Jump to content
Monday 06 February 2023

Cam72

Medlemmar
 • Content Count

  425
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by Cam72

 1. Cam72

  Drönare

  Flyger själv med en dji mavic 2 pro med hasselbladkameran, blir fantastiska bilder och film Om man lägger lite tid på att justera/ställa in kameran. Reser en del i jobbet och passar då på att flyga på olika platser i landet eller då vi är ute med båten. Att ta drönarkortet är lätt men inget krav under 250gr som nämnts ovan. dji mini är en bra och väldigt prisvärd drönare MEN den är liten och aningen vindkänslig, kan bli problematiskt om du flyger till sjöss. en till sak att tänka på är var du får flyga, i regel får man inte flyga i städer då det oftast finns en helikopterplatta i anslutning till sjukhus. Det gäller även tex i stora delar av Stockholms skärgård som är militära övningsområden. Sök på ”drönarkartan” så ser man vad som gäller där man ska flyga. Man kan söka tillstånd i dessa områden via FPC, brukar vara ok att lyfta inom ett överenskommet tidspann.
 2. Om jag inte minns fel och det nu var samma inslag jag såg pratades det om en 2% ig besparing i bränsle.
 3. När jag provtryckte min kad42 köpte jag ett lock till Volvo 740 och skrotade en gammal cykelslang, ventilen limmade jag sedan i locket och vips så hade jag ett lock att pumpa igenom för någon hundralapp. Vet inte om locken passar 31an men värt att testa kanske?
 4. Testa vrid motorn typ ett 1/4 varv så matarpumpen ”greppar” bättre
 5. Hmm får mig att fundera på om inte en sådan här skulle fungera? https://www.biltema.se/verktyg/elverktyg/vinkelslipar/stiftnyckel-justerbar-2000018579?gbraid=0AAAAADowiYh8rHR2y1ivjcY_FHyoNzPZi&gclid=Cj0KCQjwr4eYBhDrARIsANPywChIf4q_9jdLtNi0IesQuMenzSXLzprMaZrfv4yeWj51HB254p58dwMaAk-vEALw_wcB kanske skulle gå att modda den lite för att passa?
 6. Biltema har ett som funkar https://www.biltema.se/bilvard/spolarvatskor/siktforbattringsmedel/rain-repellent-2000031773
 7. Cam72

  Termostat kad42

  Hej kanske onödigt vetande men jag är nyfiken av mig. Jag hade för 2 veckor sedan värmeproblem på min motor, den larmade för hög motortemperatur vid hårdare belastning. Felsökning påbörjades och felet var en sliten sjövattenpump, nu är den bytt och vi har kört 70dist utan problem. för att utesluta det enkla kontrollerades impellern samt att termostaterna togs ur och kokades(fungerade felfritt) nu till min fråga, varför har motorn 2 termostater med samma öppningstemperatur (81grader) ?
 8. Trots att allt fungerade vid sjösättning och provåkning så kan Jag kan inte riktigt släppa att det sitter så tajt monterat. Vad var anledningen till att du undrade om det var SOLAS?
 9. Jag har den brickan/ringen med invändiga splines, ca 3-4 mm i tjocklek. Går denna att vända fel? Den vänstra i bilden. Allt är monterat lika tidigare uppsättning. kan A5 av olika fabrikat ha olika mått/utförande?
 10. Hmm… vad jag kommer ihåg såg den lika ut på båda sidor, går den att montera fel?
 11. Att tillägga, sjösatt och avprovad och allt fungerade bra
 12. Det är Baeksan, något koreanskt som propellertrim säljer.
 13. Hej blev lite fundersam idag när jag monterade mina nya A5 or inför sjösättning i morgon. Efter en påkänning förra året skrotade jag mina gamla proppar (A5 or) och drevet togs av för genomgång med byte av propelleraxel som åtgärd. idag när jag monterar mina fabriksnya A5or ser jag att spelet mellan skedda och den aktre proppen är ganska litet, ca 5-7mm, proppen touchar till och med gummit i avgasläppen, visserligen är väl den utfälld när motorn går men det känns tajt. Jag kommer inte ihåg hur det var sedan tidigare och har ingen annan båt att titta på. Är det någon som VET och kan svara på om detta spel är okej?
 14. Cam72

  Lyfta topp ad41

  Stort tack för info Ingemar! att krysslipa var nytt för mig, vad är orsaken till att man vill göra det? Gissar att man slipar lätt i olika riktningar? Vilken grovlek ungefär? bjuder på en bild innan åbäket åkte in i bilen för transport till verkstad i morgon. Kan tillägga att inga synliga defekter hittades.
 15. Cam72

  Lyfta topp ad41

  Klart synligt vattenläckage vid 1ans avgasport men vid demontage av limpan syns även rinnmärken vid fler portar.
 16. Hej ska i morgon hjälpa en kompis att lyfta av toppen på en ad41 i en orrskär 850. Har skruvat en del motor men aldrig så långt ner i denna modell. Är det något speciellt att tänka på? Allt kring toppen är demonterat redan. för info så gör vi jobbet då vi misstänker en läckande topplockspackning. Toppen kommer skickas iväg för kontroll innan återmontage. tack på förhand!
 17. Cam72

  Måla drev med?

  Nu är det säkert en del tyckare som ramlar omkull men jag har på mitt 290 gjort: 1. Slipa, rugga och tvätta med aceton 2. Biltemas alu primer 3. Biltemas fälgfärg 4. klarlack snabbt, billigt och effektivt, torkar av drevet någon/några ggr per år med en svamp, ett 5min jobb då Kvällsdoppet utförs.
 18. Jag har mitt anchormatic skruvat i akterspegeln på styrbordsida, längst in så det blir lite trångt att komma åt, man får krypa ner i facket. Jag har bilder men tyvärr inte i telefonen, kan ta nya i helgen om du vill? Kompisen med en 850 har sitt Profish spel monterat i utvändiga stuvfacket på babordssida, linan hamnar sedan i en back i det inre stuvfacket.
 19. Cam72

  Laddproblem AD41

  Leta i kopplingsboxen på motorn är mitt tips. Kontakten som motståndet sitter i ser ut så här på kad42, det går att klippa och skarva in eget motstånd med rätt Ohm-värde. kommer inte ihåg hur 41an ser ut tyvärr.
 20. Cam72

  Laddproblem AD41

  Kanske kan du finna något i denna tråd
 21. Cam72

  Påkörd av sten

  Kör ytskärande 😂 ändrat, tack.
 22. Cam72

  Påkörd av sten

  290dp-e 53cm för att vara exakt i beachläget
 23. Cam72

  Påkörd av sten

  @Mackey @ChristerN @M__G @No_jahTack för bra input! Det var detta jag hade hoppats på då jag startade tråden! jag återkopplar framöver! vi har nu anlänt hemma hamn och ämnar inte använda båten mer förns allt är utrett och godkänt av försäkringsbolaget. tack!
 24. Cam72

  Påkörd av sten

  Stämmer delvis, vi simmade med cyklop och det ligger en bumling till nedanför sista stenen du ringat in.
×
×
 • Create New...