Gå till innehåll
torsdag 15 november 2018

Ej läst innehåll

Visar ämnen postad de senaste 365 dagarna.

Detta flöde auto-uppdateras     

 1. Senaste timmen
 2. Ett typiskt exempel på när nya ord inte tillför någonting. Men jänkarna använder ju även Railway Station ganska frekvent. "I'm sitting in the railway station Got a ticket to my destination"
 3. Idag
 4. JonasAx

  Kapellmakare till princess båtar

  Kolla med flexicovers.co.uk De gör originalkapellen till Princess så vitt jag vet. Billigare än svenska men kanske inte samma passform som om du tar en lokal firma.
 5. pseudonym

  Vilken drönare

  Min största har jag inte testat med plastkulor men vill hellre ha en bättre lastförmåga med större kamera på den istället, och den flyger jag mer sällan ändå. Den väger ändå över 3,5 kg och vid jämförelse mot den lilla DJI Spark så är den gigantisk och kräver en stor transportlåda för att fraktas.
 6. bhemac

  måla sittbrunn

  Dubbla presseningar med luft och/eller lite isolering bör kunna fungera om man har lite koll på väderprognoserna. Värma kan man göra med en gasolkanon på tex 15kW, finns att hyra eller köpa. Kostar ca 1500kr.
 7. Nim26

  NIMBUS 29c Nordica Uppdateras

  jag har mailat dom men inga svar! hemsidan finns såg jag så jag får väl ringa dom istället
 8. Steffos

  Köpråd Daycruiser (uppgradera)

  Jag kan rekommendera Askeladden 705 Voyager, finns ingen annan båt i den klassen, eller ja, Finnmaster T8, men då är det en annan prisklass. Trevliga båtar med bra utrymmen trotts sina ringa 7m. om man skall leta några nackdelar så är det dåligt med stuvutrymmen. Lycka till
 9. Stephan_D

  Termostat på en md volvo penta 2020

  För att vinterkonservera räcker det med att köra igenom glykol i sjövattendelen, den har ingen termostat, under förutsättning att färskvattendelen har glykolblandning sedan tidigare, vilket den ska ha.
 10. Igår
 11. yachtolivia

  Rostfritt under vatten

  Jmfrt med Hasteloy C? /m
 12. Lintott

  Wallas 1400

  Manualen finns här http://www.wallas.fi/flippingbook/1400/files/assets/basic-html/index.html#toc Sen finns det mååånngggaa trådar här om felsökning mm för Wallasvärmare. Alla fotogenvärmarna har ungefär samma grundide så det är inte så kinkigt vilken värmare felsökningen handlar om.
 13. David32

  Aquador 27 HT - Samlingstråd

  Båten jag har är av årsmodell 2016 och jag ligger i Mälaren större delen av sommaren. Förutom ett par veckor i juli i skärgården. Någon som har förslag på vad jag ska måla med? Hur har ni andra gjort? Vet ni någon som gör ett bra jobb för en relevant peng?
 14. Pentax

  Var ska bränslepåfyllningen sitta?

  Jag tycker Ts varit väldigt tålmodig i denna tråden. 😉
 15. Mikaels_

  Ärgning på Duoprop G7 propeller ?

  Vi kör regelbundet långa stunder i planing och har inga bekymmer med höga tempar i dreven. Oljan har varje år kollats/bytts och den har inte visat tecken på att dreven gått varmt. Dph dreven är ju designade för planande körning tänker jag, så varför ska man behöva köra långsamt alternativt ha drevduschar på dem? Kan inte minnas att jag sett en båt med drevdusch på dessa drev någonsin. Men finns det så finns det ju av en anledning samtidigt .. Om man däremot kör en dubbelinstallation med bara en motor igång, så att det ena drevet släpas i hög fart en längre stund, så kan det gå varmt. Detta pga att motorn då är avstängd och därför inte drar i sig kylvatten. Detta kylvatten är det som normalt kyler drevet. Men jag förstod det som att detta inte var fallet för dig. Vår förra båt var från 2007 och nuvarande är 2008. Tror det är DPH-A även på den vi har nu, men är osäker. Jag har läst om vissa exempel på varmgång i tidiga DPH drev som körts i kallvatten orsakat av en feldesignad shims som är i plast som kan deformeras. Denna byts därför normalt på stor drevservice till en stålvariant. Om du kikar på baatplassen.no så finns det inlägg om detta där. Gällande korrrosion och kavitation på propellrarna så finns det en servicebulletin på det från VP som verkstäderna har tillgång till. Det finns även olika legeringar i propellrarna beroende på hur nya de är. De nyare DPH-propparna är lite omdesignade och förbättrade. Minns inte vilket år uppdateringen kom men det var ett par år sedan. Det står på propellrarna artikelnummer så man bör kunna kolla vilken utgåva man har. Kan tipsa dig om en kille som heter Niklas och äger ett företag utanför Göteborg som heter Propellerservice. Han har hjälpt mig vid tillfällen. Han kan allt om dessa propellrar 👍
 16. yachtolivia

  Bästa stormkök till sjöss?

