Jump to content
Wednesday 07 June 2023

stranden720

Medlemmar
 • Content Count

  44
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3 Neutral

About stranden720

 • Rank
  Fänrik

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hej, kan någon förklara hur det funkar? Vacumtoaletten har ju en spak som dras uppåt för att fylla toan med vatten och sen ner för att spola ut det. Vattenpumpen startar inte när jag drar handtaget uppåt, dock ligger båten på land och pumpen ska väl inte torrköras men vill bara testa och se. Möjligtvis har den gett upp. Kabeln från pumpen ser jag inte vart den går men förmodligen till någon brytare under toaletten som sluter när man drar spaken uppåt? Nedan bild på på pumpen men det kanske finns andra fabrikat idag? Sitter en elpump på skittanken också å jag antar att det är den som ska bygga upp ett vacum? Den verkar funka iaf.
 2. Förlåt, det är ju en vacumtoalett.
 3. Japp den funkar men det är själva spolningen i toaletten som jag funderar över.
 4. Hej, hur funkar en elektrisk toalett? Har en spak eller om vi ska kalla det pedal men det händer inget när jag trycker på den. Har slagit på alla tänkbara brytare . Ska det spola vatten när man trycker ner pedalen? Får mäta på pumpen om det ligger spänning på men har inte möjlighet förren i helgen.
 5. Ok tack. Är det någon fördel att seriekoppla istället för paralell?
 6. Hej, är på jakt efter en 200w solpanel. Då min regulator klarar 220w försöker jag hitta en på 200w. Är inte så insatt i detta men har för mig att jag läst någonstans att solpanelen får vara på max 22v (vmp?) Annars riskerar regulatorn gå sönder. Hittar inte på något på victrons hemsida just nu såklart. Hittade en flexibel 200w solpanel men då är det vmp på 34.2v. Kan någon hjälpa mig?
 7. Time Left: 10 months and 4 days

  • Säljes
  • Used

  Inköpt sommaren 2022 (1499:-) på batterilagret. Nyskick.

  800.00 SEK

  Karlholmsbruk - SE

 8. Time Left: 10 months and 4 days

  • Säljes
  • Used

  Typ Delta.

  2,500.00 SEK

  Karlholmsbruk - SE

 9. Vi får se vad det slutar på. Ca 1800 för laserskuret syrafast. Bockning/svets av delarna gjorde jag på jobbet. Blir nog inte så mycket billigare än att köpa nytt men lite roligare.
 10. Ja, jag har ett deltaankare i fram så jag gjorde en kopia fast ett par kilo tyngre.
 11. Beställde laserskurna delar och fått ihop det. Polering kvar sen får vi se om det funkar.😁
 12. Det är ett bravo 3 före 2003. Efter 2003 så ser man att det är dubbla anoder.
 13. Någon som kan hjälpa mig, köpte ett nytt lighthousekort och när jag är inloggad på chartstore och ska ladda ner flygfoton så ska man välja en filen Lighthouse-id.txt på sjökortet, men kommer inte längre än så då den varnar för att sd-kortet redan används av en annan användare. Har skickat till Raymarine men svar verkar dröja.
 14. Ska till att byta anoder på båten då det sitter magnesium idag . Ska vara dubbla runda över propellrar och en längst bak bakom propellrar på bravo 3 efter 2003 vad jag förstår då båten ifråga är från 2006. Blev lite förvånad då jag var ut o kikade och såg att så var inte fallet. Har jag fel eller är detta ett drev före 2003?
 15. Då har jag en uppsättning här åt dig 😃
×
×
 • Create New...