Gå till innehåll
lördag 16 december 2017

jan_af_lisoe

Medlemmar
 • Innehålls Antal

  1 558
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar Vunna

  5

jan_af_lisoe senast vann den dag 6 November 2016

jan_af_lisoe hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

58 Expert

Om jan_af_lisoe

 • Placering
  Amiral
 1. VHF kurs i Stockholm, vilka är bäst

  Jag hade tänkt gå en VHF kurs i Stockholm under vintern och undrar vilka är bäst ? Såg att det finns 3-kvällarskurser, en-kvällskurser, en heldagskurser samt internetkurser. Vilka är bäst så man såväl lär sig samt klarar av provet ? Samt många olika utbildningsställen som kör dessa kurser.
 2. Gegiga tändstift på 4 hk Evinrude

  När jag skulle testköra min 4 hk (2 cyl) Evinrude från 1993 så fick jag inte igång den. Funkade som den skulle för ett par år sedan. Verkar att gnistan saknades. När jag tog loss tändstiften så såg tändstiften ut som på tändstiftet till höger på bilden, nerkletade med någon sorts vit gegamoja. Bägge tändstiften (isolatorn och anslutning till tändkabeln) sammt anslutningen till tändspolen på bägge tändkablarna såg lika gegigt ut. Tändstiftet till väster på bilden nedan är rengjort. Motorn har aldrig varit på någon service och alltid i mitt ägo så ingen kan ha kletat något där, om det inte kletades på vid monteringen. Så jag undrar om någon här har samma erfarenhet ? Kan det vara härsket fett eller har tändkablarna börjat degradera ?
 3. Dessa efterhängsna prenumerationssäljare...

  Jag tycker att NIX fungerar utmärkt för mig. På mobiltelefonen kör jag truecaller, svarar inte på okända nummer med spamrapporter.
 4. Vad är det som läcker från min motor?

  Har vätskan någon lukt ? Ser ut som hydraulolja eller urin, men det skulle du väl känna på lukten ?
 5. Stockholms skärgård, favoritturer

  På Röder borde du kunna ligga vid gamla militärbryggan.
 6. Stockholms skärgård, favoritturer

  Om du gillar nästan ödsliga platser så kan jag rekommendera Gillöga Storskär, Röder, vid myckert gott väder Svenska Stenarna och Skarv. Lygna också bra, men känns väldigt privat.
 7. skvallerstråle yamaha f150 med spolmuff

  Den här borde fungera, upp till 150 hk står det: https://www.carparts.se/marintillbehor/259-utombordarsacken-ub1-.html Kör en sådan på drevet till inombordaren
 8. Inför vintervilan - nybörjaren ska motorkonservera

  Jag skulle också rekommendera att du skaffar sig riktiga Tyresöbockar eller en upptagningsvagn så du kan jobba med båten relativt bekvämt.
 9. Det var bättre förr ang Yamaha f50 bränsle kostnad !

  Har det inte kommit massa miljökrav som gjort motorer mindre effektiva ?
 10. Körde på drivved/planka i 22 knop. Vad händer nu?

  Tommy, du har aldrig funderat på att skriva en bok om ditt liv där mycket roligt, lärorikt och spännande verkar ha inträffat
 11. Hur få ut båttrailer till ö

  Undras vad försäkringsbolaget säger om man skulle tappa trailern.....
 12. Hur få ut båttrailer till ö

  Kan man tänka sig köra med två båtar och ha trailern hängande mellan dem, t.ex i orange spännband. Bakre båten kan bara bogseras, dock med någon som sitter där och styr. Sen gäller det att du har en lämplig plats där ni kan lyfta upp båten på stranden.
 13. Bättre styrning styrpulpet.

  Beskriv gärna vilken styrning du har, det finns många olika varianter. Och vilken motor.
 14. Sälja båt utan bottenfärg

  Kanske lättare att sälja båten till våren ?
 15. Svårforcerad fastlåsning

  Kommer du fram till en lösning som verkligen fungerar då har du stora pengar att hämta Men jag tvivlar om det är möjligt till en rimlig kostnad...
×