trä vid veteranbåtarna. Inga segelmakare på plats vad jag kunde se. Sedan var det väl mer eller mindre slut. Fick med mig en korv att skiva och lägga på smörgåsen hem.
  9. Fast nu har ju rättssystemet visat dig att det inte föreligger några fel, så då är vi lite tillbaka till en tidigare fråga… Du har fått otroligt många tips. För snart fyra år sedan fick du tipset att åtgärda din båtbotten med hormonstörande färg. Istället valde du en egen väg, lycklig över att själv ordna ett vitesföreläggande såg du dig som en vinnare. Du beskrev verkligen hur kul du hade, det här var t o m roligare än att få segla. Nu kommer räkningen. Du skall därför får TVÅ råd av mig. 1. Slå kostnaden per timme av skoj du haft under de fyra åren, och se det som en avgift för ditt nöje. Som en biobiljett eller liknande? 2. Överväga att lyssna på andra människors råd i framtiden. Önskar dig en fin söndag 🙂 Snart är det sjösättning, och det är båtmässa just nu.
  10. Så kan det vara. Men jag har ett liv också.
  11. Då har jag inget råd som inte kräver en tidsmaskin…
  12. Det var i den andra tråden, men jag orkar inte gå igenom den, för många inlägg. Det var en rapport om en annan färg, minns inte exakt vilken. Det här är ingen stor fråga för mig.
  13. Ja. Låna stöttor, skrapa bort färgen, fota. Klart på en timme eller två.
×
×
  • Skapa nytt...