Jump to content
Thursday 25 February 2021

Search the Community

Showing results for tags 'startar inte'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Boats
    • Sailboats
    • Motorboats
    • Woodenboats
    • Long-distance
    • Ribboats
    • ElBåtsSnack
  • Teknik
    • Mek & Teknik
    • Bygg & Renovera
    • ElSnack
    • Navigation
  • Fritid
    • FiskeSnack
    • MatSnack
    • MiljöSnack
  • Övrigt
    • ÖvrigtSnack
    • OffTopic
    • Krönikor
    • Sumpen
    • Frågor
  • Maringuiden Informerar
    • Driftsinformation
    • Nyheter & happenings
  • Om Nya BryggSnack
    • Nya bryggsnack
    • Om nya Köp & Sälj
    • Förslag
    • Frågor
    • Buggar
  • Gamla BryggSnack
    • Maringuiden Informerar
    • Förslag
    • Buggar & Frågor
  • Båklubbar
  • Bella Falcon's Forum
  • Catalina klubben's Forum
  • Maximklubben's Forum Ämnen
  • Veteranbåtsklubben's Veteranbåtsnack

Blogs

There are no results to display.

There are no results to display.

Product Groups

There are no results to display.

Categories

  • Motorbåtar
  • Segelbåtar
  • Båtar övriga
  • Övrigt
  • Bella Falcon's Annonser
  • Catalina klubben's Annonser
  • Maximklubben's Annonser
  • Veteranbåtsklubben's Annonser

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


Website


Facebook


Location


Interests


Båtens namn


Information

Found 5 results

  1. Hej Har en gammal Mercury merc 60 2-takt 1966, som gick kalas bra sista gången i sjön för 2 år sedan, mycket bytt då, nu skulle jag ha igång den men icke, startar till på startgas, lite grann, haft isär förgasare, gjort rent, men upptäckte att det inte fanns nån soppa i flottörhuset, fyllde i lite grann, då startade den, men gick så länge det fanns soppa i huset sen dog den, bytte membran för 2 år sen, hittar inga vacuum slangar på den, slut på idéer så bomba mig med tips, tack på förhand 🙏😀
  2. Jag installerade en begagnad D2 i början av sommaren. Den har fungerat fint förutom att jag ibland fått göra några omstarter då den skickat vita röksignaler... Men i slutet av sommaren så vägrar den starta. Fläkten går (ventilationsläget fungerar med andra ord) Bränslepumpen är tyst/tickar inte! Kontrollpanelen fungerar som den skall. Ingen trasig säkring. Problemet kom en hemresa i grovsjö. Jag förstår iofs inte varför det skulle ställa till problem, allt sitter ju trots allt fastskruvat. Men och andra sidan har jag inte kunskap om en värmares konstruktion. Nått kanske är känsligt för kraftiga skakningar under 2 timmar. Eller så var det bara slupen som gjorde att den slutade fungera just efter en tur i grov sjö. Vad skall jag börja med att felsöka?
  3. Hej! Har en för mig ny motor, en Evinrude 2t 50 hk från 80-90-tal ungefär. Försöker få igång den men lyckas inte. Har kollat att hålla tändstift mot godset och ser tydligt att det kommer gnistor från båda tändstiften. Körde liiite startgas direkt i cylindern och då gick den i typ 1 sekund. Men den startar inte när jag sprutar startgas i luftintaget. Fattar inte hur det skulle kunna vara stopp i förgasaren eller nån annanstans på vägen? Tips emottages tacksamt!
  4. Jag har precis sjösatt min Hunter 33 med Yanmar motor. Den servades av profesionell åersonal i höstas. Jag har precis bytat tre batterier (1 st 74 Ah startbatteri, samt två st 115 Ah driftbatterier), men ändå startar inte motorn. Vad ska jag göra?
  5. Hej, jag behöver er hjälp! Jag har en Four Winns 245 Vista med en Mercruiser 5.0 från -89. Jag var ute med båten igår och allt gick fint, vi körde ca 4-5 distans och stannade vid en holme för mat, när vi skulle hem ville båten inte starta. Symptom När jag vrider på nyckeln klickar det från något jag tror är ett relä eller solenoid (se bild). Jag har två startbatterier som båda mätte 12,6 volt i vila, de är dessutom "nästan" oanvända och nyladdade från vinterförvaringen. Startmotorn är ny, monterades i slutet av juli förra året och det är inte där det klickar. När jag vrider på nyckeln så sjunker inte spänningen över batterierna, det verkar alltså som att den inte ens försöka vrida runt startmotorn. Jag försökte förgäves knacka på startmotorn i hopp om att det skulle vara det gamla klassiska kol-problemet men det gjorde ingen skillnad, jag tror inte att det är det som är problemet. Nu undrar jag om jag skulle kunna få lite tips och hjälp eftersom jag är gröngöling 1. Är det som klickar en solenoid? 2. Har ni någon aning/erfarenhet från liknande? 3. Vad kan det vara, hur går jag vidare? Här är en kort video av hur det låter när jag vrider om nyckeln: https://1drv.ms/v/s!AqZF2Xk7braFhlbmEjH_p_2WUTyV Vill du inte kolla på videon är det en bild av "objektet" här https://1drv.ms/i/s!AqZF2Xk7braFhldjUaN4bZOE5niZ
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. Du behöver som gäst även vara medveten om våra Terms of Use och GDPR policy Privacy Policy