Jump to content
Wednesday 10 August 2022

Search the Community

Showing results for tags 'mercruiser'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Boats
    • Sailboats
    • Motorboats
    • Woodenboats
    • Long-distance
    • Ribboats
    • ElBåtsSnack
  • Teknik
    • Mek & Teknik
    • Bygg & Renovera
    • ElSnack
    • Navigation
  • Fritid
    • FiskeSnack
    • MatSnack
    • MiljöSnack
  • Övrigt
    • ÖvrigtSnack
    • OffTopic
    • Krönikor
    • Sumpen
    • Frågor
  • Maringuiden Informerar
    • Driftsinformation
    • Nyheter & happenings
  • Om Nya BryggSnack
    • Nya bryggsnack
    • Om nya Köp & Sälj
    • Förslag Bryggsnack
    • Frågor BryggSnack
    • Buggar
  • Gamla BryggSnack
    • Maringuiden Informerar
    • Förslag
    • Buggar & Frågor
  • Båklubbar
  • Bella Falcon's Forum
  • Catalina klubben's Forum
  • Maximklubben's Forum Ämnen
  • Veteranbåtsklubben's Veteranbåtsnack

Blogs

There are no results to display.

There are no results to display.

Product Groups

There are no results to display.

Categories

  • Motorbåtar
  • Segelbåtar
  • Båtar övriga
  • Övrigt
  • Bella Falcon's Annonser
  • Catalina klubben's Annonser
  • Maximklubben's Annonser
  • Veteranbåtsklubben's Annonser

