Jump to content
Friday 21 June 2024

Peter_K

Guldmedlem
 • Content Count

  18,667
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  250

Everything posted by Peter_K

 1. Frågar dig eftersom det var du själv som skrev om det i den här tråden, så lite borde det intressera dig 😊
 2. Absolut ingen undanflykt. Bara fakta.
 3. Finns det enkomponents epoxygrundfärg då..?
 4. Det yttersta lagret med bottenfärg avser det lager som sitter utanför eventuell spärrfärg. Det lagret kan bestå av flera skikt med olika bottenfärgstyper som påförts under många år. Att du ANSER att man menar något annat är helt ointressant och irrelevant, vilket också olika myndigheter och rättsinstanser förklarat för dig gång efter annan. Och - glad midsommar 😊
 5. Det är inte ett flggstångsfäste egentligen, det står pulpitfäste i bilden. Däremot går det såklart utmärkt att stoppa en flaggstång i den ändå.
 6. Antar att du skall köpa ett nytt förstag? I så fall, det vet riggverkstaden som tillverkar förstaget.
 7. Duktig du är. Var det enkomponens-epoxy du använde då..?
 8. Att du inte ens förstår att den epoxyfärg du pratar om är en tvåkomponentsfärg säger oerhört mycket om dina bristande kunskaper kring färger och färgtyper.
 9. …och eftersom du inte litar på mig, här är en länk: https://www.lefant.se/produkter/lefant-epoxi-primer/
 10. Nej, det är den inte. Du kan repa den med en nagel. Du behöver hårdhet som (mattslipad) gelcoat eller stål för att få epoxyfärg att sitta kvar.
 11. Epoxyfärg är en tvåkomponensprodukt och de brukar inte gå att måla på en enkomponens-dito då de löser underliggande färglager. Enklast är väl om du läser instruktionerna till en sådan produkt, och du får samma svar som Faderullan redan har givit; du skall ner till fast material för att du skall kunna lägga på den.
 12. Tack, alldeles utmärkt 😊 Hur är den själv..?
 13. Nej, det gör det inte. Ingenstans, faktiskt. Hur är det med läskunnigheten? Läs under Artikel 3.
 14. Vad bra för dig, du är så himla duktig och vet så väldigt mycket 😊 Så, står det att AFS-förordningen bara gäller för båtar över 25 meter eller inte i det jag klippte in från AFS-förordningen? Finns det något som anger att båten skall provtas på ett visst vis/system om den är kortare än 24 meter i det jag klippte in eller inte?
 15. Det är riktigt. Bra där. Vad står det mer då?
 16. Man måste läsa HELA stycket, inte bara delar av det 🤣
 17. Vad av de här två punkerna ur AFS-förordningen tycker du är otydligt..?
 18. Fast det stämmer inte med hur det ser ut i verkligheten eftersom du konsekvent rör ihop krav på undersökning, certifiering och intyg med att du skulle visa att din båt var fri från TBT.
 19. Enligt lagen, ja. Hade du valt den vägen hade du haft en god chans att vinna ett rättsmål, vilket du fick förklarat för dig upprepade gånger här, men istället valde du en egen väg. Sedan kan t ex din båtklubb ha andra regler som du behöver följa som medlem. I de reglerna kan man t ex ha valt ett totalförbud mot TBT.
 20. Oavsätt rätt eller fel kring nationella regler så säger AFS-förordningen att TBT skall vara inspärrad med godkänd spärr. Mellgard har redan prövat rättsligt om självpolerande färg som han själv anser vara en sådan spärr verkligen är det och förlorat om jag minns rätt, dvs det är ej relevant eller aktuell för hans ärende. Om han inte vill förlora eller få avslag igen, såklart.
 21. Jag har - kanske felktigt - läst det som att man kan ha egna nationella förbud mot vissa kemikalier, eftersom det är vad länken handlar om.
 22. Se där - tänk vad man lär sig. Jag har bara läst vad KemI skriver här om nationella förbud mot vissa ämnen, men det kanske inte är tillämpbart på organiska tennföreningar? https://www.kemi.se/lagar-och-regler/lagstiftningar-inom-kemikalieomradet/regler-som-endast-galler-i-sverige/nationella-begransningar-och-forbud
 23. Då är det ytterligare en sak du förstått fel. Ett enskilt land får ha STRÄNGARE miljölagstiftning, men inte generösare än en EU-förordning. Det är en väg att gå. Det andra är ”godkänd spärr”. Om vi pratar TBT, och inte tenn.
 24. Det har vi alla förstått. Jag blir nöjd om någon lägger ett par miljoner kronor i min brevlåda. Om vi alla delar fria fantasier och orealistiska drömmar. :-)
 25. Nej. Du verkar ha missförstått hela biten med juridisk ansvar, vilket kanske är förklaringen till att du förlorar dina processer gång på gång.
×
×
 • Create New...