Jump to content
Saturday 25 May 2024

stranden720

Medlemmar
 • Content Count

  63
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

6 Neutral

About stranden720

 • Rank
  Löjtnant

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hej, någon som har koll på vad det är för liten kanal som går precis bredvid växelvajerns infästning i drevet som leder ut som en liten öppning i skarven mellan drev och bälghus? Se gula linjen.
 2. Tack så mycket för info, mycket värt. Drev.se har ju ett eftermarknadssats men det känns bättre med orginalgrejer känns det som. Jag är väldigt intresserad om du vill sälja verktygen.
 3. Tackar. Justering av växelwire samt centrering av stödlager är väl det som jag funderar mest på. Lagret kan väl knappast hamna fel när det ligger ända in mot stopklacken. Ser/känns lagret ok så behöver jag ju inte ens byta det nu. Det skjuter jag gärna upp tills ihöst 😃
 4. Hej, jag behöver byta bälgar innan sjösättning och är lite sugen att göra detta själv. Har aldrig bytt förr men har skruvat mycket. En orginalsats går väl på runt 5000:- plus verktyg för ca 2000-3000:-. Jag har fått pris på 18900:- för byte av bälgar,stödlager, växelwire och trimsensorer på plats hemma hos mig och typ samma peng om jag lämnar in på flera ställen. Dock svider det lite med tanke på pengen. Ni som har bytt själva, har det gått bra och som tänkt eller ska man för att slippa bli galen strunta i att ta tag i detta själv?
 5. Liten justering , det är fuel suply modul. Alltså kylningen till den. Någon som vet vad det är för koppling där som slangen ska på?
 6. Hej, såg att det droppar vatten från övre slangen vid kopplingen (se bild). Bränsleslang från tanken går in på ena sidan samt två kylvattenslangar på vänster sida. Bränslefiltret sitter väl däri också. Vad är dessa kylvattenslangar till och vågar man ta bort dom när båten är i vattnet för att åtgärda?
 7. Skit då. Nä ingen skugga eller så, borde ligga på 50-60w nu på em . Har ställt in den på 14v max. Nu ger jag upp detta med solpaneler snart 🤷
 8. Hr funkat hur bra som helst tills ni.
 9. Hej, solen gassar men det är bara 2w från solpanelen. Har Nasa Bm1 batterimonitor som visar 13.1v just nu så batterierna är det bra kräm i så min fundering är om victron regulatorn känner av det och visar inte mer bara för det? Har en 150w solpanel.
 10. Hej, hur fasen får jag fram så att distans och knop syns i skärmen hela tiden. Har försökt få till det tidigare men inte lyckats. Hr fått fram en del info i vit text som jag inte just nu har någon nytta av men på nedan bild verkar det vara ett svart fält till vänster .
 11. Ja grönt på både babord och styrbord vore väl fint Nä det blir att sätta sidolanternor på bågen , får ta en dag och bli nöjd istället.
 12. Ingen dum ide, hade tänkt göra det enkelt för stunden bara då kabeln redan är dragen dit fram . Hade då annars tanken på att sätta denna modell långt fram på sidorna men vete tusan om det ser bra ut. Har peke över ankaret också nu.
 13. Hej, öppnade upp pulpiten och var då tvungen att ta bort främre kombilanternan som satt svetsad spetsen så letar nya och tänkte samtidigt byta ut topplanternan då till led. Hittade då denna som ersättare för alla att ha på targabågen och lusläser reglerna men hittar ingenstans att denna skulle vara laglig då topplanterna ska vara minst 1m över sidolanternor?
 14. Nya kortet var det inga problem att uppdatera.
 15. Det löste sig inte. Hörde av mig till Raymarine via deras hemsida och fick till svar att jag behöver ett nytt kort . Dom skickade ett samma dag och som kompensation fick jag hela Europa så det skötte dom bra. Verkar som att dom hade koll på att vissa kort inte fungerar att uppdatera.
×
×
 • Create New...