Gå till innehåll
tisdag 19 mars 2024

Eld-

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    2 780
  • Gick med

  • Besökte senast

  • Dagar Vunna

    5

Eld- senast vann den dag 24 Oktober 2023

Eld- hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

507 Expert

Om Eld-

  • Placering
    Hedersmedlem

Profile Information

  • Plats
    Stockholm
  • Interests
    Vator 17 HT
    Mercruiser 140

Senaste Profilbesöken

3 239 profilvisningar
  1. Jag förstår att det antagligen är det de menar men det är illa skrivet. Dessutom gissar jag att deras uppfattning inte skulle hålla för en rättslig prövning om det nu någonsin skulle komma dit när någon med västkustfärg av någon anledning blir liggande en vecka eller två. (Eller kanske till och med en månad eller två pga något haveri.)
  2. "en till ett par dagar" Det måste bli ett väldigt snabbt besök i Mälaren då om man ska hinna ut inom "ett par dagar". Göta kanal är tydligen bara att glömma om man har västkustfärg eller ostkustfärg på båtbotten. Det tar ju avsevärt mycket längre tid än ett par dagar.
  3. Jag tycker nog att Arcona 415 och Arcona 50 måste räknas som bobara segelbåtar. Men du kanske har större krav?
  4. Även ordet förtent går att böja. För övrigt är språk inte regelbundna och logiska. Därför heter det förtent och inte förtennad. Men språk ändras så detta kanske ser annorlunda ut om en generation eller två.
  5. På den utombordaren hade jag räknat med att växelhuset måste bytas.
  6. Det har väl inget med varvräknaren eller övervarvskyddet att göra.
  7. Har du kollat att varvräknaren visar rätt?
  8. Såpa lämnar definitivt mer efter sig än vad Yes gör. Bägge fungerar bra att tvätta segel med.
  9. Med sänkgnistmaskin tar man utan problem bort det man vill ur hålet utan risk att "slinta"... men det blir billigare att köpa en ny gräsklippare.
  10. Stål som fastnat i aluminium (eller tvärtom) kan vara väldigt svårt. Att svetsa fast en mutter är troligen bästa tipset. Att försöka få grepp med skåra eller hål och något verktyg har låg sannolikhet att lyckas när man faktiskt redan har dragit av skallen för att den sitter så hårt. Att värma kraftigt med svets kan få den att röra sig i hålet så att den lossnar men det är inte säkert att det lyckas. Det kan vara så att den måste borras bort helt och det kan vara svårt redan från början men blir extra svårt när det sitter en knäckt grispitt i den. Det kan krävas maskinverkstad för att lösa detta. Är det värt kostnaden?
  11. Nj brukar man ju inte ha litiumjon batterier i båtar. Det brukar vara litiumferrofosfat (om man inte håller dig till bly syra). Det är en helt annan och mycket säkrare kemi än litiumjon.
  12. Bagagerumsgardin kan man absolut inte använda. Det leder till inbrott. Jag har faktiskt minst två gånger fått inbrott i en helt tom bil pga att bagarerumsgardinen vatit fördragen. Numera åker den omedelbart in i förrådet när jag skaffat mig en ny bil och åker inte tillbaks in i bilen förrän bilen ska avyttras.
  13. Han gick nog vilse och tappade bort sig själv i verkstaden.
×
×
  • Skapa nytt...