Gå till innehåll
lördag 27 juli 2024

Cam72

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    453
  • Gick med

  • Besökte senast

  • Dagar Vunna

    1

Cam72 senast vann den dag 11 Juli 2018

Cam72 hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

62 Expert

Om Cam72

  • Placering
    Kommendör 1. graden

Senaste Profilbesöken

2 549 profilvisningar
  1. Missade ditt tidigare inlägg 😔 vevhusventilationen är sluten. Alltså PCV ventil från ena ventilkåpan in under insugsspjäll och andra ventilkåpan via ”breather” in i luftfiltret. hade en tidigare (18år sedan) anmärkning på besiktningen angående detta, den mynnade då ut i en Coca-Cola flaska 🙈 Efter jag gått igenom avgassystem en gång till ska jag se över alla genomföringar i torpeden igen. Gammal bil så det har ju blivit en del genom åren. Tack för input från alla, det är värdefullt när man kört fast med felsökningen!
  2. Ska testa det men är rädd för att det blir svårt att höra.
  3. Tack! Jag tycker det var väldigt kloka tankar! det sitter en BB kylare på med original kåpa och elfläkt (tryckande) via brytare om behov uppstår. Brukar inte använda den mer än vid förebyggande syfte i kö. 2,5” rören är ganska väl anpassade för motoreffekten, skulle vara kul att testa 2” för att se om det kan ge resultat.
  4. Fungerade inte bra med dammsugaren, du hade rätt, det låter för mycket. Ska vid tillfälle hämta utrustningen som jag använde då jag trycksatte för svetsningen. blir alltså en vända med såpvatten och kompressor.
  5. Nej då, inget fungerade. jag får börja om från motorn och bakåt igen. vad tror ni om att sätta en dammsugare i avgasröret och hålla för insuget, det borde ju susa om det läcker…?
  6. Hoppas ingen ser mig 😂🙈
  7. Bakrutan läckte ju som ett såll! tätade denna med butyl och lät det härda en vecka. Tog en tur ikväll och det drar tyvärr fortfarande in avgaser när man vevar ner rutan. Nästa steg blir att provisoriskt förlänga rören en bit bakom bilen likt jag tidigare gjort men denna gång ska jag göra en mer seriös utvärdering. vet någon om man kan se avgaser med en FLIR värmekamera? fler kloka idéer och tips?
  8. Tack för info! Jag tänkte täta runt rutan. och då INTE med silikon enligt @Janne_G tips. Övertrycket går via B-stolpen på dessa bilar
  9. Tack för er input! @Makro @Zaphir idag tog jag detta ett steg längre och ordnade undertryck i coupen med en dammsugare och tätad ruta. Tände sedan ett par rökbloss och testade runt bilen och i bakluckan. Till slut såg vi att det sipprade in rök via bakrutan. Ska forska vidare på det spåret och täta den med silikon (provisoriskt)
  10. Den är så blank så det speglar sig 😉
  11. Hej Jag ger snart upp men gör ett försök i detta eminenta forum och jag gissar att det finns en och annan ”räv” som har lite input. Bakgrund/info: camaro z28 från 72, rapp 355a med dart toppar. Holley sniper insprutning. 2,5” avgassystem med simmons fullföljdes dämpare, rören är dragna över bakaxeln och mynnar ut mitt på bilen i höjd med kofångaren med ca 80cm mellan dem, se bild. Avgassystemet trycktestat och tätat/svetsat nu i dagarna, det är tätt! jag har ägt bilen i 22 år och brukar den på sommaren ca 2-300mil, typ. Problem: Bilen drar in avgaser i coupen när man vevar ned rutorna. Funkar bra att köra med stängda rutor. Egna tankar: jag funderar på om det kan bli något konstigt baksug pga undertryck i coupen. Avgasrörens dragning är inte original, original avslutas dem på sidorna bakom bakhjulet. Snälla kom med lite tankar och idéer för vidare felsökning. Vh Johan
  12. Går i samma tankar, jag ska limma fäste att skruva motor i under vatten. testade limma en bit plast trall med west epoxi mot glasfiber, fäste mycket bra men trallen är kass att skruva i, bara kexar sönder. Mitt nästa försök ska bli hockeypuck, någon som testat?
  13. Hej stämmer, det är ett kassette montage på en orrskär. Ja det tog ett tag innan jag listade ut att det var förlängt, har alltid fått i 3,1liter i drevet medans alla kunniga och listor hävdat 2,7liter 😂 Det sitter en 42a så 230hk, om nu alla hästar är hemma. Monterades 2001 och verkar fungera tack och lov.
  14. Hmm, intressant, jag har då inte noterat något hål eller ledtråd till igensatt hål. Har haft båten i 8år och inget har hänt men jag antar att det kan stå vatten i utrymmet under ”gälarna” (vattenintaget) om det inte dräneras. Har jag bara haft tur?
×
×
  • Skapa nytt...