Jump to content
Friday 16 April 2021

Search the Community

Showing results for tags 'motorfel'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Boats
    • Sailboats
    • Motorboats
    • Woodenboats
    • Long-distance
    • Ribboats
    • ElBåtsSnack
  • Teknik
    • Mek & Teknik
    • Bygg & Renovera
    • ElSnack
    • Navigation
  • Fritid
    • FiskeSnack
    • MatSnack
    • MiljöSnack
  • Övrigt
    • ÖvrigtSnack
    • OffTopic
    • Krönikor
    • Sumpen
    • Frågor
  • Maringuiden Informerar
    • Driftsinformation
    • Nyheter & happenings
  • Om Nya BryggSnack
    • Nya bryggsnack
    • Om nya Köp & Sälj
    • Förslag
    • Frågor
    • Buggar
  • Gamla BryggSnack
    • Maringuiden Informerar
    • Förslag
    • Buggar & Frågor
  • Båklubbar
  • Bella Falcon's Forum
  • Catalina klubben's Forum
  • Maximklubben's Forum Ämnen
  • Veteranbåtsklubben's Veteranbåtsnack

Blogs

There are no results to display.

There are no results to display.

Product Groups

There are no results to display.

Categories

  • Motorbåtar
  • Segelbåtar
  • Båtar övriga
  • Övrigt
  • Bella Falcon's Annonser
  • Catalina klubben's Annonser
  • Maximklubben's Annonser
  • Veteranbåtsklubben's Annonser

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


Website


Facebook


Location


Interests


Båtens namn


Information

Found 7 results

  1. Hej, jag har en Mercury 90 hk från -01 med förgasare. När jag sjösatte den första gången efter köpet i vintras gick den halvdåligt (förståeligt) troligtvis pga gammal bensin etc. Fyllde då på med K-sprit och körde varm motorn och sen dess har den gått väldigt bra. Den tanken är nu omsatt. Fram till förra veckan då den stått still i två veckor. När jag lämnade hamnen och körde i 6-7 knop och skulle öka farten märkte jag att det inte riktigt svarade i paritet med hur mycket jag "ökade" på gasreglaget. Efter att ha varmkört motorn och i marschfart om ca 25 knop (max är ca 37 knop) försöker jag kräma ur det sista och märker att en bit in i accelerationen "avstannar ökningen" om ni förstår vad jag menar. Även vid bibehållen fart låter motorn inte helt som den brukar även om jag inte känner av "ryckningar" eller motsvarande i gången. Jag har förstått att det är vanligt med kristaller i förgasaren. Av praktiska skäl har jag svårt att ta upp båten på land under säsong och har därför begränsade möjligheter till avancerade motormek. Var skall jag börja? Det finns ett "vattenfilter/vattenavskiljare" - är det rätt ställe att börja med att kolla? Skall jag hälla i ytterligare en laddning med K-sprit? Tändstift? Vänliga hälsningar Erik333
  2. jamtman