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


Website


Facebook


Location


Interests


Båtens namn


Information

Found 48 results

  1. Har återigen drabbats av stopp av motorn vid färd. Hände i början av säsongen också. Tidigare drog jag slutatsen att startbatteriet var urladdat och slut, så bytte ut det mot ett nytt. Efter det funkade båten och har tills nu fungerat ett tag. Även det nya startbatteriet var en dag lite urdraget och nere på ca 12,0 V vid någon veckas stående. Har försökt felsöka läckage med multimetern genom serie-koppling mellan minuspol och minuskabel, men får bara upp några få mA i förbrukning med strömställaren i off-läge. Testade att rycka säkringar samtidigt men inget hände på multimetern. Hittar alltså inte problemet? Nu senast var både startbatteri och förbrukningsbatteriet laddade och jag tog mig iväg ca 250m innan motorn lade av igen. Inget fel på volten i batterierna men motorn dog igen. Lyckades tillslut få liv igen i en trögstartad motor, men som dog igen efter lite gas-pådrag. Fick liv ytterligare en gång och puttrade tillbaka på tomgång. Vad tror ni är felet, är det dålig jordning någonstans? Hur hittar jag lättast det i så fall? Eller är det något annat med t.ex. bränslefilter eller tändning? Var skulle ni börja felsöka?
  2. Hej jag har en Bayliner 2655 med en nyrenoverad Mercruiser 350 MPI från 08a. vi håller fortfarande på att köra in motorn. Nu i helgen var vi ute med båten. Motorn startade direkt som vanlig. Vi körde ur hamnen och hade ett varvtal på 2500 varv. Plötslig stannade motorn utan någon förvarning. Den bara dog. Tur var att det var ett kanonväder och vi frågade ett par på en kobbe bredvid om dom kunde hjälpa oss då vi var nära kobben och ankaret tog inte tag. Nej vi vill inte var svaret.😮 Är det möjligt??? Som tur var var det ett par till på samma kobbe som kom ut och drog oss till hamnen igen. vad är fel? jag har kollat följande. bränsle: öppnade förfiltret på bensinpumpen, ser ok ut. Det var inte så mycket bensin i filterhuset. monterade tillbaka filter och kopplade en slangpump mellan tank och pump. Pumpade upp ett bra tryck, försökte att starta, men ingget tecken på att den tänder. testar med startgas i filtret till förgasare, ingen reaktion, tar av filtret, öppnar spjället och sprayar utabarahelvete, men inget händer. Möjligen en liten tändning i en microsec. kollar bränsleledningen från bränsle pumpen till insprutnings ventilerna och på den sitter en liten typ cykel ventil. Jag trycker in nålen och det kommer ut bensin med bra tryck. Min teori är att det kommer bensin iallafall till insprutnings ventilerna. Tänning: tog ut alla tändstift. Det var rost på alla topparna till stiften där tändhatten sitter. Putsade bort det, kollade gnista på 6 av 8 ( var svårt att hitta jord på 2 ) Gnista fanns. Även om nån stift är sönder eller en tändkabel är sönder borde motorn tända och gå uselt. Övrigt: main relä klickar till när tändningen sätts på, samma gör bränsle pump relä. Bränsle pumpen surrar till en stund som vanligt. Jag mätte även på en av de 8a insprutnings ventilerna när jag provade att starta motorn. Det började på 0,1Volt och gick up till 0,5 Volt. Vet inte hur dom funkar, men ville bara testa. Kanske bränsle stannar där? dödmansgräppet är ok. microbrytare vid växel är ok, mätte den. Frågor: kan det vara tändspolen även om jag ser gnista? vad styr insprutnings ventilerna ( de med 2 kablar som sitter på enden av bränsleledningen innan det får in i motorn) är det ECM modulen? var kan jag köpa rändspole och ECM modul? Någon som har något bra förslag? Jim
  3. Upptäckte idag ett problem med att motorn stängs av mitt under färd när jag försöker trimma ut drevet. Det hände flera gånger, men det gick att starta upp båten efteråt som vanligt. Någon som upplevt något liknande? Motor : mercruiser 5,7 EFI, alpha one II. Upptäckte innan start att det var dåligt med "kräm" i startbatteriet, så slog över och körde på förbrukningsbatterierna som det kanske inte heller var fullt med kräm i. Kan detta ha påverkat? Har även nyligen flyttat lite på monteringsfästet till hydrauliken till drevet då det rostat sönder i botten mot skruvfästet, så just nu är det lös. Kan det vara så att monteringsfästet har jordat mot någon av skruvarna i botten? Och att det är därför den slår ifrån? Tacksam för svar och era erfarenheter!
