Jump to content
Thursday 28 September 2023

FinaKillen

Medlemmar
 • Content Count

  152
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

41 Expert

About FinaKillen

 • Rank
  Örlogskapten

Mina båtar

 • Båtens namn
  Nidelv 26 - 1984
 • Bild

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Stort grattis till nya båten. Kul!
 2. Varför dessa hån mot ankarspel? Jag förstår att det är med glimten i ögat men ändå. Finns det en kontrovers angående ankarspel som jag missat? Själv har jag inget ankarspel, men skulle gärna ha det om jag bara kunde hitta en vettig lösning på installation. Jag har akterruff och behöver således utföra diverse atletiska konster för att hoppa över akterruffen ToR för att fälla ankaret. Och om det då blåser i fel riktning riskerar båten att ligga i en helt annan riktning när jag är tillbaka vid förarplatsen än vad den gjorde när jag lämnade. Och i en trång gästhamn kan det medföra stora problem när man har roder och saknar bogpropeller. Visst kan man hitta andra finurliga lösningar och förbereda så man håller i ankarlinan från förarplats osv. Men ett ankarspel skulle i alla fall underlätta mitt båtliv när jag inte har lämplig gast ombord.
 3. Jag har gjort samma reflektion på östkusten. Väldigt få båtar ute. Vi har diskuterat i sällskapet vad det kan bero på utan att egentligen kunnat enats. I stort sett alla vänner och kollegor jag har åker utomlands i sommar, dock har ju inte många av dem båt i alla fall. Men det kanske kan va en anledning nu när det är fritt fram att resa som vanligt.
 4. Jag vet inte om ett skadat batteri kan ”falskvisa” för hög spänning. Kanske inte. Det är säkert mätfel. Du gör nog rätt i att dubbelkolla med multimeter direkt på batteriet.
 5. Säker på att batteriet har 14,7 volt? I så fall kan det kanske vara skadat. Jag är inget proffs på detta, men det är på tok för högt.
 6. Viktigt i sammanhanget är att varvsskött långt ifrån alltid betyder bra skött. Men visst, man har ju alltid möjligheten att påpeka saker och få det korrigerat. Själv har jag inte råd med varvsskött, men har flertalet bekanta som köpt hyfsat nya varvskötta båtar. Och det har varit alla möjliga konstigheter med dem som visar på att de inte skötts som sig bör. Det finns säkerligen varv/marinor som sköter båtarna exemplariskt. Men man kan inte sätta likhetstecken mellan varvsskött och bra skött.
 7. 27 på bilden. Och såklart övriga packningar som berörs, 28 och 29 till exempel. yamahadelar.se hittade jag sprängskissen på.
 8. Det va ingen dålig läcka. Men du kanske pumpar in med högt tryck? Byt packboxar. Inget svårt jobb. Leta upp en sprängskiss för din motor på t.ex marinshopen.se så ser du hur det ser ut och förstår bättre.
 9. Jag antar att du testat. Men man brukar behöva hålla in knappen nån sekund för att starta.
 10. Tack. Du är en riktig glädjespridare du 😉
 11. Märkligt. Funkar fint för mig. Iphone 13.
 12. Det grå fältet är ju bara att dra ner. Kvar blir knop och kurs, i ett transparent fält.
 13. Startmotorn orkar ”knappt” rubba motorn. Men motorn går runt, om än långsamt, eller?
 14. Man lär så länge man lever som det så fint heter. Skönt att det löste sig för dig. Nattsömnen brukar bli lidande när man inte har fungerande grejer. Åtminstone för mig.
 15. https://www.nord-lock.com/sv-se/inblick/videos/Hur-fungerar-Nord-Lock-lasbrickor/
×
×
 • Create New...