Jump to content
Tuesday 26 October 2021

Search the Community

Showing results for tags 'startmotor'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Boats
    • Sailboats
    • Motorboats
    • Woodenboats
    • Long-distance
    • Ribboats
    • ElBåtsSnack
  • Teknik
    • Mek & Teknik
    • Bygg & Renovera
    • ElSnack
    • Navigation
  • Fritid
    • FiskeSnack
    • MatSnack
    • MiljöSnack
  • Övrigt
    • ÖvrigtSnack
    • OffTopic
    • Krönikor
    • Sumpen
    • Frågor
  • Maringuiden Informerar
    • Driftsinformation
    • Nyheter & happenings
  • Om Nya BryggSnack
    • Nya bryggsnack
    • Om nya Köp & Sälj
    • Förslag
    • Frågor
    • Buggar
  • Gamla BryggSnack
    • Maringuiden Informerar
    • Förslag
    • Buggar & Frågor
  • Båklubbar
  • Bella Falcon's Forum
  • Catalina klubben's Forum
  • Maximklubben's Forum Ämnen
  • Veteranbåtsklubben's Veteranbåtsnack

Blogs

There are no results to display.

There are no results to display.

Product Groups

There are no results to display.

Categories

  • Motorbåtar
  • Segelbåtar
  • Båtar övriga
  • Övrigt
  • Bella Falcon's Annonser
  • Catalina klubben's Annonser
  • Maximklubben's Annonser
  • Veteranbåtsklubben's Annonser