  4. Hej Ny här men letat runt efter andra problem innan och sett man kan få bra med hjälp här! Jag har en mercruiser 7.4 94 som börjat läcka lite olja. Har fått för mig att det är topplockspackingen men efter kikat lite mer igår så tycker jag att det läckan kommer mer ovanifrån, typ från limpan. Även att oljan ser lite ljus ut vilket borde vara vatten. Men är det möjligt att ha ett oljeläckage från packningen där? Bifogar lite bilder som kanske förklarar bättre. tack
  5. Hej, det har försvunnit olja ur drevoljebehållaren. Måste man demontera drevet för att göra en provtryckning? Kan oljeförlusten kanske bero på att det funnits luft i systemet?
  6. Köpte en Bayliner Trophy 2352 från 1993 i somras. Som mitt nick antyder så var det en kompromiss då jag använder båten till sportfiske men familjen (min fru) ville ha något att kunna ligga ute med. Vi är båda jättenöjda med båten då den faktiskt möter bådas krav förvånansvärt bra. 2 vuxna och två barn 2 & 4 år sover bra utan att trängas alltför mycket. Motorn, en Mercruiser 4.3lx har nu lagt av, då den tagit in vatten via limpor/knän. Den går runt men att renovera den motorn är inte ett alternativ. Sitter nu i dilemmat om jag ska välja en begagnad 4.3 mpi från 2012 som säljs komplett med drev och sköld eller om jag ska köpa en fabriksrenoverad 4.3 4v (225hk). Priset är typ samma fast den Den renoverade ska enligt Mercruiser räknas som ny då den registreras hos Mercruiser vid köp. Har även fått ett muntligt svar från försäkringsbolaget att så är fallet. Den begagnade är ju under 10 år gammal och kan således också maskinskadeförsäkras, ialllafall i 7 år till. Medan reman-maskinen försäkras som ny (15år). En båtmeck har inpekterat drev och sköld som sitter på båten nu. Ett mindre läckage i sköld, dock inget som var vare sig akut eller allvarligt. Men rekommendationen var att byta sköld när den ändå ska monteras bort för motor bytet. Min budget täcker inte in ny sköld OCH ny motor. Är nytt alltid bättre, trots att det nya i det här faller är en gammal teknik (förgasarmotor). Att köpa begagnat behöver inte vara dåligt men möjligheten att kontrollera motorn internt är ju begränsad. Förbrukningsmässigt, är Mpi så mycket snålare? ( större delen av tiden är tomgång eller march på ca 3700 rpm). Min båtsäsong är eg islossning till isläggning då jag som sagt använder båten till sportfiske. Båten kommer ligga i och endast vara upptagen när det är som absolut kallast. Värt att nämna är att båda maskinerna har sjövattenkylning.
  7. Hej kära båtvänner! Jag är ny här på forumet men har innan detta fått mycket hjälp och svar på frågor sedan jag för 10 år sedan skaffade motorbåt. I våras bestämde vi oss för att byta upp oss från vår förstabåt och slog till på en Sea Ray 215 EC från -98. Båten är fin och går mycket fint i sjön. Problemet, som uppstod bara 20 min efter sjösättning, är att summern (varningssignalen) för lågt oljetryck eller temperatur börjar tjuta. Detta sker oavsett om jag är uppe i varv eller om båten går på tomgång. Stänger man av tändningen några sekunder och startar igen så är den tyst i ca: 20 min för att börja tjuta igen. Under hela tiden stiger temperaturen, enligt mätaren, inte över 80 grader. Jag har bytt impellern och kylvattnet kommer som det ska. Termostatet var rostigt men efter lite behandling fungerar det som det ska (testat att koka och se att det öppnar). Det jag nu märker när jag söker på motornummer hos Mercury är att jag inte hittar någon av ritningarna som visar ett likadant termostathus som mitt. Över motorblocket sitter en del och över den delen sitter ett lock nästan lika tjockt som underdelen. Termostatet som satt innan satt längst ner mot motorblocket utan "plasthölje" eller o-ring. Det jag funderar över är först och främst om någon av er har varit med om liknande? Sedan undrar jag om någon av er vet eller har skisser som visar ett liknande termostathus jag beskriver så att jag kan se om termostatet överhuvudtaget satt på rätt plats. Tacksam för all hjälp och tankar ni kan komma på! Mvh. Hasse
  8. Min mercruiser går inte ned till tomgång på efter gaspådrag. Den stannar på c 2000 rum så jag får manuellt trycka till gasvajern vid motorn. Då lägger den sig snällt på rätt varvtal och stannar där om jag bara lägger i växeln. Någon som vet vad det kan vara?
