Gå till innehåll
onsdag 20 februari 2019

pseudonym

Medlemmar
 • Innehålls Antal

  2 912
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar Vunna

  8

pseudonym senast vann den dag 11 Februari

pseudonym hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

427 Expert

2 följare

Om pseudonym

 • Placering
  Hedersmedlem

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Så här ser Raol:s båt ut för det är min gamla. Bak satt det tidigare ett ankarspel med lintrumma och en nedfällbar arm för linan. Fram satt det ett hembyggt gennakerpeke infällt i stäven.
 2. pseudonym

  Vilken drönare

  Ska du lägga ut filmer i framtiden så är Vimeo att föredra då Youtube komprimerar så hårt att resultatet blir lidande, speciellt i HD-kvalitet.
 3. Tommy ”Toaen”. Han e väl sansad. Iallafall när man träffar karln IRL.
 4. pseudonym

  Vilken drönare

  Så det var inte bara åldern som visade sig då utan även klistermärkena?
 5. Ingen som har varit här länge har väl glömt Anemos? En finne som så fort fredagen kom öppnade korken och blev odräglig som få. Hans båt som var en Fantasi 37 köptes väl av hamnkaptenen på Grötö (Gunnar Bulukin) om jag inte minns helt galet.
 6. N, Brendan. Han var kunnig men en faslig besserwisser. Sa man något så visste han alltid bättre och mer.
 7. Herren med Comforten, alltså inte ”vår herre” skaparen utan han med Comforten seglar inte längre om han inte gör det på evighetens hav. Båten, Comforten alltså sålde han för ett par år sedan. Sedan gjorde han sig ovän med alla andra fast mest de som var med i Seniorseglarna. Har varken sett eller hört något från ”Herren”, tror han bidde sjuk, mer än den sjukdom han redan hade (grälsjukan).
 8. Exactimente! Äntligen har du börjat förstå.😉
 9. Precis, ankarets vikt har underordnad betydelse, det är ytan och greppet det handlar om och ankarets förmåga att gräva ner sig vid belastning. Kättingen gör ju att ankaret inte lyfter utan följer botten.
 10. pseudonym

  segeltravare lösfotad

  Jag vill inte på något sätt vara otrevlig men det är inte god nätetikett att gå in och ta över någon annans tråd, så ta inte illa upp för mitt påpekande.
 11. pseudonym

  Vilken drönare

  Jag har goggles till två av mina drönare men flyger oftast utan om det inte är med racedrönaren. Minneskort bör vara av extreme-typ av klass 10 för att det ska bli bra, jag använder Sandisk 32 extreme pro.
 12. pseudonym

  Lägga långkölad båt på sidan?

  Här en dålig bild på när man inte han lägga säckar under. Detta var under tyfonen som drabbade Björlanda Kile 2011 om jag inte minns fel. Jag var nere i min båt då den började luta ca 30 grader förtöjd i bryggan. Det höll på under en evighet kändes det som men var nog knappt tre. När tyfonen hade dragit vidare gick jag upp på land och såg förödelsen. En julle hade förflyttat sig över 70 meter liggandes på sidan och gjorde långa ränder över asfalten. På denna bilden ses en Misil 2 närmast och en Albin 78 till höger. Totalt var det närmare 10 båtar som for illa.
 13. pseudonym

  Bildgåta

 14. pseudonym

  Bildgåta

  Då tar jag över stafettpinnen med denna bilden. En ledtråd, Jakob.
 15. pseudonym

  Bildgåta

  Ja det är inte många öar som det går kreatur på nu längre. På Hisingen finns det väl inte en mjölkbonde kvar? Förr så fraktade man ut kreaturen på sommarbete lite varstans. Det kunde bräka får på nån öde ö. Minns en gång söder om Hyppeln på Lindholmen så kom ett par får med en galen hund i hasorna, fåren blev så skrämda av den lösspringande hunden att de hoppade från 3-4 meter höga klippor rätt ner i vattnet. Hundägaren blev paralyserad av att hunden inte lydde alls längre och alla runtomkring skällde ut hundägaren som senare åkte ifrån ön innan kvällen kom och allt blev lugnt igen. På Klåverön brukade det gå runt lite kor och det gör det nog även på Koön tror jag. Längre norrut i Hakefjorden brukade en fårbonde köra ut sina djur på sommarbete med en större pråm.
×

Viktig Information

Maringuiden använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Du kan ändra dina inställningar för detta, annars räknar vi med att du godkänner detta. Du behöver som gäst även vara medveten om våra Användarvillkor och GDPR policy Sekretesspolicy