Jump to content
Sunday 03 March 2024

pseudonym

Silvermedlem
 • Content Count

  4,160
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  28

pseudonym last won the day on January 9

pseudonym had the most liked content!

Community Reputation

1,165 Expert

2 Followers

About pseudonym

 • Rank
  Hedersmedlem

Recent Profile Visitors

8,075 profile views
 1. Jag träffade Magnus nere i Malmö Lagunen 2013 när jag skulle sjösätta min Albin 57:a och segla runt Öresund. Han stod vid en Sunwind 20 och grejade med ungefär allt på en och samma gång. Han berättade då att han hade för avsikt att åter segla ner till medelhavet där han tidigare åkte runt mellan hamnar och livnärde sig på att reparera segel för de som hade problem med det. En trevlig men mycket egen prick i sitt sätt att vara, och egentligen ganska fattig som jag uppfattade hela situationen för han hade dåligt med pengar att åtgärda i princip allt som han redan höll på att skruva loss från båten. Han kom ju senare iväg men seglade runt Island och ansågs sedan vara saknad då han till slut kom ner till Gran Canaria då han missade inloppet vid Gibraltar. Han hade dålig med navigationsutrustning ombord och man fick nästan känslan att han seglade med hjälp av stjärnorna även om det var molnigt.
 2. Ska vi slå vad om att nästa års mässa blir inställd pga, bristande intresse?
 3. Men som du skriver så var han senior. Han hade lärt sig att läsa av kunden innan och att sedan följa upp relationen som skapades där och då.
 4. I montrarna hos dom flesta segelmakare är det bara unga spolingar som inte kan så mycket mer än visa de dyra dukarna, att ta reda på vad kunden behöver är inte lika viktigt är min egna personliga uppfattning på deras beteende. Vet man vad man sedan ska ha från tillbehörskrängarna då sparar man ju parkeringspengen på att åka direkt till deras butik istället för rabatterna gäller ju även där under mässan.
 5. Spår 1 är det som används mest, och vid syn av Google Maps så ser man ju även en båt i den rännan mellan grundflaket och ön. Spår 3 leder ju bara in till privata bryggor så den är nog inget alternativ som jag ser det.
 6. Man behöver ju inte dricka Colan rent, man kan ju blanda ut den med något annat gött och förena nytta med nöje.
 7. För ett par år sedan hade jag en liten segeltrimaran på 4,5 x 3,2 meter. Sidoskroven vägde 7 kg och i dom satte jag in ett par runda skruvluckor. Innervolymen fylldes med 65 st (130 totalt) 0,5l petflaskor för att säkra att jollen inte skulle sjunka om sidoskroven skulle spricka då de var extremt tunna i laminatet. Jollen vägde 90 kg.
 8. Min diskmaskin har jag i köket och den rengör tallrikar och glas.
 9. Nyårslöften är till för att brytas. Det finns inte mycket annat som är mer avkopplande än just segling, det handlar om här och nu, allt annat är av sekundär betydelse.
 10. Commodore 64 menar du väl? Inte Vic 64, Vic 20 hette väl den modellen?
 11. Den såg ju trevlig ut och i behändig storlek.
 12. Jodå, det går framåt. Har dock legat i tio dagar med influensan men är på banan igen nu. Jag bygger stötvis men planen är sjösättning i april nångång så det gäller att mala på. Har ju fått hem nästa båt oxå, Colin Archer i skala 1/15 med spantbyggt skrov. Har dock fått reklamera tillbehörssatsen då blocken med skivorna i mässing inte lirar ihop, springorna i blocken är för smala. Men fått svaret att det hade blivit fel i en batch och dom skulle skicka rätt grejer så det kommer väl efter helgerna. Ingen brådska för den båten ligger på is ändå till nästa vinter.
 13. Dubbla lager tält skapar den barriär mot fukt du frågar efter. Alltså en presenning med 10-15 cm mellanrum till ytterduken. Att klä in motorn tror jag inte hjälper så mycket men prova.
 14. En PLB är det man ska hängande runt halsen (hela tiden) när man är ombord och har kastat loss. den larmar direkt man trycker på knappen, det finns även de modeller som startar om man kommer för långt bort från moderskeppet. Den är personlig och ger via satellit ett larm till en larmcentral, detta oavsett om du är i fjällen eller på en öde ö. Behövs det en helikopter för att nå dig så kommer det en helikopter. Jag har haft min i snart fyra år nu. https://seapax.se/produkt/sjosakerhet/nodsandare/plb/?gad_source=1&gclid=Cj0KCQiAyeWrBhDDARIsAGP1mWQx0rhJfEcMhczJf2ikDQb0LC04NI_6oCogAbWiQ71zeRb_AFpt1rEaAj4gEALw_wcB
 15. Det där är ju en leksak för EN person på max 80 kg! Inget man kan förlita sig på om man måste lämna moderskeppet. Och att först då börja blåsa upp något som ska hålla dig vid liv är lite sent påtänkt.
×
×
 • Create New...