  9. Hej! har precis byggt raka på våran mercruiser 5,0 det som är problemet är att den gick jättebra uppe på land men när vi sjösatte den gick den dåligt var som att var helt orklös efter 1500v/m så jag tog upp den direkt det som är gjort är att vi byggt egna silent choice T format och går rätt bak genom. sen tog vi upp den på land och då gick den genast bättre men att det lukta konstigt? har ingen susning vad det kan vara hade varit schysst om någon visste vad de eventuellt kunde vara tack på förhand kjell
  10. Hej! Jag har en mercruiser 5.7, förgasare, från 1998 där den elektriska motorpumpen går så fort jag slår på tändningen. Dvs bara strömmen på, utan att motorn startat. Jag har nyss bytt tändningslås (3 poligt som tidigare från Jula). Vet inte om det har med det att göra. Men den är ju exakt likadan. Och jag har kopplat det exakt likadant. Röd-lila: B Gul-röd: S Lila (2st): I Det gamla tändningslåset slutade att fungera. Den vred inte tillbaks sig när motorn startat. Kunde ligga kvar i startläge och låta startmotorn jobba trots att motorn var igång. Och man kunde vrida runt den en helt varv och missa tändningslåset. Vet inte om något relä kan ha gått sönder när den låg och jobbade med startmotor igång. Men om något borde ju den inte gå igång på bara strömläge. Jag har läst att den får signal från tex oljetryck sketchen osv. Men den här ju jag inte rört. Några tankar om vad som är fel och hur jag kan få den att bara gå när motorn ska startas och är igång? Säkerhetsfråga: Pumpar den in massa bensin nu i förgasare och cylindrar så den kan säga BOM! ? Bör jag vidta extra försiktighet om jag försöker starta den? Tack!
  11. Det här kanske borde vara i köp och sälj, men det är ingen annons än utan mer för att kolla intresse.. Om ni blir för arga på mig så flyttar jag tråden! Är någon intresserad av Mercruiser Service Manual #6 (Sterndrive Units R / MR / Alpha One / Alpha One SS) samt #10 (Marine Engines GM 4 Cylinder)? Det går att ladda ner de här gratis numera, men de jag har är de officiella verkstadsmanualerna på papper samt i en plastpärm. Mycket enklare att hantera än en utskrift på kontorspapper. Jag vet, för jag hade en sån i reserv. Kanske finns någon med en gammal Mercruiser 4 cyl och Alpha One som behöver mecka? Jag har inte kvar båten som behövde de här manualerna.
  12. Någon som känner till någon med erfarenhet av bälgbyte, eventuellt växelvirebyte om nödvändigt. Jobbet behöver utföras hemmavid båtens uppställningsplats, reservdelar finns inköpt, tillgång till verktyg och garage finns, hyrverktyg ordnas till tiden för utförandet. I princip känner jag mig mest osäker på att utföra det själv första gången. jag brukar göra dom mest enkla service rutinerna varje säsong, men nu är det dags för bälgbyte och eventuellt byte av växelvire. jag betalar självklart timkostnaden efter överenskommelse, och jag vill vara med själv vid utförandet dels som extra medhjälp, men också för att lära mig utföra det själv nästa gång. Problemet är att närmsta varv inte vill eller har tid att åka ut och utföra denna tjänsten för kunder som inte har båten på deras varv. Båten är en Sea Ray 240, Mercruiser 5,7 Bravo 3 drev. Så finns det någon som känner någon eller själv har erfarenhet att utföra detta, jag kan eventuellt utföra någon kompensationstjänst om så önskas, är själv lite halvhändig, något snickeri eller utbyte av köksluckor eller liknande, förslag är välkomna. mvh Tomas!
  13. Halloj! Ny här på forumet. Har fråga gällande avgaslimpa till 4 cyl. mercruiser 3.0 årsm ca -81 (tror det är -81). Har fått denna info från tidigare ägare att det var en mercruiser 3.0 135hk från -81. 135hk står även på info dekal på motor. Nu har jag fått läckage på avgaslimpan och demonterat denna. Gammal dålig lagning som spruckit. Dock så står det på både limpa och krök ”OMC”. Sökt på numret på limpan och fått fram OMC 140. Är det egentligen då en OMC 140 jag har eller är det så enkelt att dessa delar passar på både OMC och Mercruiser? Bra att veta när man ska beställa delar tack på förhand //Larsa