    Motorfel

    Har en Yamaha 15 HK fyrtakt -99. Monterade bort handtaget för att använda ratt istället. Efter detta startar inte motorn. Dödarknappens anslutningar (en jord en plus) är inkopplade på en slutarknapp. Ifjol gick maskinen problemfritt. Efter detta får jag ingen gnista. Har prövat alla tänkbara dragningar på dödarn. Är det någon som har råkat ut för något liknande? Tips innan jag köper nya spolar och cdi?
  3. Hej! Har en sunbird corsair 198 från 93 med en omc 3.0. Har ägt den i 3 säsonger men förra året var den på land under hela tiden. Problemet jag har haft är att den går sjukt trög när man gasar iväg, man måste smågasa för annars låter det som motorn kvävs. Jag har hela tiden trott att det var propellern som var felet men när jag nu tog av den var den som den minsta som ex drev.se hade och pratade med dem och de trodde inte det var den som var felet. Jag trodde propellern var fel med för under max fart kommer jag upp i 25 knop men enligt spec ska den gå i ca 30. Motorn varvar ca 3800 i max fart men ska egentligen gå i 4600 varv. Jag har inte mkt erfarenheter av båtar och detta är min första så skulle jätte gärna få några tipps på vad det kan vara. Alla tipps tas gärna emot så jag kan kika på vad det är för fel för båten är jag nöjd med annars och ekonomin talar inte för att byta motor... Mvh Patric
  4. Hej! Har en sunbird corsair 198 från 93 med en omc 3.0. Har ägt den i 3 säsonger men förra året var den på land under hela tiden. Problemet jag har haft är att den går sjukt trög när man gasar iväg, man måste smågasa för annars låter det som motorn kvävs. Jag har hela tiden trott att det var propellern som var felet men när jag nu tog av den var den som den minsta som ex drev.se hade och pratade med dem och de trodde inte det var den som var felet. Jag trodde propellern var fel med för under max fart kommer jag upp i 25 knop men enligt spec ska den gå i ca 30. Motorn varvar ca 3800 i max fart men ska egentligen gå i 4600 varv. Jag har inte mkt erfarenheter av båtar och detta är min första så skulle jätte gärna få några tipps på vad det kan vara. Alla tipps tas gärna emot så jag kan kika på vad det är för fel för båten är jag nöjd med annars och ekonomin talar inte för att byta motor... Mvh Patric
  5. Hej! Har en sunbird corsair 198 från 93 med en omc 3.0. Har ägt den i 3 säsonger men förra året var den på land under hela tiden. Problemet jag har haft är att den går sjukt trög när man gasar iväg, man måste smågasa för annars låter det som motorn kvävs. Jag har hela tiden trott att det var propellern som var felet men när jag nu tog av den var den som den minsta som ex drev.se hade och pratade med dem och de trodde inte det var den som var felet. Jag trodde propellern var fel med för under max fart kommer jag upp i 25 knop men enligt spec ska den gå i ca 30. Motorn varvar ca 3800 i max fart men ska egentligen gå i 4600 varv. Jag har inte mkt erfarenheter av båtar och detta är min första så skulle jätte gärna få några tipps på vad det kan vara. Alla tipps tas gärna emot så jag kan kika på vad det är för fel för båten är jag nöjd med annars och ekonomin talar inte för att byta motor... Mvh Patric
  6. Hej Maringuiden! Jag och en kompis är nya på båtmotorer och har precis köpt vår första båt och motor. Motorn är en 20hk 2T Volvo Penta motor (gissningsvis 1980-90-tal) som vi inte lyckats få igång. vi har tömt ur den gamla bensinen och fyllt på ny och blandat med 3% olja (då den har stått i 5 år), rengjort förgasaren och alla munstycken, kollat så att det varit gnista i båda stiften (var mycket bra gnista) och kollat så att vi får bensin fram till förgasaren men motorn vill inte hoppa igång. Den hostar till nån gång då och då men går inte mer än så. Vi har testat med startgas men inget verkar funka! Vad tror ni att det skulle kunna röra sig om? Något vi missat? Tacksam för alla svar! MVH Emil
  7. Hej. Har problem med en av mina motorer. Mercruicer 350 mpi horizon. Började med att den gick ojämnt på låga varv, sen började den lägga av, och nu när jag väl får igång den så dör den så fort jag lägger i växeln. (Raka axlar,velvet drive). jag har bytt tändstift och soppa filter men ingen skillnad. är det någon som skulle kunna ha några idéer och komma med tips? I höstas före jag köpte båten så har en firma bytt fördelare, spjällhus, ecu och tändkablar som hade blivit stulna enligt förra ägaren. skulle somsagt vara jätte tacksam för tips då jag inte får någon hjälp av firman som bytt delarna..
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. Du behöver som gäst även vara medveten om våra Terms of Use och GDPR policy Privacy Policy