Jump to content
Wednesday 07 June 2023

Wildeside

Medlemmar
 • Content Count

  651
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Wildeside last won the day on January 4

Wildeside had the most liked content!

Community Reputation

246 Expert

About Wildeside

 • Rank
  Flottiljamiral

Recent Profile Visitors

2,098 profile views
 1. Va det vatten i varmvattenberedaren när du prova elen hemma och du fyllt varmvattenberedaren nu så är det en trolig felkälla.
 2. NAUTUS 7-50 https://nautus.se/fakta-finesser/
 3. Är det någon som har info om måtten på oringen som sitter i sjövattenfiltret på en gammal VP TAMD 41. Vet att en bild på filtret skulle underlätta men hade ingen kamera med mej nere vid båten. Filtret är en gammal modellen med genomskinligt lock, grå hållare med vit plastsil och en vingmutter som håller locket på plats. Har mätt spåret för oringen och kommit fram till att måtten är ungefär 125 mm i diameter och oringen är 4-4,5 mm. Har ingen i närheten där jag kan få oringen uppmätt och sälja en.
 4. Papperssjökort görs sig väl inget bra i regn dom heller. Jag har laminerat mina båtsportskort, dom fungerar i alla väder.
 5. No_jah ursäkta att svaret har dröjt men är inte så aktiv här på forumet. Jag har Oukitelen mer som backup system och för att surfa runt och kolla nån film ibland. Den fungerar ganska ok i solljus men ligger ljusår efter om man jämför mot garmin plottern jag har. I direkt solljus är den inget vidare men jag har styrhytt så det gör en viss skillnad emot att sitta i tex en öppen båt, där jag inte skulle rekommendera någon surfplatta om det är en solig dag. Men smaken är som baken, en del tycker att surfplattan är tillräcklig även då. Det bästa är nog att försöka skaffa sig en egen uppfattning om vad man vill ha för navigationssystem.
 6. Jag har fördelen att jag använder den i firman så den kosta inte mej speciellt mycke 😎 Slapp både att betala moms och skatta ut pengarna....
 7. Jag har en https://www.oukitel.se/products/oukitel-rt1 Tycker att den känns ganska gedigen
 8. Tinycad kan du ladda ner på datorn.
 9. Wildeside

  Biltema trailer

  Max lasten är 265 kg och den bör man inte överstiga nämnvärt på en racklig trailer. Längden är oftast inga problem så länge båten ligger bra på trailer och inte blir baktung.
 10. Har använt https://www.tinycad.net/
 11. https://www.blocket.se/annons/goteborg/maxi_77__argang_74_/106698571 Vet inte hur mycket renoverings objekt det är. Men det är betydligt mycket mer båt för samma pengar om inte renoveringen drar iväg för mycket.
 12. Lekte lite med en sån där manick och den fungerade helt ok, men jag föredrog analoga instrument på instrument panelen. Tycker man har bättre översikt när instrumenten sitter i panelen framför näsan. Det mest negativa är att man kan inte ha både digitalt och analogt på samma givare, man måste ha två givare för varje mätpunkt. Så den manicken ligger i bra att ha lådan som mycket annat man pillat med.
 13. Undvik tryckluft eftersom den komprimeras och den komprimerade luften kan ge dej en överraskning genom att den sprutar tillbaks ganska otrevliga saker ur tanken om inte stoppet lossnar, kompressor har ganska högt tryck om man inte har en tryckregulator. Använd vatten spola in genom avluftningen med botten ventilen öppen. Ha någon som kollar så att du inte trycker in vatten i toalettstolen. Om det går bakvägen in i toalettstolen så får man plugga slangen från toaletten. Ha inte för högt tryck så att du skadar tank/slangar. När problemet är löst så kan du rengöra slangar/tank med tex. https://www.biltema.se/bat/vvs/sanering/saneringsvatska-2000019039 För att lösa upp urinsten m.m. Jag brukar använda ovannämnda saneringsvätska varje höst innan upptagning.
 14. Kanske https://www.amazon.com/Maxxima-M84435RW-White-Interior-Lumens/dp/B06Y5FHB1C/ref=sr_1_2?crid=32VDB3HQLUWEX&keywords=interior+Dome+Light+Dual+Color+Red%2FWhite&qid=1663254850&sprefix=interior+dome+light+dual+color+red%2Fwhite%2Caps%2C165&sr=8-2 Alternativt kan du väl fälla in såna här i en egen gjord armatur av trä eller kabelkanal med egna brytare/dimmer för röt och vit. https://www.amazon.se/Vattentät-Undervattensbelysning-Utility-Interiörlampor-Navigationslampor/dp/B097MN714C/ref=sr_1_115?crid=267BS1GLIAZ2B&keywords=röd+och+vit+belysning+12v&qid=1663255311&sprefix=röd+och+vit+belysning+12v%2Caps%2C74&sr=8-115 https://www.amazon.se/Vattentäta-Undervattensbelysning-Utility-Interiörlampor-Navigationsbelysning/dp/B097MQ3PQM/ref=sr_1_105?crid=267BS1GLIAZ2B&keywords=röd+och+vit+belysning+12v&qid=1663255311&sprefix=röd+och+vit+belysning+12v%2Caps%2C74&sr=8-105
×
×
 • Create New...