  14. Konservering finns det massor att läsa om men jag har inte hittat något inlägg med detta innehåll. Jag tidigare haft båtar med Volvo penta drev, när jag konserverade dessa tog jag först av drevet och kopplade sedan först vatten direkt till kylvattenintaget på skölden för att spola ur sedan kopplade jag slang till kylvattenintaget i skölden till en dunk med glykol som sedan fick rinna ut i en tunna under drevet. Kan jag göra motsvarande på mitt Bravo III drev? Någon som gör på detta sätt? Fördel att kunna dela upp jobbet lite, först få av drevet och kunna ta hem det, sedan i lugn och ro kunna konservera motor, utan att behöva göra allt detta vid samma tillfälle. /Hans
  15. HEj Jag har alltid haft min båt på varv övriga vintrar, men i år så ville jag lära mig mer om min båt/motor så tänkte att jag skulle fixa mycket själv. Jag fick hjälp av min hamnkapten som är båtmekaniker och jobbar med detta året runt och har mycket erfarenhet. Olja mm är bytt och fungerade kanon. Däremot när jag hare tagit upp båten och skulle konservera motorn så körde han ut allt kylartvatten genom att öppna ventilerna i motorn och satte igång motorn. Allt kylarvatten åkte då ut och motorn "tömdes" på vatten. Sedan körde vi i lite konserveringsspray samt tog av propellrar mm. Frågan är nu att när jag pratat runt och tittar på olika forum så säger alla att man även bör köra i glykol och att det inte räcker att bara tömma motorn på kylarvatten. Hur ställer ni er till detta? Han som hjälpte mig jobbar ju med detta och är en riktigt sjöbuse, har han fel? Är det andra saker som jag bör tänka på som jag kan glömt? Förstår att man är olika noga med saker och ting, men vore väldigt tacksam för era funderingar i denna fråga...
  16. Hej, Mercruiser V8 5,7 1997 med sötvattenskylning. Har vatten i cylinder 2 på styrbordsida och vatten i cylinder 8 på babord sida. Vattnet smakar inte glykolblandat kylvatten. Vad kan vara fel? mvh Svenne
  17. Ska köra genom glykol på min mercruiser med bravo drev, några undringar? -Måste man varmköra för att få hela motorn fylld, eller fylls hela motorn ändå? -Räcker det om man har dunk som står ovan drevet för att motorn ska suga i sig eller behöver man pump eller liknande för att fixa tryck för att drevet ska dra i sig glykolen med spolmuff? -Har någon provat IKEA-påse (blå) som drevsäck? Dreväckar man köper är för små för mitt drev och funderar på detta alternativ istället för spolmuff -Har ni några bra tips om vart man köper glykol och hur mycket man behöver till en V8 otroligt tacksam för snabba svar :-)
  18. Nu behöver jag lite hjälp, hoppas att det är någon som har erfarenheter av liknande problem som jag kan dra nytta av här i mitt felsökande. Jag har haft problem med kylningen på min båt men det tycks nu vara åtgärdat. Det som nu återstår är ett problem som jag tror är bränslerelaterat på något sätt. Motorn startar fint när den är kall, den går upp i temp efter en stund och lägger sig runt 60 grader på mätaren. Den går jämt och fint på både tomgång och gaspådrag. Stänger jag av motorn när den är varm och startar den efter 10 sekunder så går den igång lätt. Om jag däremot värmer upp den lite grann för att sedan slå av den, väntar i 10 minuter så vill den banne mig inte alls starta. Det låter inte ens som att den tänder. Kör jag på startmotorn några gånger och försöker starta så luktar det bensin så jag antar att det betyder att den får soppa som den ska. Motorinfo: Mercruiser 5.7 -89 - Ny förgasare, monterad av en marina. Har varit försökt att ställa in den med blandskruvarna men tyckte inte att det gjorde så stor skillnad så jag ställde tillbaka det till vad jag tror är orginalinställningar (Just nu står blandskruvarna 1,5 varv ut från "botten".) - Nya tändstift isatta idag i hopp om att det skulle göra något men icke. Finns det några idéer, var ska jag börja? Behöver ni mer information?
  19. Hej! Jag har problem med att motorn tappar kylarvatten från sötvattensystemet när motorn är avslagen. Det hamnar inte i motorrummet. Troligtvis läcker det ut från drevet. När motorn är igång fungerar allt som det ska. Någon som har en idé om vad som är fel. Mvh Amatör
  20. Jag har en mercruiser 3.0 L 87-89 som sitter i en bayliner. Är det någon som vet om det är olika modeller på bränslepumparna? Jag har en där själva kåpan för filtret står uppåt men hittar bara varianter på nätet där det är omvänt.
