Jump to content
Sunday 02 October 2022

Search the Community

Showing results for tags 'bluddrar'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Boats
    • Sailboats
    • Motorboats
    • Woodenboats
    • Long-distance
    • Ribboats
    • ElBåtsSnack
  • Teknik
    • Mek & Teknik
    • Bygg & Renovera
    • ElSnack
    • Navigation
  • Fritid
    • FiskeSnack
    • MatSnack
    • MiljöSnack
  • Övrigt
    • ÖvrigtSnack
    • OffTopic
    • Krönikor
    • Sumpen
    • Frågor
  • Maringuiden Informerar
    • Driftsinformation
    • Nyheter & happenings
  • Om Nya BryggSnack
    • Nya bryggsnack
    • Om nya Köp & Sälj
    • Förslag Bryggsnack
    • Frågor BryggSnack
    • Buggar
  • Gamla BryggSnack
    • Maringuiden Informerar
    • Förslag
    • Buggar & Frågor
  • Båklubbar
  • Bella Falcon's Forum
  • Catalina klubben's Forum
  • Maximklubben's Forum Ämnen
  • Veteranbåtsklubben's Veteranbåtsnack

Blogs

There are no results to display.

There are no results to display.

Product Groups

There are no results to display.

Categories

  • Motorbåtar
  • Segelbåtar
  • Båtar övriga
  • Övrigt
  • Bella Falcon's Annonser
  • Catalina klubben's Annonser
  • Maximklubben's Annonser
  • Veteranbåtsklubben's Annonser

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


Website


Facebook


Location


Interests


Båtens namn


Information

Found 1 result

  1. Hej, jag har en Mercury 90 hk från -01 med förgasare. När jag sjösatte den första gången efter köpet i vintras gick den halvdåligt (förståeligt) troligtvis pga gammal bensin etc. Fyllde då på med K-sprit och körde varm motorn och sen dess har den gått väldigt bra. Den tanken är nu omsatt. Fram till förra veckan då den stått still i två veckor. När jag lämnade hamnen och körde i 6-7 knop och skulle öka farten märkte jag att det inte riktigt svarade i paritet med hur mycket jag "ökade" på gasreglaget. Efter att ha varmkört motorn och i marschfart om ca 25 knop (max är ca 37 knop) försöker jag kräma ur det sista och märker att en bit in i accelerationen "avstannar ökningen" om ni förstår vad jag menar. Även vid bibehållen fart låter motorn inte helt som den brukar även om jag inte känner av "ryckningar" eller motsvarande i gången. Jag har förstått att det är vanligt med kristaller i förgasaren. Av praktiska skäl har jag svårt att ta upp båten på land under säsong och har därför begränsade möjligheter till avancerade motormek. Var skall jag börja? Det finns ett "vattenfilter/vattenavskiljare" - är det rätt ställe att börja med att kolla? Skall jag hälla i ytterligare en laddning med K-sprit? Tändstift? Vänliga hälsningar Erik333
×
×
  • Create New...