Gå till innehåll
lördag 27 juli 2024

Wildeside

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    930
  • Gick med

  • Besökte senast

  • Dagar Vunna

    9

Wildeside senast vann den dag 12 Juli

Wildeside hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

417 Expert

Om Wildeside

  • Placering
    Konteramiral

Senaste Profilbesöken

3 330 profilvisningar
  1. Är helt säker på att anledningen har med Arkimedes princip att göra "Förhållandet, känt som Arkimedes princip, innebär att en kropp som sänks ned i en vätska påverkas av en lyftkraft som är lika stor som den undanträngda vätskans tyngd."
  2. Har helt andra tankar o idéer om sugtömning som är trevligare än att tömma septitanken.😂
  3. Kostnad! Tror få kunder är villiga att betala extra för inbyggd utombordare. Dessutom blir det krångligare att göra service/reparationer och montering och byte av motor.
  4. En aspekt till som är viktig för tillverkarna är att det är billigare att hänga på en utombordare än att montera en inombordare, så dom kan sälja båten billigare. Jag föredrar diesel inombordare.
  5. Batteritankmätare är lika viktig som en bränsletankmätare! Den jämförelsen haltar lite i min erfarenhetsbank. Har haft båtar i 45 år och endast för något år sedan investerade jag i en batteribanksmätare vilket om sanningen ska fram inte gjort mej ett dugg lyckligare, klokare eller underlättat mitt liv i båten, det va en investering som i mitt tycke va bort kastat. Klarar mej lika bra med en vanlig voltmätare som jag haft i alla båtar där batterier har funnit och klarat mej ypperligt i ca 43 år. Utan el i förbrukningsbanken kan man leva med. Men utan bränsle i tanken så blir det förbannat jobbigt att ta sig till en hamn.
  6. Med den budgeten så är det nog en ny liten stypulpetare o tält som kan uppfylla alla dina önskemål. "Minimalt med mek/service osv... Driftsäker och drivmedelsnål och lättkörd."
  7. Du får göra en Marjasin (klipp o klistra)😉
  8. Så ser framtiden ut om miljöpartiet får sin vilja igenom.
  9. Kallstart (Choke) fungerar inte.
  10. Grattis eller beklagar sorgen, välj själv! Men jag med gillar att fira hellre än att sörja så jag deltar i dit firande om man är bjuden😁
  11. Säkert skillnad vart man plaskar runt i Sverige. Här finns tusentals med öar o vikar med jätte fina naturhamnar så man är inte beroende av gästhamnarna. I norra, södra och västra delen av kusten så är man väl mer beroende av gästhamnar antar jag.
  12. Blir dom inte rika av priset på hamnavgiften, så ska man kanske titta på om man får fler gästnätter med lägre priser och längre säsong som kan genererar större inkomst. Här omkring så har nästan alla gästhamnar endast öppet med full service under semestermånaden när det kommer flest stockholmare och tyskar. Kanske kan vara ide att åtminstone erbjuda någon sorts service på helgerna övrig tid på sommaren. Off topic! Ett antal år sedan så sänkte biograferna biljettpriset med 50% i Finland, om jag inte kommer ihåg helt fel. Det generera i att biograferna fylldes med publik igen och dom generera bättre vinster än dom gjort på många år.
  13. När jag utforskar nya vikar eller smala passage brukar jag sätta mej i jollen och fiska av den aktuella platsen med ekolodet igång. Två flugor på smällen! Jag får reda på djup och eventuella grund och mat på tallriken. Använder mej en del av Navionics när jag sitter och torr navigerar hemma. https://webapp.navionics.com/?lang=en#boating@5&key=cvd`Jc`m{A Som inte är förstört av dom nya sjökorten ännu iaf.
  14. Hittar inte app utvecklarna på en massa ändringar och nyheter så blir dom arbetslösa.😂 Synd bara att dom inte hittar på så lite nytt som en vanlig svensson behöver för navigeringen. Men det är väl ganska färdig utvecklat hur man navigerar sig fram på vattnet.
×
×
  • Skapa nytt...