  21. Hej! Jag fick ett motorlarm vid premiärturen i våras, motorn är en Mercruiser 350 mag mpi av 2003 års modell. Kunde konstatera att det orsakades av låg nivå av drevolja i behållaren som sitter i motorrummet, förmodligen pga att jag bytte olja i drevet innan sjösättningen. Fyllde på olja till mellan min och arbetsnivå och larmet upphörde. Nu efter ett antal båtturer och sjömil senare fick jag samma larm igen, men oljenivån i behållaren är på samma nivå som efter jag fyllde på. Har försökt att felsöka om det finns andra orsaker till larmet men såvitt jag kan utläsa av alla manualer och larmförteckningar är det just oljenivån i drevbehållaren som orsakar detta larm. Larm för oljetryck, temperaturer etc i motorn ger en konstant larmsignal. I mitt fall är det korta pip med några sekunders mellanrum. Någon som har erfarenhet av liknande problem eller något tips om vad som orsakar larmet?
  22. Hej! Jag har ett problem med att kyla min Mercruiser 5.7 som sitter i en 23ft Four Winns med Alpha one gen.2 drev som jag hoppas ni kanske kan hjälpa mig med att åtgärda. Symptom: Motorn håller bra temperatur på tomgång och när man puttrar, tempen ligger på mellan 65-70 grader. Så fort jag belastar motorn och ska ha upp båten i plan sticker värmen upp och den blir bara varmare och varmare till den når rött. Drar jag ner på gas går värmen fort ner igen. Av vad jag kan utläsa borde det bero på dåligt flöde av kylvattnet. Jag vill helst undvika att plocka upp båten så jag undrar om det finnns något jag kan göra medan hon ligger i vattnet, finns det någon sil eller liknande man kan försöka rensa eller kan jag försöka lokalisera stoppet på något sätt? Impellern är ny , byttes samtidigt som drevet, har gått ca 20 timmar och är monterat av marina. Termostaten är helt ny och topparna är renoverade (om det skulle spela någon roll, troligen inte ). Så frågan är var jag börjar någonstans, kan jag göra något medan hon ligger i vattnet? Som ni förstår är jag rätt ny på båtmek. även om jag börjar blir van snart för vi har mest bara haft problem Tack på förhand <3
  23. Hej! Det är så att jag funderar på att köpa båt. Båten är en Regal 225SC Valanti. Tänkte höra med er här på forumet angående motor och drev, för just nu sitter det en Mercruiser motor med ett Volvo Penta drev i båten. Är detta något som kan skapa problem? Eller är det inga konstigheter att blanda märkena? //Victor
  24. Hej, Jag har ett problem med att starta min Mercruiser 3.0 Alpha från 2007. Motorn sitter i en Bayliner 175. Motorn gjorde ingenting när jag vred om tändningen och jag misstänkte därför startmotorn. När jag skruvat loss startmotorn upptäckte jag att den var sönderrostad. Jag köpte därför en ny. Installerade den efter att ha polerat alla kontakter mellan batteri och startmotor. Det hände fortfarande inget när jag vred om tändningen. Då tändningsproblemet kändes som ett separat problem testade jag att koppla förbi solenoiden. Då gick startmotorn igång och motorn lät fint, som om att den skulle starta. Däremot startade motorn aldrig. Jag testade några gånger och kunde efter en stund höra att motorn blev svagare. Sista gången jag testade så klickade den bara. Då upptäckte jag att jag inte haft i tändningsläge. Jag testade igen med tändningsläget i men även nu fick jag bara ett klick från startmotorn. Jag misstänkte att jag testat så mycket (4 gånger) att batteriet blivit svagt och bytte därför till ett helt nytt och fulladdat batteri. Även nu gav startmotorn bara ett klick. Jag kopplade då loss startmotorn och testade den separat, då verkar den fungera fint. Därför tror jag inte det är startmotorn eller batteriet som är felet. Är det någon som har några tips? Ytterst tacksam för hjälp.
  25. Tjena, Detta behöver inte betyda något men jag upptäckte igår att det satt ett fint lager av damm över motorn i min sea ray 260 sundancer. Luckan har varit stängd och motorn rengjord innan sjösättning. Är det normalt att motorn blir dammig eller finns det själv till att undersöka saken vidare? En fundering jag har är ifall det blir undertryck i motorummet under färd alternativt när fläkten är igång? Alternativt ifall det är remmen som slits så pass att det bildas ett väldigt fint dammoln i rummet? Erfarenheter av dammiga motorer någon?
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. Du behöver som gäst även vara medveten om våra Terms of Use och GDPR policy Privacy Policy