Jump to content
Wednesday 08 February 2023

Ej läst innehåll

Showing topics.

This stream auto-updates     

 1. Yesterday
 2. Tåg kan det ju också kallas, när man tänker på alla tillsammans.
 3. Ska vara 65 000 till 85 000 kr
 4. Albin 78 har redan nämnts - tror ståhöjden på högsta stället är 178 cm. Innerutrymmena är lite större eftersom den är bredare (2,76 m) än de flesta båtar i den längden (7,8 m). Toa i förpiken finns. Seglar bra i lätta vindar. Och revar man går den faktiskt bra när det blåser lite också. Och den borde gå att hitta för 25000 även om den då inte kommer vara i toppskick. Dessutom, relativt vanlig båt så det kommer ut Albin 78:or ofta på marknaden. Passar, tycker jag, att segla 2-3 vuxna i, eller två vuxna och två barn och går fint att segla själv också. Fyra vuxna tycker jag blir lite trångt. Finns fem bäddar men den femte - stickkojen - behövs för packning och segel men går att sova i (i typ nödfall tycker jag).
 5. Tyvärr hann några från andra sidan Östersjön med att bespara mig från den utgiften.
 6. Jag har en nimbus 370 Coupé ifrån 02. utrustad med 2 st VP Kamd43. 4 st förbrukningsbatterier och 2 för start. I somras när maskinerna hade varit igång och jag stängde av dem med nyckeln så när jag stänger av BB maskin så bryts all ström i båten men inga säkringar går vad jag kan se. Har automatsäkringar. Går att återställa efter ett tag när jag bryter knivarna på batteriebanken. Någon som kan tipsa hur jag kan felsöka detta ?
 7. För info om tätningsringen Yttermått 9,5 mm Innermått (hålet) 5 mm Som en nostalgiker så är det skönt att höra att en så gammal maskin går så bra och blir väl omhändertagen. Lycka till ifrån södra Sverige
 8. Hej nu har jag en ny Selva 115f på spegeln och det är ju igentligen en Yamaha 115 f men det är lite att åka med när jag är van 135hk så min fråga är var jag kan optimera den till 135 för det ska väl gå? mvh j
 9. Jag kom att tänka på han som berättade här på MG att han fått sin båt utmätt för att den stod på grannens tomt och grannen fick ekonomiska problem. Det mesta tydde på att det inte var grannens båt, men kronofogden trodde att det var arrangerat så att det skulle se ut som att grannen inte ägde båten och tog den. Om jag minns rätt slutade det hela med att han som berättade köpte en ny båt för att det tog så lång tid att ev. få tillbaks den utmätta båten.
 10. Tyvärr lite långt för mig att åka till Göteborg. Planerar ni att komma till Älvsjö?
 11. Båten följer med motorn i köpet. : ) Tack för era svar. Eventuellt kanske ett motorfäste skulle kunna spricka om en båt krockar?
 12. Kane

  Beachläge Yamaha

  Har du sagt det till Yamaha? Här är ett utklipp t.ex. från manualen till en 20 hk.
 13. Vår senaste/nuvarande båt saknade faktiskt namn. I alla fall fanns inget på skrovet. Så nu heter den Johanna, efter det fartyg morfar och morfars far hade. En skonare, senare omriggad till galeas (eller ketch om man så vill), på ca 110 ton. Byggd i Danmark runt sekelskiftet, och såld utomlands 1961. Okänt öde.
 14. Georg_Ohm

  Stålbåt?

  Det finnes en artikel i Dagens Båliv om just stålbåtar. Det är en besiktningsman som beskriver en del tillkortakommanden han observerat i framförallt hembyggda stålbåtar.
 15. Ribben vinner alla gånger såvida du är själv i båten och inte har krav på skön inredning / någonstans att hänga när du kommer fram. Detta då Ribbar generellt klarar hög hastighet i grov sjö med låg bränsleförbrukning. Om ni däremot är fler i båten och har andra önskemål än bara effektiv transport är nog en BR bättre eftersom man generellt har fler sittplatser / stuvutrymmen etc. Vilken variant som är bäst avgörs av hur du primärt tänker använda båten
 16. Plockade hem propparna för bog och akter truster, Många lager färg samt otroligt tjockt med skal bakom propeller. men framförallt skönt att få blästra rent dom och få på lite "bra" färg
 17. Ja, det var även en rätt loj stämning i övrigt, på måndag eftermiddag och tidig kväll så var det ju inte alls någon trängsel någonstans i lokalerna. Subjektivt kändes det även som om det var färre utställare på övre plan där tillbehörsbutikerna huserar.
 18. Min övrerplanar också rejält om jag inte trimar. Den gör 43knop typ 🤥
 19. Jag kopplade bara in och det fungerade direkt. Testade den i en tank i trädgården. Mätte djupet bra. Har läst att man inte ska testa den torrt, något kan tydligen bli skadat om inte motståndet är rätt.
 20. Thank you @ChristerN . I found this interesting site looking around for information on my old boat, that should have a long story at sea (still unknown to me). I wasn't able to exploit the discussion already opened by @Thallatha or @toaen, whatever is his current nickname. For the moment I just learned that the google translator facilitates liaisons and technical information exchange on our beloved boats.
 21. Jag har använt Blockets std kontrakt tidigare och har för avsikt att använda samma denna gång. Tror det kommer funka. Ja kanske kan man formulera något om handpenningen, så att det tillfaller oss om inte affären blir av.
 22. Som TS vill jag påpeka att de flesta båttillbehörsbutikerna på det ena eller andra viset inte följer gällande lagar när det gäller prissänkning, rea, kampanj, etc.
 23. Last week
 24. Känns som att du på förhand dömt ut segelmakerierna. Jag har tidigare fått lite olika saker och även lagningsbitar till segel gratis av Lundh Sails i Göteborg. Nu vet vi ju inte hur stora bitar du vill ha, men nog borde dom ha överblivna bitar kvar som dom inte kan använda själva. Testa dom, kanske får du dom till vrakpris 😉
 25. Jag ser nu att den simulator jag använde vid provtillfället är den gamla, den med den norska länken. Kanske har de "importerat" simulatorn och anpassat den till svenska på egen hand, utan att ha full koll och då klantat till det...
 26. Å om inte Rosättra har tid så ligger de granne med "Nya servicevarvet" . Det är en del av Rosättra som knoppades av när bröderna Gustavsson arvskiftade för ett antal år sedan så deras förmåga är likartad, förutom att de inte ägnar sig åt nybyggnation.
 27. SEVET

  Somalia båten

  Hej, nu har jag äntligen fått hjälp att hitta typ på min båt. Det är en båt som byggdes av Eds Plasticindustri AB i slutet på 70-talet. Den byggdes åt SIDA som levererade dom till Somalia i ett biståndsprojekt. Båten heter Kust 640 och byggdes först med utanpåliggande roder, med blev sedan ändrat. Om någon har en sådan båt eller känner till en så hör gärna av er. Min båt har MD5 motor.
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...