  Så här gör vi när stormkök är av nöden: I riktigt pissigt väder, - Ärtsoppa, gulashsoppa eller liknande, gammeldags doppvärmare direkt i öppnad burk, finns för både 12VDC och 230VAC (för den med inverter). Tips: Campbell's Consommé och istället för att späda med bara vatten ersätt ½ burk vatten med rött vin, addera timjan, - gott med ostmacka till. Halvpissigt väder, - (kräver hyfsat potent inverter) induktionsplatta från Kjell & Co, tryckkokare fasttejpad till plattan (vill gärna glida omkring på glasytan). Grytor, dillkött, pepparrotskött, mm. Potatis kan gärna gå med (impotatis). Oftast placerar vi då plattan ovanpå den krängningskompenserade gasolspisen. Båda metoderna är energieffektiva. Om man räknar på energiåtgång blir det inte så illa, och man kan ju alltid stötta batterierna med laddning en halvtimme. /mats
 17. ristarpen

  D6 / DPH verkstadshandbok

  Jag beställde en verkstadsmanual på Pentas hemsida..
 18. Baxlaget

  kugghjul startmotor?

  Det är ju enkelt testat med en voltmeter på batteriet när startmotorn går. Vad visar voltmetern?
 19. ChristerN

  Konstigt angrepp på drev och roder !

  Tycker det ser ut som havstulpaner på några av bilderna. Gissar att du med skruvmejseln tagit bort delar av den skyddande bottenfärgen på drevet och att du därför får igenväxning vid hålen för kylningen. Sen är det helt rätt som bhemac skriver, det är bäst att dra ut kontakten helt till vvb.
 20. Gaidin

  Bo på båt tips.Vinterhamn Göteborg.

  Nej, det var mest det jag ville höra med TS om men jag har ställt frågan till dem.
 21. IngemarE

  Höstpyssel

  Felet man gör när man borrar i RF är ofta att köra alldeles för snabbt och med alldeles för lite tryck. Men det finns värre material - riktigt, härdat stål. När jag renoverade min A-ford uppgraderade jag bl.a. bromssystemet vilket förde med sig att jag behövde borra upp hålen kring hjulnavet på framaxeln någon mm för att passa M10 (det var ju enbart "tumanpassade" hål). Efter mycket borrande efter alla konstens regler (trodde jag) kom jag äntligen igenom. Konstaterade dock att hålet fortfarande var samma diameter, men borren var avskalad för att passa befintligt hål istället för tvärtom.....
 22. McLasse

  Maxi 120 - Vad titta på inför köp?

  Jag tänkte sammanfatta de uppgifter jag fått fram för ev framtida sökningar. Maxi 120 verkar inte ha några brister i konstruktionen eller från tillverkningen som har behövt åtgärdas i efterhand av ägarna. Det enda direkt negativa jag hittat är fönstren/rutorna som en del bytt. Det är sanwich i däcket och enkellaminat i skrovet. Distansmaterialet i däcket är divinycell i Maxi 77, 84, 95, 108 och 130, troligtvis även i 120. I det stora hela en solid båt med ett bekymmersfritt ägande.
 23. Senaste veckan
 24. bhemac

  Solcells frågor

  HÄR är en som klarar 8A dvs varje diod klarar en 100W panel. Orkar man kan man leta så kolla efter de som har så lite spänningsfall som möjligt. Kopplas in som en säkring dvs i plusledaren från solpanelen och så nära regulatorn som möjligt. En diod per solpanel.
 25. guestsson

  Permanenta båtplats, close to Stockholms län?

  You will need to buy the boat and live on it. As I understand the seller, the membership in DFF follows the boat and is included in the price. There is no real rent mentioned. You will become co-owner in DFF and need by demand from DFF to pay for water, sewage and insurance. You will need electricity also about 1500 -2000 SEK/month, so maybe you can manage with 7000 SEK/month. Ask the seller.
 26. Volvo_Penta

  Göra rent motorrummet?

  Nee, icke det.
 27. Robinjaha

  Finnmaster gelcoat färgkoder

  Jag kontaktade Finnmaster för att ta reda på färgkoden till min 4902 CLX från 2000. Svaret jag fick var : 10120 Ashland Maxguard Tänkte dela med mig då jag såg denna tråd.
 28. Baxlaget

  Permanenta båtplats, close to Stockholms län?

  Read this, use Google Translate if need be: https://www.stockholmshamnar.se/stockholm/kajplatser/bo-pa-bat/
 29. Peter_K

  Dags att gå vidare 😉

  https://www.maringuiden.se/sjobodar/;sub=minbat&sok=tristan&battyp=0&langd=0-0&lan=0
 1. Ladda in mer aktivitet
 • Marinklubbar
×

Viktig Information

Maringuiden använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Du kan ändra dina inställningar för detta, annars räknar vi med att du godkänner detta. Du behöver som gäst även vara medveten om våra Användarvillkor och GDPR policy Sekretesspolicy