Gå till innehåll
tisdag 19 mars 2024

stranden720

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    59
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

6 Neutral

Om stranden720

  • Placering
    Löjtnant

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Liten justering , det är fuel suply modul. Alltså kylningen till den. Någon som vet vad det är för koppling där som slangen ska på?
  2. Hej, såg att det droppar vatten från övre slangen vid kopplingen (se bild). Bränsleslang från tanken går in på ena sidan samt två kylvattenslangar på vänster sida. Bränslefiltret sitter väl däri också. Vad är dessa kylvattenslangar till och vågar man ta bort dom när båten är i vattnet för att åtgärda?
  3. Skit då. Nä ingen skugga eller så, borde ligga på 50-60w nu på em . Har ställt in den på 14v max. Nu ger jag upp detta med solpaneler snart 🤷
  4. Hr funkat hur bra som helst tills ni.
  5. stranden720

    Victron 75/15

    Hej, solen gassar men det är bara 2w från solpanelen. Har Nasa Bm1 batterimonitor som visar 13.1v just nu så batterierna är det bra kräm i så min fundering är om victron regulatorn känner av det och visar inte mer bara för det? Har en 150w solpanel.
  6. Hej, hur fasen får jag fram så att distans och knop syns i skärmen hela tiden. Har försökt få till det tidigare men inte lyckats. Hr fått fram en del info i vit text som jag inte just nu har någon nytta av men på nedan bild verkar det vara ett svart fält till vänster .
  7. Ja grönt på både babord och styrbord vore väl fint Nä det blir att sätta sidolanternor på bågen , får ta en dag och bli nöjd istället.
  8. Ingen dum ide, hade tänkt göra det enkelt för stunden bara då kabeln redan är dragen dit fram . Hade då annars tanken på att sätta denna modell långt fram på sidorna men vete tusan om det ser bra ut. Har peke över ankaret också nu.
  9. Hej, öppnade upp pulpiten och var då tvungen att ta bort främre kombilanternan som satt svetsad spetsen så letar nya och tänkte samtidigt byta ut topplanternan då till led. Hittade då denna som ersättare för alla att ha på targabågen och lusläser reglerna men hittar ingenstans att denna skulle vara laglig då topplanterna ska vara minst 1m över sidolanternor?
  10. Det löste sig inte. Hörde av mig till Raymarine via deras hemsida och fick till svar att jag behöver ett nytt kort . Dom skickade ett samma dag och som kompensation fick jag hela Europa så det skötte dom bra. Verkar som att dom hade koll på att vissa kort inte fungerar att uppdatera.
  11. Jag förstår, tror jag kommer att välja att ej slå igång laddaren även om jag ligger på landström då jag tror att vi klarar oss på solpanelerna då vi endast har kylen igång och laddar någon telefon. Slår nog bara igång 230 uttagen.Jag återkommer förmodligen 😁 när jag kommer ner till båten och ska stänga av dom "smarta" funktionerna på regulatorn.
  12. Kanon, ska kika. Ursäkta många frågor men det sks väl inte vara något problem att stoppa I landström och slå igång laddaren samtidigt som solpanelerna laddar om allt är korrekt utfört?
  13. Aha tack för välformulerat svar. Du har bra koll 😀 Ska kolla igenom inställningarna på regulatorn. Ska till och beställa nya batterier nu, 2 st 100ah. Dom gamla är 100ah från biltema som idag kostar 1700:- /st men kanske då är det bättre att lägga till någon krona för annat fabrikat ?
  14. Luktade illa i båten när vi kom ner och var helt säker på att det var något läckage från septiktanken, efter mycket letande så kommer det från ett förbrukningsbatteri som det förmodligen är kortslutning i då. Har dubbla förbrukningsbatterier men bara det ena var väldigt varmt och luktade men mätte upp ca 10v i båda så jag antar att båda är slut? Har solpaneler ca 200w samt en victron regulator , kan det vara någon inställning som är felaktig så batterierna har överladdats? Ingen stänger väl av solpaneler nr man åker från båten. Vet ej hur gamla batterierna är men det är väl inte helt ovanligt att det helt enkelt är slut. Vill bara vara säker innan jag stoppar i 2 st nya.
×
×
  • Skapa nytt...