Jump to content
Wednesday 29 March 2023

Cam72

Medlemmar
 • Content Count

  427
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Cam72 last won the day on July 11 2018

Cam72 had the most liked content!

Community Reputation

52 Expert

About Cam72

 • Rank
  Kommendör 1. graden

Recent Profile Visitors

1,987 profile views
 1. Cam72

  Lyfta topp ad41

  tack för svar! Det stämmer det är en A om jag informerats rätt. vipparmsbrygga var ett egenpåhittat namn för mojängen vipparmarna sitter i, någon kanske har den rätt benämningen?
 2. Cam72

  Lyfta topp ad41

  Resan fortsätter, om än i sakta tempo 😂 vi har nu monterat tillbaka toppen + den mesta av kringutrustningen och kommit till montage av ventilbrygga samt ställa ventiler. Är det något speciellt att tänka på vid montage av ventilbryggan? Det finns aningens justermån längsgående och sidledes, vi pratar om någon mm. tack på förhand!
 3. Cam72

  Drönare

  Flyger själv med en dji mavic 2 pro med hasselbladkameran, blir fantastiska bilder och film Om man lägger lite tid på att justera/ställa in kameran. Reser en del i jobbet och passar då på att flyga på olika platser i landet eller då vi är ute med båten. Att ta drönarkortet är lätt men inget krav under 250gr som nämnts ovan. dji mini är en bra och väldigt prisvärd drönare MEN den är liten och aningen vindkänslig, kan bli problematiskt om du flyger till sjöss. en till sak att tänka på är var du får flyga, i regel får man inte flyga i städer då det oftast finns en helikopterplatta i anslutning till sjukhus. Det gäller även tex i stora delar av Stockholms skärgård som är militära övningsområden. Sök på ”drönarkartan” så ser man vad som gäller där man ska flyga. Man kan söka tillstånd i dessa områden via FPC, brukar vara ok att lyfta inom ett överenskommet tidspann.
 4. Om jag inte minns fel och det nu var samma inslag jag såg pratades det om en 2% ig besparing i bränsle.
 5. När jag provtryckte min kad42 köpte jag ett lock till Volvo 740 och skrotade en gammal cykelslang, ventilen limmade jag sedan i locket och vips så hade jag ett lock att pumpa igenom för någon hundralapp. Vet inte om locken passar 31an men värt att testa kanske?
 6. Testa vrid motorn typ ett 1/4 varv så matarpumpen ”greppar” bättre
 7. Hmm får mig att fundera på om inte en sådan här skulle fungera? https://www.biltema.se/verktyg/elverktyg/vinkelslipar/stiftnyckel-justerbar-2000018579?gbraid=0AAAAADowiYh8rHR2y1ivjcY_FHyoNzPZi&gclid=Cj0KCQjwr4eYBhDrARIsANPywChIf4q_9jdLtNi0IesQuMenzSXLzprMaZrfv4yeWj51HB254p58dwMaAk-vEALw_wcB kanske skulle gå att modda den lite för att passa?
 8. Biltema har ett som funkar https://www.biltema.se/bilvard/spolarvatskor/siktforbattringsmedel/rain-repellent-2000031773
 9. Cam72

  Termostat kad42

  Hej kanske onödigt vetande men jag är nyfiken av mig. Jag hade för 2 veckor sedan värmeproblem på min motor, den larmade för hög motortemperatur vid hårdare belastning. Felsökning påbörjades och felet var en sliten sjövattenpump, nu är den bytt och vi har kört 70dist utan problem. för att utesluta det enkla kontrollerades impellern samt att termostaterna togs ur och kokades(fungerade felfritt) nu till min fråga, varför har motorn 2 termostater med samma öppningstemperatur (81grader) ?
 10. Trots att allt fungerade vid sjösättning och provåkning så kan Jag kan inte riktigt släppa att det sitter så tajt monterat. Vad var anledningen till att du undrade om det var SOLAS?
 11. Jag har den brickan/ringen med invändiga splines, ca 3-4 mm i tjocklek. Går denna att vända fel? Den vänstra i bilden. Allt är monterat lika tidigare uppsättning. kan A5 av olika fabrikat ha olika mått/utförande?
 12. Hmm… vad jag kommer ihåg såg den lika ut på båda sidor, går den att montera fel?
 13. Att tillägga, sjösatt och avprovad och allt fungerade bra
 14. Det är Baeksan, något koreanskt som propellertrim säljer.
 15. Hej blev lite fundersam idag när jag monterade mina nya A5 or inför sjösättning i morgon. Efter en påkänning förra året skrotade jag mina gamla proppar (A5 or) och drevet togs av för genomgång med byte av propelleraxel som åtgärd. idag när jag monterar mina fabriksnya A5or ser jag att spelet mellan skedda och den aktre proppen är ganska litet, ca 5-7mm, proppen touchar till och med gummit i avgasläppen, visserligen är väl den utfälld när motorn går men det känns tajt. Jag kommer inte ihåg hur det var sedan tidigare och har ingen annan båt att titta på. Är det någon som VET och kan svara på om detta spel är okej?
×
×
 • Create New...