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


Website


Facebook


Location


Interests


Båtens namn


Information

Found 11 results

  1. Hej har en motorseglare som går lite upp och ner i starten. Fick ärva en båt av min pappa och som är en motorseglare Dahlbo 27 27 fot motorseglare/snipa Solemini 34 diesel har lite problem med att den vill inte starta , har haft den ca 2 år sen jag fick ta över den har alltid vart lite seg i starten att de tar tid tills den tänder har haft en mekaniker här 2 gånger på olika tillfällen sist byta hand tändningslåset för den inte fick nån kontakt , den andra gången var han här och hade samma problem som nu han sa att han fick igång den efter ca 10 min. nu börjar sommaren igen nu har jag inte sjösätt den men försöker starta på land , de är som att den inte fårkraft att starta. Den snurrar och snurrar jag laddar batteri och den startar tänder inte , pappa har bytt/satt in glödstift för att minimera problemet den verkar ha hjälpt ett tag har kollat batterierna förra året när jag hade problemet men de var inga konstigheter med dom . Jag undrar om vet vad felet är kanske man kan få tips hur man felsöker osv eller hur man fixar de tack i förhand
  2. Hej! Har in en tidigare tråd i en bisats frågat om ett intermittent missljud som ökar med varvtalet på min Yamaha F(T)25. Har nu lyckats identifiera det. Det är kuggen på startmotorn som vandrar (passivt, startmotorn snurrar inte) upp på axeln och ligger och touchar svänghjulet. Jag har aldrig varit med om det tidigare. någon som vet varför detta uppstår och vad man ska göra för att lösa det?
  3. Hallå, Jag är hygglig på mekanik, men dålig på el. Jag har min YSB8:a hemma i garaget med startmotorn monterad. Kabelhärva och panel är kvar i båten över vintern. Batteriet är hemma oxå. Så, hur kopplar jag batteriet till startmotorn och får den att tända? var kopplar jag jorden, plus/minus osv...
  4. Hej, Jag har en Aquador 26HT som jag köpte förra året. Förra säsongen råkade jag ut för att jag inte hade någon ström alls kvar så jag kunde inte starta motorn vid ett par tillfällen.(efter nån natt i naturhamn) Under vintern har jag byggt om elsystemet lite grann och bytt förbrukningsbatterierna. När jag byggde om elsystemet så upptäckte jag att start och förbrukningsbank var kortslutna vilket då medförde att jag inte hade startström kvar. Nu när jag byggt om elen så är bankerna separerade, men..... Nu startar inte motorn. Man hör hur relät slår till men startmotorn går inte. Om jag kopplar ihop alla batterier så startar den. Det är inget batterifel, jag har tagit ett av mina nya förbrukningsbatterier (Fullriver AGM 115Ah) och provat enbart med det och då fungerar det inte heller. Så problemet har troligen funnits även föregående säsong då det var kortslutning hela tiden mellan bankerna. När jag vrider på startnyckeln så går även voltmätaren ner till 0V, men om jag mäter på batteriet samtidigt så går volten endast ner från 12,8V till 12,7V vilket borde tyda på att det är kontaktproblem. Så jag tänkte lossa alla anslutningar och göra rent. Har dock en liten fundering gällande + anslutningar till motor. Det finns 2 st plus kablar från startbatteri. En till startmotor och en till anslutning vid motorblocket. Se bilder Kan någon förklara vad anslutningen till motorblocket är? Det är en 6mm2 kabel. Andra tips på felsökning emottages tacksamt.... Bilderna blir roterade av någon anledning när jag laddar upp dem :-/ Motorblocksanslutning Startmotoranslutning
  5. Hej - första inlägget. Kul att vara här! Jag har en Compis 28 som jag nyligen köpte, och i den finns en Faryman A40 inombordare, en dieselmotor. Märkte efter ett litet tag att startmotorn behövde bytas då den inte ville starta igång motorn. Öppnade upp den och testade solenoiden och även själva startmotorn i sig - allt var kass! Behöver alltså nu byta ut startmotorn, vilket är en Bosch. Hade ju vart alldeles strålande om det gick att byta ut den mot någon gammal, billig, begagnad. Finns ju lite nya alternativ här och där på nätet, men dom går ju oftast för 3-5.000 kr vilket jag är väldigt osugen att lägga. Här ser jag ju en som verkar passa: http://www.x-parts.se/startmotor-farymann/33878-0 Har någon här någon idé om vart jag kan vända mig för ett billigt och fungerande alternativ? Kan tillägga att jag bor i Göteborg. Tack! Mvh, W.
  6. Hej, Jag har ett problem med att starta min Mercruiser 3.0 Alpha från 2007. Motorn sitter i en Bayliner 175. Motorn gjorde ingenting när jag vred om tändningen och jag misstänkte därför startmotorn. När jag skruvat loss startmotorn upptäckte jag att den var sönderrostad. Jag köpte därför en ny. Installerade den efter att ha polerat alla kontakter mellan batteri och startmotor. Det hände fortfarande inget när jag vred om tändningen. Då tändningsproblemet kändes som ett separat problem testade jag att koppla förbi solenoiden. Då gick startmotorn igång och motorn lät fint, som om att den skulle starta. Däremot startade motorn aldrig. Jag testade några gånger och kunde efter en stund höra att motorn blev svagare. Sista gången jag testade så klickade den bara. Då upptäckte jag att jag inte haft i tändningsläge. Jag testade igen med tändningsläget i men även nu fick jag bara ett klick från startmotorn. Jag misstänkte att jag testat så mycket (4 gånger) att batteriet blivit svagt och bytte därför till ett helt nytt och fulladdat batteri. Även nu gav startmotorn bara ett klick. Jag kopplade då loss startmotorn och testade den separat, då verkar den fungera fint. Därför tror jag inte det är startmotorn eller batteriet som är felet. Är det någon som har några tips? Ytterst tacksam för hjälp.
