Jump to content
Sunday 26 May 2024

Wildeside

Medlemmar
 • Content Count

  833
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

Wildeside last won the day on May 18

Wildeside had the most liked content!

Community Reputation

373 Expert

About Wildeside

 • Rank
  Konteramiral

Recent Profile Visitors

3,107 profile views
 1. Ratar inget av princip. Det är bara vad jag förstått så måste man in o styra ladd spänning m.m. har ingen koll och orkar inte sätt in mej i det hela och bygga om nått.
 2. Har lyckats fixa till en profil. Det är ganska enkelt så länge profilen inte är knäckt, men för att kunna göra en vettig reparation så behöver man nog plocka loss profilen för att arbeta med den. Räta försiktigt profilen med värme. Tillverka/hitta don som passar i profilen och vidga det skadade området försiktigt med värme och donet, va bara försiktig så att du inte bryter upp för stort spår i likrännan. Dom sista 10 dels mm kan man slipa med fint slippapper.
 3. Ja det blir ekonomiskt och praktiskt möjligt att frakta allt manskap, material, utrustning och fordon/fartyg/flygplan/helikoptrar och vad mer nu kan behövas från hela Sverige till en avspärrat område på nån mindre befolkad del av landet. Har du något bra förslag på kust där en eventuell sådan avspärrat område kan införas. Vad jag vet och upplevt så är kusterna ganska tätbefolkat.
 4. Nu lutar det åt Fritidsbatterier på 180 Ah okänt märke. Sen får man leva på hoppet att dom överlever ett antal år. Det kostar o ligga på topp.
 5. Jag har ett pris på 12,8 kr/Ah för fritidsbatterier så 14kr/Ah är inget bra pris i min värld😉. Priset i länken på 215 Euro är om du köper det momsfritt för att användas i solcellsanläggning i byggnad, fungerar det att köpa det och skicka till Sverige o slippa momsen? En anledning till att kanske välja start batterier kan vara att jag har en 2,2 kW bogpropeller och en Spänningsomvandlare på 3000 watt för att kunna köra 220 volts pump på 1100 watt, micro o dammsugare. Inte allt samtidigt och inga längre stunder men dom belastar batterierna ganska kraftigt på kort tid tror jag. Hur mycket kan man belasta fritidbatterier utan att dom tar skada eller spelar det ingen roll om man belastar dom mycket under kort tid?
 6. 😃 Det va inte illa menat eller någon pekpinne, ibland känner man bara att man måste svara med lite bättre fakta o leka viktigpetter. När man för en gångs skull tror sig veta bättre😂
 7. Har idag 3 st 240 Ah lastbilsbatterier och dom är väl lite i överkant av mina behov där av att jag kan tänka mej 165 Ah Dom ska iof användas som förbrukningsbatterier, dom som nu har börjat ge upp är 7 år gamla startbatterier. Håller förbrukningsbatterier mycket längre? Garanti på batterier brukar väl gälla fram till att man gåt ut genom entré dörren i butiken. Sen är det väl till butiken att bevisa att dom är använda som förbrukningsbatterier vid ett eventuellt garanti ärende..
 8. Tack! Men blev inte mycket billigare än om jag köper lokalt här i stan.
 9. Finns det något som är billigt o bra eller åtminstone prisvärt? Är inte bered att investera i AGM eller liknande, duger gott med vanliga SMF blybatterier. Behöver 3 stycken batterier, 12 volt och större än 165 Ah gärna 200-240 Ah med pol ställning 3 eller 4. Biltema 165 Ah 2249:- nått att ha?
 10. Det saknas inte alltid toalett! I mina Maxi 77:or har det funnits toalett mellan kojerna i fören och draperi som man kunnat dra för. Inte så enskilt men ändå ganska bra att ha möjligheten framför allt om man har barn ombord.
 11. Ja flöt den i höstas utan problem och inget oförutsett har hänt så kommer den att täta till sig. Jag hade en gammal ekbåt som varje år fick hänga kvar i kranen medan pumparna ylade på även fast jag kört med trasmattor o vatten, sen så läkte den inte mycket mer under resten av sommaren. Lärde mej att man börjar blöta ner flera veckor innan sjösättning framför allt ekbåtar.
 12. Trasmattor ut med skrovet på insidan dränkta i vatten så att trät sväller är väl en gammal beprövad tätnings metod. Fungerade i min ungdom när jag hade ork o lust att ha träbåt.
 13. Ja jag va ute flera 100 nätter med dem eller rättare sagt dom. Jag sov i kojen på motsatt sida av köket, den kojen är säkert närmare 4 meter lång om man räknar med utrymmet in under sittbrunnen (stickkojen) som jag iof använde som stuvutrymme. så längden va minsta problemet. Synd att det är utombordare men seglar man mycke så är det ett mindre problem.
 14. Maxi 77 är en ganska trevlig segelbåt och enkel att segla och relativt rymliga för sin storlek, jag är 190 cm och led inget speciellt under dom åren jag segla Maxin. Är det inombordare eller utombordare, det skiljer en del på komforten och möjlighet till utrustning man kan använda sig av.
 15. Ja motorn vill ha kylvatten det kan jag hålla med om men att det skulle läcka in kylvatten i båten från en otät utombordare har jag svårt att tro.😉
×
×
 • Create New...