Jump to content
Sunday 03 March 2024

jan_af_lisoe

Medlemmar
 • Content Count

  2,015
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

jan_af_lisoe last won the day on January 27 2023

jan_af_lisoe had the most liked content!

Community Reputation

178 Expert

About jan_af_lisoe

 • Rank
  Amiral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Glöm inte att lägga på fraktavgiften + 25% moms + Postnords hanteringsavgift, blir det fortfarande billigare ?
 2. D55 har ju en badbrygga med stege så det går utmärkt att bara från. Motorn drar kring 1 liter/dM och är relativt enkel att själv göra enklare service på. Funkar utmärkt att dra wakeboard eller vattenskidor efter. Funkar att lägga vid klippor, men då skall man helst vara 2 i båten, en sköter ratten och ankaret, den andre hoppar i land och förtöjer.
 3. För 10? år sedan köpte jag Hydrodrive hos Watski, den pajade under garantitiden utan att jag fått någon hjälp från säljaren eller tillverkaren. Avrådes bestämt !!!!
 4. Sitter alla dina bränsleanslutningar rätt ? T.ex koppling till tank eller motorn ? Kanske motorn suger luft i stället för bensin ? Annars håller med att teoretiskt borde det vara väldigt enkelt att felsöka en tvåtaktsmotorn, men så är det inte i verkligheten. Sen finns det elektronik, som kan funka ibland och ibland inte. Dyrt köpa nytt bara för att testa
 5. Känns vidrigt: https://finnmaster.fi/sv/fleet/t7/ Kanske ett måste med småbarn ombord, men själv skulle föredra en hink med plastpåse i på badbryggan. Välj sedan "utrustning" och öppnad bilden vid "Vattentoalett & toalettgardin"
 6. Att låsa bilen är ofta ett försäkringskrav. Motsvarar som att låsa fast utombordaren vid akterspegeln, med resultat att tjuven sågar bort akterspegeln i stället att bara skruva loss utombordaren.
 7. TS hade problem med 285 cm gummibåt och 2 hk utombordare, (han skriver: "Framförallt hatar jag att kladda med motoreländet!") problemet att bära halveras, problemet att kladda med försvinner vid övergång till kajak då utombordaren är borta och vikten halveras. Att få Advanced Frame från väskan till färdigt skick tar 5 minuter för "ettan" och dryga 10 för "expedition" när man blivit van, troligen snabbare med en elpump. En kajaktur kan dessutom vara en fin motion. För mig har den uppblåsbara kajaken öppnat många skär, kobbar och öar som inte varit tillgängliga med motorbåten. Farten blir mellan 3 och 5 km/h beroende på vinden.
 8. Uppblåsbar kajak och uppblåsbar SUP (som nämndes tidigare) är vettiga alternativ, speciellt om du kan skaffa en liten kompressor eller elektrisk luftpump. Själv har Advanced Frame 1 och Advanced Frame Expedition (Expedition får man plats för lite mer last i) och en SUP, men känns lite väl spännande att ta med kameraväskan på SUPen, så fördel med kajaken. Länk: https://www.kajaksidan.se/collections/vendors?q=Advanced Elements Nackdelen med uppblåsbara kajaker är att vid paddling motvinds blir det väldigt mycket luftmotstånd, i synnerhet med Advanced Frame Expedition där man sitter högre upp.
 9. Jag tror att många flygplatser erbjuder gratis starthjälp för sina kunder...... Och som sagt, att någon skulle stjäla ett batteri känns inte sannolikt, om de nu inte själva behöver starthjälp.
 10. Är det tillåtet att ta bort registreringsskyltar vid parkering på en flygplats ? Man betala ju vid utfarten.
 11. Behöver inte vara egna barn/barnbarn, jag skrev ju "mot belöning" 🤑 Du kan en annan skruv, tappa på samma sätt, och kolla vart den tar vägen.
 12. Låt något barn med bra ögon leta mot belöning
 13. Vet inte var du bor, men i Stockholmstrakten stjäls nya utombordare på löpande band. Så har du inte båten i en bevakad marina, bibehåll den du har.
 14. Jag kör utan avgasbälg sen 2018, har betalt först för byte, sen att sätta den tillbaka på plats fört 3000, sen 4000 och ändå så lossnade den på en gång. Idiotisk lösning
 15. Fifång har en fin naturhamn om man går via Södertälje
×
×
 • Create New...