Jump to content
Sunday 17 January 2021

Search the Community

Showing results for tags 'elfel'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Boats
    • Sailboats
    • Motorboats
    • Woodenboats
    • Long-distance
    • Ribboats
    • ElBåtsSnack
  • Teknik
    • Mek & Teknik
    • Bygg & Renovera
    • ElSnack
    • Navigation
  • Fritid
    • FiskeSnack
    • MatSnack
    • MiljöSnack
  • Övrigt
    • ÖvrigtSnack
    • OffTopic
    • Krönikor
    • Sumpen
    • Frågor
  • Maringuiden Informerar
    • Driftsinformation
    • Nyheter & happenings
  • Om Nya BryggSnack
    • Nya bryggsnack
    • Om nya Köp & Sälj
    • Förslag
    • Frågor
    • Buggar
  • Gamla BryggSnack
    • Maringuiden Informerar
    • Förslag
    • Buggar & Frågor
  • Båklubbar
  • Bella Falcon's Forum
  • Catalina klubben's Forum
  • Maximklubben's Forum Ämnen
  • Veteranbåtsklubben's Veteranbåtsnack

Blogs

There are no results to display.

There are no results to display.

Product Groups

There are no results to display.

Categories

  • Motorbåtar
  • Segelbåtar
  • Båtar övriga
  • Övrigt
  • Bella Falcon's Annonser
  • Catalina klubben's Annonser
  • Maximklubben's Annonser
  • Veteranbåtsklubben's Annonser

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


Website


Facebook


Location


Interests


Båtens namn


Information

Found 10 results

  1. Mina kontakter ombord äts upp av korrosion. Till exempel så har ena kontaktblecket försvunnit helt i en kontakt som bara är två år gammal. Det var bara en grön sörja kvar.
  2. Hej, Jag söker säkringar till vattenpump och kylskåp. Verkar vara en mardröm att hitta. Någon som har tips?
  3. Hej, Jag har ett problem som jag inte vet riktigt var jag ska börja felsöka på. Det är helt enkelt så att motorn inte startade senast jag var ute och skulle hem. Detta är andra gången det händer. Första gången hade jag kört kanske 3 sjömil och skulle tanka. När jag sedan skulle starta motorn så startade inte motorn, då fick jag igång den med en jumpstarter. Efter det köpte jag ett nytt batteri och det gick bra första gången jag var ute. Idag startade jag motorn och körde ganska kort ca 2 sjömil för att sedan stänga av motorn och huvudströmbrytare. När jag sedan skulle starta så var den helt död. Själv tycker jag det hela är märkligt eftersom jag stängt av huvudströmbrytaren (så något läckage borde inte varit under den korta tid som motorn var avstängd). En annan sak som jag tycker är lite skumt är att lanterner och instrumentpanelen lyser. Jag förstår att det kanske kan göra det med lite strömkapacitet kvar, men tycker ändå det är lite märkligt. Om det varit läckage så borde motorn inte starta alls när jag skulle ut kan jag tycka? Jag tar gärna emot idéer på vad det kan vara, vad jag ska börja felsöka osv. Jag har en Yamaha 115 HK, 2-taktare från 1994.
  4. jamtman

