Jump to content
Saturday 24 February 2024

bjornsyse

Medlemmar
 • Content Count

  198
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

16 Trovärdig

About bjornsyse

 • Rank
  Örlogskapten

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Känner bara till märket efter ha sett den avrådas ifrån i den här annars väldigt välskrivna artikeln: https://marinehowto.com/drop-in-lifepo4-be-an-educated-consumer/ Will Prowse har säkert testat dom på sin youtube-kanal också. du kan ju alltid köra parallella dc/dc-laddare som @IngemarE om du vill få upp effekten.
 2. Nej det låter ju sansat, men då har du koll på det iaf
 3. Tack, ”citera detta” - funktionen hade jag missat.
 4. Jag förstår. Men hur säkerställer du att generatorn i motorn din inte ger mer än 14V?
 5. Låter ju bra. Hur använder du DC/DC-laddaren? Sitter den mellan motorns generator och fritidsbanken för att kunna styra över spänningen eller?
 6. Ja det är en bra fråga. Dom är ju som sagt från förra ägaren och jag har haft båten i 5 år drygt. Finns det något sätt att ta redan på hur dom mår?
 7. Kul! Hoppas det håller länge. Hur pajade dom gamla batterierna? du var aldrig sugen på LiFePO4 eller vad vägde över mot AGM tillslut?
 8. Då har du lite bättre yield jämfört med mig. 1200Wh på dagarna där för en månad sen Runt midsommar. Och 800-900 nu häromdan. jag toppade 650 häromdan. Har mina 250Wh monterade horisontellt. Sunbeam tough.
 9. Nej det har du kanske rätt i. Så du menar att jag med säkerhet kan sänka cut-off spänningen ännu mer? Under 12V? (12.1 räcker inte nämligen)
 10. Kul att se lite siffror som jämförelse. Hur många watt solpaneler har du (märkeffekt), och vilken typ?
 11. Ok, tack för hjälpen och bra svar om solcellsregulatorn! Då har jag justerat dom parametrar jag har makt över. Om sen motorns regulator trycker på med för hög spänning har jag svårt att påverka så det får ju vara som det är. I framtiden när jag förstört min AGM-bank i förtid 😐 så lär jag byta till LiFePO4 ändå, och det tränger ju en DC/DC-laddare innan motorgeneratorn så då får jag ju detaljstyrningsmöjligheter där. Kör dock 6:e året med fritidsbanken och det var förra ägaren som installerade den. Kan gott vara 10 år utan att jag vet exakt.
 12. Märkligt då att jag inte kana styra spänningen under Bulk-fasen som är lejonparten av laddningen i mitt fall.
 13. Tror både Orion-Tr och SmartSolar jobbar i dom tre faserna. Bild ifrån Orion DC/DC och hur Histogrammets tre fält i SmartSolar är namngivna:
 14. Jag förstår, ok. Bulk anges som laddfas ibland (eller oftast) men den spänningen verkar jag inte kunna ändra. Bara absorption och float som det ser ut. tänder jag expert mode kan jag ändra ”Re-bulk voltage offset” kör den Bulk -> absorption -> float?
×
×
 • Create New...