Jump to content
Saturday 18 May 2024

Search the Community

Showing results for tags 'startar ej'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Boats
    • Sailboats
    • Motorboats
    • Woodenboats
    • Long-distance
    • Ribboats
    • ElBåtsSnack
  • Teknik
    • Mek & Teknik
    • Bygg & Renovera
    • ElSnack
    • Navigation
  • Fritid
    • FiskeSnack
    • MatSnack
    • MiljöSnack
  • Övrigt
    • ÖvrigtSnack
    • OffTopic
    • Krönikor
    • Sumpen
    • Frågor
  • Maringuiden Informerar
    • Driftsinformation
    • Nyheter & happenings
  • Om Nya BryggSnack
    • Nya bryggsnack
    • Om nya Köp & Sälj
    • Förslag Bryggsnack
    • Frågor BryggSnack
    • Buggar
  • Gamla BryggSnack
    • Maringuiden Informerar
    • Förslag
    • Buggar & Frågor
  • Båklubbar
  • Bella Falcon's Forum
  • Catalina klubben's Forum
  • Maximklubben's Forum Ämnen
  • Veteranbåtsklubben's Veteranbåtsnack
  • MV-Marin 6600 FC's Ämnen

Blogs

There are no results to display.

There are no results to display.

Product Groups

There are no results to display.

Categories

  • Motorbåtar
  • Segelbåtar
  • Båtar övriga
  • Övrigt
  • Bella Falcon's Annonser
  • Catalina klubben's Annonser
  • Maximklubben's Annonser
  • Veteranbåtsklubben's Annonser

