Jump to content
Monday 03 October 2022

Wildeside

Medlemmar
 • Content Count

  637
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Wildeside last won the day on July 28 2019

Wildeside had the most liked content!

Community Reputation

232 Expert

About Wildeside

 • Rank
  Flottiljamiral

Recent Profile Visitors

1,857 profile views
 1. Kanske https://www.amazon.com/Maxxima-M84435RW-White-Interior-Lumens/dp/B06Y5FHB1C/ref=sr_1_2?crid=32VDB3HQLUWEX&keywords=interior+Dome+Light+Dual+Color+Red%2FWhite&qid=1663254850&sprefix=interior+dome+light+dual+color+red%2Fwhite%2Caps%2C165&sr=8-2 Alternativt kan du väl fälla in såna här i en egen gjord armatur av trä eller kabelkanal med egna brytare/dimmer för röt och vit. https://www.amazon.se/Vattentät-Undervattensbelysning-Utility-Interiörlampor-Navigationslampor/dp/B097MN714C/ref=sr_1_115?crid=267BS1GLIAZ2B&keywords=röd+och+vit+belysning+12v&qid=1663255311&sprefix=röd+och+vit+belysning+12v%2Caps%2C74&sr=8-115 https://www.amazon.se/Vattentäta-Undervattensbelysning-Utility-Interiörlampor-Navigationsbelysning/dp/B097MQ3PQM/ref=sr_1_105?crid=267BS1GLIAZ2B&keywords=röd+och+vit+belysning+12v&qid=1663255311&sprefix=röd+och+vit+belysning+12v%2Caps%2C74&sr=8-105
 2. Googla man så kom det upp ett flertal allternativ. https://www.google.com/search?q=LED+Rött%2FVitt+ljus&rlz=1C1AWFC_enSE826SE826&biw=1745&bih=800&ei=iJ0hY4j_AcWErgS625H4Dw&ved=0ahUKEwiI4_Pv-pP6AhVFgosKHbptBP84FBDh1QMIDg&oq=LED+Rött%2FVitt+ljus&gs_lcp=Cgdnd3Mtd2l6EAxKBAhBGABKBAhGGABQAFgAYABoAHAAeACAAQCIAQCSAQCYAQA&sclient=gws-wiz Ändrar man lite på sökorden så kan det nog dyka upp en hel del fler alternativ.
 3. Quickdraw blev jag inte imponerad av. Provade att scanna botten i ån som jag har båten i och den ritade bredare än ån är i verkligheten. Så att det blev farbart vatten bredare än ån, så till navigation/fiske nära land är den helt oanvändbar. Ute på öppet vatten är Quickdraw säkert användbart till att söka upp/scanna grund och djuphålor för fiska men det måste vara vattendjup så att man inte riskerar att åka på grund med båten.
 4. Jag kan återkomma efter helgen och ge mitt omdöme om Garmin quickdraw. Inte så enkelt att lossa min plotter och ekolodsgivare och flytta över till jollen. Jag får nöja mig med att smyga runt med stora båten.
 5. Prata med Garmin support idag och hydrographics ingick i deras sjökort Bluechart G3. Lösningen blir nog att köpa nya kort till plottern och vänta på svar från Navionics och C-map vad som händer med sjökort och app efter att abonnemanget slutar att gälla efter 1 år. Ska ut i helgen och leka lite med quickdraw se hur det fungerar.
 6. Det va lite min fråga om det va så stor skillnad på sjökorten, va liksom tvungen att använda den informationen jag hitta på nätet. Hydrographica kort finns långt ifrån för alla farvatten jag vistas på och ska jag vänta på dom, så hinner jag nog självdö innan dom är klara😁. Eftersom informationen är svår att hitta/få reda på om vad man får för pengarna i respektive navigationsprogram och vad som händer efter att abonnemanget tar slut, så är det ganska svårt att välja vad man ska använda sig av. Det slutar väl med att jag fortsätter med transas sjökort på laptoppen. Gamla sjökort i pappersform och på Garmin plottern. Surfplattan får jag väl rama in och ha som foto ram🤔 Vad det gäller navigation så känns det inte som att utvecklingen går åt rätt håll, inte just nu iaf. Plottern får jag väl fixa till så att jag kan ta med i jollen och göra egna sjökort över vikar och sund som jag är nyfiken på.
 7. Tack för svar! Får väl forska vidare och skicka ett e-post till dom om det går att nå dom. Kanske går att köpa på SDkort och tanka över till surfplattan.
 8. Som med det mesta då är något bra så ska det inte vidare utvecklas🤔
 9. Såg att jag ställde frågan lite fel. Kan man behålla och använda nedladdade sjökort på appen efter abonnemanget?
 10. bara synd att hydrographica inte täcker så stora områden än, men om 10 år så kanske det bli bra😁
 11. När gjordes det stora sjökortslyftet på ostkusten?
 12. Då behöver man bara titta på Navionics eller C-map och hoppas att dom inte följer efter sjökortlyftet. Får man behålla Navionics eller c-map sjökorten efter prenumerationen på 1 år?
 13. Sitter och drömmer om den ultimata navigationsappen. Jämförde Navionics och Eniro sjökort som man kan titta på gratis på nätet. Blev förvånad över vilken skillnad det va på sjökorten. Är det verkligen sån skillnad på om man köper sjökorten om man betalar för appen?
 14. Nu är jag iof inte elingenjör eller har någon annan el/tele utbildning. Jag skulle mäta volten med pluskabeln lossad på förbruknings batteriets sida och sedan på startbankens sida på reläet med motsatt sida inkopplad. Sen kan man alltid mäta om det läcker ström genom att mäta ampere åt båda hållen. Om skiljereläet är helt så kommer väl svaren vara 0 på både volt och ampere. Om jag inte kunde mäta upp något el läckage så skulle jag nöja mig med det och gå vidare i livet.
 15. Jag skulle iaf prima innan täckfärgen. Om jag haft en tanke på att laga en sån skada så är det bara att göra som man lagar skador på tex bilar. Jag skulle fylla ut med någon finspackel, prima och lägga på täckfärg självklart med slipning mellan varven och slutligen putsa upp slutfinischen.
×
×
 • Create New...