  7. Jag har en Yanmar 3HM som blivit allt svårare att starta och sedan i våras går den nästan inte alls att starta. Startmotorn orkar inte dra runt mer än max ett till två varv. Först trodde jag det var dåliga kablar eller batteri, men efter ha testat med fräscht batteri intill startmotorn och plus direkt från batteriet till solenoiden och sedan byglat så tycks inte det vara problemet. Lika trögt i alla fall. Som jag ser det kan det vara två saker: 1. Något (borstar/kol?) inne i startmotorn orsakar att den inte orkar ge den kraft den ska till motorn 2. För stort motstånd inne i motorn. Nr ett tycks som det rimliga. Någon som har erfarenhet av om nr två r en rimlig förklaring? Kan dåliga foder e dyl skapa tröghet? Om jag provar att köra startmotorn med dekomressionsreglaget utdraget så går det möjligen något lättare men inte alls som man kunde förvänta sig. Tacksam för alla förslag och idéer.
  8. Hej! Har läst ett antal trådar på forumet för att försöka få svar på vad som är fel på min 50 kh Evinrude (1984). Tyvärr blir jag inte riktigt klok ändå. Problemet är att startmotorn på helt rätt sätt drar upp bendixdrevet upp till svänghjulet, men sen bara hänger med kanske bara ett halvt varv, sen så studsar den ner igen ifrån svänghjulet. Detta innebär att det blir väldigt kort chans för motorn att starta. Oftast (då jag har tur), så räcker det med att göra kanske 2-5 startförsök för att igång motorn, men ibland kan man få hålla på kanske en 5 minuter och försöka. Rätt vad det är så startar den som den ska. Jag lägger upp en liten kort videosnutt på det hela. Är det någon som har ett bra förslag? Jag har prövat både med fulladdat och halvladdat batteri, men symptomet är det samma. Jag skulle vilja att drevet stannar kvar där uppe längre utmed svänghjulet! Startmotor och batteri är hyfsat nytt båda!startmotor_problem_2.mov
  9. Ibland klickar det bara från startmotorn/solenoiden/startrelät när jag försöker starta motorn. Detta kan ske några gånger innan startmotorn går igång. Jag vet att batterierna är i gott skick, men jag har inte kunnat mäta upp spänningen till startmotorn eller till startknappen. Det kommer inga konstiga ljud från startmotorn, så jag misstänker att den inte kärvar. Det hörs bara ett distinkt klickljud, men jag vet inte om detta klick kommer från solenioden eller från startrelät i elektronikboxen. Någon som vet var klickljudet kommer ifån och hur jag kan felsöka/åtgärda detta?
  10. Hej, jag behöver er hjälp! Jag har en Four Winns 245 Vista med en Mercruiser 5.0 från -89. Jag var ute med båten igår och allt gick fint, vi körde ca 4-5 distans och stannade vid en holme för mat, när vi skulle hem ville båten inte starta. Symptom När jag vrider på nyckeln klickar det från något jag tror är ett relä eller solenoid (se bild). Jag har två startbatterier som båda mätte 12,6 volt i vila, de är dessutom "nästan" oanvända och nyladdade från vinterförvaringen. Startmotorn är ny, monterades i slutet av juli förra året och det är inte där det klickar. När jag vrider på nyckeln så sjunker inte spänningen över batterierna, det verkar alltså som att den inte ens försöka vrida runt startmotorn. Jag försökte förgäves knacka på startmotorn i hopp om att det skulle vara det gamla klassiska kol-problemet men det gjorde ingen skillnad, jag tror inte att det är det som är problemet. Nu undrar jag om jag skulle kunna få lite tips och hjälp eftersom jag är gröngöling 1. Är det som klickar en solenoid? 2. Har ni någon aning/erfarenhet från liknande? 3. Vad kan det vara, hur går jag vidare? Här är en kort video av hur det låter när jag vrider om nyckeln: https://1drv.ms/v/s!AqZF2Xk7braFhlbmEjH_p_2WUTyV Vill du inte kolla på videon är det en bild av "objektet" här https://1drv.ms/i/s!AqZF2Xk7braFhldjUaN4bZOE5niZ
  11. Hej! Jag köpte en Nidelv 26 med en Volvo TMD 30 för ett år sedan och har haft återkommande problem med att starta båten. Det hände en gång förra året och då fick jag ta hjälp av en jumpstarter men när jag startade i våras gick den igång som en klocka med ett nytt startbatteri. Vid andra försöket gick det dock inte och då bytte jag det batteriet och de två förbrukningsbatterierna. Första gången med nytt batteri gick okej även om det var lite trögt vid de två starterna (då hade jag tagit av minuskabeln mellan starterna). Nu går det inte alls. Startbatteriet drar runt startmotorn sakta några gånger men sen händer inte mer. Batterikablarna blir dock rejält varma. Den här gången har jag inte försökt fuska med jumpstarter eftersom jag vill hitta felet. Jag har separata strömbrytare för start- och förbrukningsbatteri men det är något konstigt med den uppställningen eftersom batterierna ändå verkar sitta ihop. Jag är osäker på om det finns ett skiljerelä och om det fungerar. När jag startade sist kopplade jag på andra försöket helt bort förbrukningsbatterierna men inte heller det hjälpte. Jag noterade vid startförsöken att voltmätaren dippade ner till 11 volt när jag glödgade och i läget före start låg den på typ 11,9. Startbatteriet är ett Dual AGM 75Ah 775A. Har ni några idéer på vad det kan vara för fel? Vet ni någon som är bra på marinel och som kan komma ut till min brygga i Hammarby sjöstad för att kolla på elsystemet? Det brådskar lite med tanke på sommarens planer... Tack på förhand! Fredrik Sjöshult Mejl: sjoshult@gmail.com Mobil: 0702555121
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. Du behöver som gäst även vara medveten om våra Terms of Use och GDPR policy Privacy Policy