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


Website


Facebook


Location


Interests


Båtens namn


Information

Found 9 results

  1. Har en Volvo penta 5,7 GI-e som stannade helt plötsligt när jag gasade på efter att ha puttrat i en timma. Nu helt död. har Kollat bränslefilter, att lågtrycks och högtryckspumpen går. samt att jag inte har några " paintchips" i filter eller regulator. Bränsle tryck på Lågtryck 10 PSI, Bränsletryck på högtryckspumpen ( startmotor snurr) Psi 35....Vilket är för lågt. Efter att ha pratat med de som kan detta bättre så köpte jag en högtryckspump då man sa att spridarna inte öppnar sig om inte trycket är högt nog. den nya pumpen gjorde inte saken bättre ( volvo orginal) och nu när jag kollar trycket så är det till och med sämre. Nu tappar den trycket. Jag har fått ökad mängd olja på stickan vilket jag tolkar som att jag ändå får bensin in i motorn. Frågan jag har är, har någon en aning om vad det kan vara för fel ?
  2. Hej Maringuiden! Jag och en kompis är nya på båtmotorer och har precis köpt vår första båt och motor. Motorn är en 20hk 2T Volvo Penta motor (gissningsvis 1980-90-tal) som vi inte lyckats få igång. vi har tömt ur den gamla bensinen och fyllt på ny och blandat med 3% olja (då den har stått i 5 år), rengjort förgasaren och alla munstycken, kollat så att det varit gnista i båda stiften (var mycket bra gnista) och kollat så att vi får bensin fram till förgasaren men motorn vill inte hoppa igång. Den hostar till nån gång då och då men går inte mer än så. Vi har testat med startgas men inget verkar funka! Vad tror ni att det skulle kunna röra sig om? Något vi missat? Tacksam för alla svar! MVH Emil
  3. Gnistan försvinner till och från. Allt är byt och nytt bakåt från...: tändstift...tändkablar...fördelarlock.... Fel 1: först motorn vill inte starta igen när den var varm och gick även dåligt med backtänding och hoppade.. Detta försvann när vi satte på en ny tändspole. .är det löst eller finns det mer bakom? Fel 2: Motorn startar ej...tändstiften har ingen gnista.....detta kommer och går...hur styr de att täningsnyckeln ger "tillåtelse" till gnista. Jag vet att dödsmansgreppet tar bort gnistan...finns det något mer som gör det?
  4. Hej har en motorseglare som går lite upp och ner i starten. Fick ärva en båt av min pappa och som är en motorseglare Dahlbo 27 27 fot motorseglare/snipa Solemini 34 diesel har lite problem med att den vill inte starta , har haft den ca 2 år sen jag fick ta över den har alltid vart lite seg i starten att de tar tid tills den tänder har haft en mekaniker här 2 gånger på olika tillfällen sist byta hand tändningslåset för den inte fick nån kontakt , den andra gången var han här och hade samma problem som nu han sa att han fick igång den efter ca 10 min. nu börjar sommaren igen nu har jag inte sjösätt den men försöker starta på land , de är som att den inte fårkraft att starta. Den snurrar och snurrar jag laddar batteri och den startar tänder inte , pappa har bytt/satt in glödstift för att minimera problemet den verkar ha hjälpt ett tag har kollat batterierna förra året när jag hade problemet men de var inga konstigheter med dom . Jag undrar om vet vad felet är kanske man kan få tips hur man felsöker osv eller hur man fixar de tack i förhand
  5. Har 2st Volvo penta d4:or 225 hk. Igår skulle jag vrida på tändningen efter vintern och på den ena motorn händer ingenting. Inte ens instrumenten tänds. Båten stod sedan ett par timmar då jag provade igen. Då gick det att slå på tändningen helt plötsligt. Idag provade jag igen och återigen helt död. Jag har mätt batteriet och där har jag full kräm. Mätte även nere vid startmotorn och där finns också spänning. Någon som har en idé om vad det kan vara, dåligt tändningslås? Är lite svårt att komma åt så har inte mätt där. Har också kollat så att neutralläge är i så det är inte något så enkelt. Tacksam för alla tips om vad det kan vara.
  6. Hej, Detta är min första båtmotor och fick denna motor utan info kring skick. Enligt förra ägaren startade motorn en kortis på land förra veckan (med dödsmansgrepp utdraget extra långt). Sedan har den inte startat. batteriet är laddat. Det finns bensin. Det finns olja. Jag har bytt tändstiften, som var oljiga, men nu när jag kollade var de inte det längre. jag har köpt startsprej, men vet inte var jag ska spruta in den? Tacksam för hjälp!
  7. Hej Innan jag ger upp fullständigt tänkte jag kolla med er på forumet om jag missat något i min felsökning. Har en Mercruiser 4,2D dieselmotor som vägrar starta. Detta har jag gått igenom: 1. Luftat, på insprutningspumpen och lossat vid varje spridare. Ser ut som att det kommer diesel fram till samtliga spridare. 2. Provat med ny och fräsch diesel ifrån en dunk direkt till bränslepumpen. 3. Startgas (Vet att det inte är optimalt men jag börjar bli desperat..) 4. Värmepistol direkt i insuget. 5. Maxgas och ingen gas alls. Motorn går runt på startmotorn, dock känns det som den går väldigt tungt. Inte en tillstymmelse till hostning ens. Vi har mätt upp batterierna som vi testat med och alla ger bra med kräm, ett är ett helt nytt 100ah startbatteri så det borde inte vara det i vart fall. Eftersom motorn går tungt, kan det vara så att startmotorn börjar ge sig? Tänker att om inte motorn går runt tillräckligt snabbt så blir kompet inte tillräckligt högt för att dieseln skall hinna tända? Så tips på vad jag kan ha missat vore toppen, alternativt tips på någon bra dieselmek i närheten av Kungsbacka. Mvh Andreas
  8. Hejsan! Köpte en båt där det följde med en (eftermonterad) länspump och idag var första försöket att använda den. Kopplade röd tråd till pluspolen och svart tråd till minuspolen. Motorn gick igång i ungefär två tre sekunder och sedan slocknade den. Kopplade bort elkablarna och försökte starta igen men går ej. Batteriet funkar eftersom startmotorn går igång men det är som om motorn inte vill tända. Bensin får den (startade den utan problem i 20 sekunder precis innan jag kopplade på länspumpen. Varför vill den inte starta? Notera att länspumpen inte heller fungerade. Motorn är en 40hk Yamaha från cirka 89-91. Uppskattar alla svar! mvh Jakob
  9. Hej hej ! Har haft båten på land i 2 år pga småbarn. Sist jag skulle ta upp den ville den inte gå igång startmotorn gick men den tände inte. Åkte till närmaste Suzuki reparatör och kopplade upp den mot dator . Han hittade inga felkoder. Helt plötsligt startade den efter jag ruckade lite på reläna i säkringsboxen. Sen har den gått. När jag tog ut den från förvaringen så startade jag den med gamla dunken med 2 år gammal bensin och den gick . Sen provade jag att Starta den igen och var igång 10-15 min sen stannade den . Så tänkte att bensinen var slut för var bara lite kvar i botten. Fyllde upp startade och gick igen . När jag väl skulle ut på säsongspremiär i helgen så gick den hur fint som helst i ca 20-30 min sen så blev den lite ryckig så drog av på gas till neutral då stannade den för att sen inte starta igen . När den väl blev ryckig låg jag på Max gas men Max 1 minut . Den går runt och när jag vrider om tändningen så gör den en tändning för att sen inte tända mer . Förslag på vad som kan vara fel ? Kan jag prova startgas genom att spruta det genom luftintaget som jag antar är längst upp på motorn där det är ett fyrkantigt hål ?
×
×
  • Create New...