Gå till innehåll
tisdag 19 mars 2024

Gelis

Silvermedlem
  • Innehålls Antal

    3 855
  • Gick med

  • Besökte senast

  • Dagar Vunna

    19

Gelis senast vann den dag 27 November 2022

Gelis hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

640 Expert

5 följare

Om Gelis

  • Placering
    Hedersmedlem

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Lugn det kommer snart att bli ännu hårdare med ID och kontroll. Bra eller dåligt får var o en avgöra. https://www.regeringen.se/pressmeddelanden/2022/12/regeringen-tillsatter-utredning-om-saker-och-tillganglig-digital-identitet/ Ska vara klart i år.
  2. Vad är det för fel på den du har? Ett longblock kostar mellan 30-50000kr. Finns firmor som renoverar din bef maskin, skulle tro att kostnaden hamnar runt dom pengarna. Sök på Longblock GM v6 4.3. finns det en massa i USA men tyvärr onåbart pga fraktkostnad. Finns några i Sverige också tex USA online dock har dom fått massa skit tidigare pga reklamationer. Hur dom är idag vet jag inte.
  3. Är du verkligen säker på att skruven inte åkt in i något skrymsle på arbetsbänken. Tex under gängstången till vevarna.
  4. Jag ser inga pop-up annonser (peppar peppar) är det bara vissa som blir drabbade?
  5. Helt krasst nej. Om du inte kan skruva själv så är det inte värt att fixa. Brukar inte heller gå att få isär pga korroderade skruvar. Är man däremot nostalgisk och tycker det är värt att bevara en gammal Murcla, så visst. Men ekonomiskt försvarbart är det inte på långa vägar. Har cylindern/kolv skurit så är powerheadet skrot då det nästan är omöjligt att borra. Topp och motorblock är i ett stycke.
  6. Båten ligger i min hemmahamn så jag har sett den med egna ögon och även pratat lite med ägaren. Intressant projekt och är ju upp till var o en vad man tycker och känner. För egen del njäe. Satt i båten och bryggseglade och såg när han sjösatte med kran/lastbil. Tänkte vad fa... är det där, tyckte först det var raka axlar på en 2655???!! Sedan såg jag att det såg ut att vara elmotorer. Gick ju väldigt tyst när han sedan körde in på båtplatsen. Tyngdpunkten verkar behöva justeras. Båten verkar lätt i baken.
  7. Svårt att hitta idag. Det var lättare för 18 år sedan då vi hade diskussionen i den här tråden. Jag tror du måste ringa till tex marinshopen.se eller någon annan som säljer delar. Annars så får du söka utanför Sverige. Googla Exhaust Manifold Baffle Plate + din motor. JB Weld kan funka ett tag, men inget garanterat permanent.
  8. Där har du ju troligen felet. Men då du skrev så här i ditt startinlägg så blir det ju lite missvisande och andra förslag på felorsaker.
  9. Det är bra om du skriver här även om du hittar o fixar felet. Kan hjälpa andra.
  10. Om den rasat i splinsen uppe i anslutningen till vevaxeln så kan friktionen göra att det följer med vid lätt belastning för att vid gaspådrag börja snurra, då det inte finns några splines kvar. Skulle nog föreslå att du tar ner växelhuset. Glöm då inte att det sitter en skruv under trimfenan.
  11. Vad är det för årsmodell på motorn, vet du inte så lägg upp en bild på motorkåpan och dess dekaler. Går att säga ungefär ålder med hjälp av design och färg på dekalerna. Men som @ChristerN skriver är det en tidig -70 talare så är drivaxeln och dess splines en misstänkt felkälla.
  12. Det där är inte en originalförgasare till VolvoPenta så att leta där är lönlöst. Nu ser jag inte riktigt men tror det är en Weber 36/36 eller liknande, då finns delar på ställen som @Georg_Ohm hänvisar till.
  13. Du har Thunderbolt V Och du har även svaret på bild 3. Den lila/vita kabeln som hänger lös ska jordas för att sätta tändningen i base-mode. Här står hur du ska göra https://f01.justanswer.com/tommym1119/e1bfab5a-3b4a-4df5-9eed-57a2e4a91468_service_manual_18_base_timing_mode.pdf Den syns på schemat om du följer kabeln från knacksensorn 4 så hänger den lös till vänster
  14. Och då pekar märkningen på svängningsdämparen mot märkplåten(eller om du har timingtape) på 0-10°? Har ni haft tändkablarna borta och i så fall sitter dom rätt.
  15. Jag använder 2 år gammal 95, inga problem. Märks ingen skillnad.
×
×
  • Skapa nytt...