Jump to content
Saturday 20 July 2024

Ginger

Medlemmar
 • Content Count

  137
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

23 Expert

1 Follower

About Ginger

 • Rank
  Örlogskapten

Recent Profile Visitors

1,080 profile views
 1. Är väldigt nyfiken hur det gått för dig, kom du fram till något?
 2. Det är egentligen bara bilen som avses i sk ”övergångsregler”. Om du tog körkort före 1 juli 1996 får du fortsätta köra bil med totalvikt över 3500 kg eller hur tunga bilar som helst. Det är ju många som får köra tunga husbilar då som klassas som personbil klass 2 och inte lätt eller tung lastbil. Men det påverkar inte släpet, du får ändå inte dra mer än max totalvikt 750 kg.
 3. Nej tyvärr. Det vore ju egentligen logiskt om det var så. Man borde ju rimligen få dra släpet tomt, men icke!
 4. Ja du tolkar tyvärr rätt. Det är trist men så är det nu bara. En mindre bil blir ju motsägelsefullt godkänd att dra släpet. jag råkade ut för samma sak när jag köpte en pickup, fick plötsligt inte dra mitt släp. Jag var inte klar över det då. Men jag bet i det sura äpplet och satte mig på körskolebänken och tog BE kort.
 5. Hej! Grattis till köpet! Men jag tror du får utveckla frågan litet…. 😅 MVH
 6. Ginger

  Bensindoft

  Stark bensindoft är alltid en varningssignal. Men bensin luktar också starkt även vid mycket små mängder. kolla noga anslutningar till tanken och blåsan på slangen. Är det minsta spricka så byt. Men inne i under att kapell kan det lukta mycket om tex avluftningen till tanken är öppen.
 7. På BB sida menade jag så klart….
 8. Jo men det stämmer. Kan vara det. Jag hade samma symptom för många år sedan med min Mercruiser v8 och det visade sig vara en oljetryckvakt, som förhindrar motorn att gå med för lågt oljetryck. Den visade sig vara trasig. Den var inte dyr och var lätt att byta. På min sitter den på SB sida, nere nära oljefiltret.
 9. Man kan nog hitta rätt manual gratis att ladda hem tänker jag. Men det finns i alla fall helt säkert att köpa. Bara att söka på Evinrude 40 VRO. Manualerna finns för alla årsmodeller och brukar täcka flera modeller så man får kolla noga att det blir rätt. Minns inte varifrån jag beställde min, det är många år sedan men tror inte det var särskilt dyrt. Har haft mycket nytta av den
 10. Ginger

  Yamaha

  Sök på e-bay Man brukar kunna hitta det mesta Frakten kan dock bli dyr beroende på var någonstans i världen man hittar varan så det får man se upp med.
 11. Vet heller inte hur Yamaha drev är konstruerat men på Alpha one drev kan det läcka in vatten så som du beskriver om styrtappen är sliten, behöver ju inte läcka några mängder men över tiden blir det ju mycket vatten ändå. På min visade det sig, när styrtappen behövde bytas att det läckte In mer när vi satt flera i sittbrunnen, upptäckte då plötsligt att automatlänsen slog till. När båten låg förtöjd utan folk ombord läckte det ingenting. bara en idé....
 12. Tycker inte att det ser så illa ut. Litet slipning och sprayfärg så kommer det inte att synas knappt. kan inte tänka mig att nåt vitalt skadats av din lätta touch. så sparar du en slant 😃 Du kommer säkert att få någon törn då och då ändå...
 13. Ginger

  Dilemma

  Jag håller med, tycker det låter som du köper en bra båt med trailer till. Absolut inget fel på förgasarmotorer enligt min erfarenhet.
 14. Jag förvirrade dig nog med mitt virriga svar förut men för att fylla olja behöver du bara bry dig om den nedersta (fyllning) och den översta (oil level. Pumpa upp oljan tills det precis rinner ur oil level och skruva i den skruven. sen tar du bort slangen och skruvar dit skruven så så litet som möjligt hinner läcka ut. Tror du gjort rätt.
 15. Aha, jag var för snabb... står det oil level på översta är det som jag beskrev men utelämna den i mitten
×
×
 • Create New...