    Motorfel

    Har en Yamaha 15 HK fyrtakt -99. Monterade bort handtaget för att använda ratt istället. Efter detta startar inte motorn. Dödarknappens anslutningar (en jord en plus) är inkopplade på en slutarknapp. Ifjol gick maskinen problemfritt. Efter detta får jag ingen gnista. Har prövat alla tänkbara dragningar på dödarn. Är det någon som har råkat ut för något liknande? Tips innan jag köper nya spolar och cdi?
  5. Laddlampa och olje lampa lyser samt generator blir varm fast tänningen är av..? Hej. När huvudströmmen sätts på så lyser laddlampan och oljelampan på panelen utan att start nyckeln sitter i. generatorn blir också varm utan att motorn ens är startad. Jag upptäckte det i höstas när jag skulle köra fram båten till upptagningen. Den ville inte starta och startmotorn ville inte dra runt. Trodde det berodde på urarmat batteri. fick startat motorn med vev. När jag skulle konservera motorn köpte jag ett nytt batteri och trodde problemet var ur världen, men icke Nu undrar jag om det finns någon som teoretiskt kan förklara vad som kan vara fel. ( Var övertydliga då jag själv inta fattar ett jota av ellärans termer) Tackar till. alla som hjälper till
  6. Laddlampa och olje lampa lyser samt generator blir varm fast tänningen är av..? Hej. När huvudströmmen sätts på så lyser laddlampan och oljelampan på panelen utan att start nyckeln sitter i. generatorn blir också varm utan att motorn ens är startad. Jag upptäckte det i höstas när jag skulle köra fram båten till upptagningen. Den ville inte starta och startmotorn ville inte dra runt. Trodde det berodde på urarmat batteri. fick startat motorn med vev. När jag skulle konservera motorn köpte jag ett nytt batteri och trodde problemet var ur världen, men icke Nu undrar jag om det finns någon som teoretiskt kan förklara vad som kan vara fel. ( Var övertydliga då jag själv inta fattar ett jota av ellärans termer)
  7. Ankarspelet reagerar inte på kontrollen över huvudtaget. Winch matic MX ankarspelet har en knapp man skall trycka på i tre sekunder för att få igång det. Detta fungerar, lampan börjar lysa och blinka som den skall. Det är allt som händer. Ifjol fungerade det som det skulle, men efter transport hem efter inköpet använde jag inte spelet före jag tagit upp båten. Då skulle jag ha ut ankarlinan, och då knäppte det bara till en gång, och automatsäkringen till spelet slog ur. Sen är det dött. Jag gjorde som man skall, och släppte mekaniskt ut en del lina, och skulle då köra in det tillbaka, men inget händer över huvudtaget. Till saken hör att jag hittade ett stort relä bland reservdelarna, kan det vara det som har farit igen (eftersom det uppenbart blivit bytt förr).
  8. Hej! Jag håller på felsöker på min Yamaha 50hk -90 2t och försöker komma på vad som kan vara galet. 1ans cylinder går inte, bra komp på alla cylindrar (se diagram) i ordningen 1,2,3,1,2,3 uppifrån. Bra gnista på alla stift, rengjort och tömt förgasarna, tankat ny soppa oljeblandad till 2%, skiftat plats på tändspolar och tändstift. känslan är att cylinder 1 inte tänder vid rätt tillfälle. Jag kopplade ur alla "triggers" på svänghjulet och ohmmätte dessa med samma resultat, kommer inte ihåg värdet med det diffade väl max 2ohm. (Vet inte om man är hjälpt av dessa värden dock) kan det vara cdi boxen som sagt upp sig eller en trigger som skickar signal till denna kanske? Går det att testa mäta upp cdi boxen på något vettigt vis eller skifta kanal (in och ut) på cdi boxen för att kolla om felet flyttar sig vidare till nästa cylinder? I vilken ände ska man börja byta delar? Cdi boxen är dyyyr så man köper ju gärna inte en cdi om det nu inte är denna det är fel på Bifogar bild på aktuell cdi Box och diagram på kompressionsprov. Hoppas någon har något bra tips att komma med, börjar bli tråkigt att ha båten stående i garaget Tack på förhand!
  9. Hej Bytte min gamla trotjänare i vintras. En VP 200D V8 åkte ut med drev och allt och i åkte en VP 225 gxi EDC av modell 2008 med ett SX drev. Båten en Nimbus 21 DC från 1987 går bra med den nya motorn även om den känns lite svajjig i högre farter. Monterad med konverteringsplatta från VP för byte av drev 290 till SX. Men, jag har problem med batterikraften. Den äter batterier. Jag lämnade troligen båten förra veckan med huvudströmbrytaren på (osäker) idag hade jag inget kräm alls. Jag startade med kablar och körde 30 minuter. Hoppades på att den skulle ge laddning i batterierna. Men icke. Lika dött när jag väl la till vid bryggan. Alla gamla kablar, relän och brytare är kvar sedan original. EVC intrumentet gav under färd en ganska varierande information om strömstyrkan oberoende av varvtal, Lurar på om jag har dålig kapacitet på generator eller om kablar/relän måste bytas. Dubbla batterier kanske är tufft att ladda. Mina frågor: Ska en vecka räcka för att dra ur friska batterier utan att stänga av huvudbrytarna, eller tjuvdrar det? Kan den varierande voltuppgiften på EVC indikera att generator eller relän är kassa. EVC indikerade mellan 11.8 och upp till 13,7 oberoende av fast. Hur kan jag felsöka? Tacksam för alla tips
  10. Under vintersäsongen byta jag tändningslås, vilket efter lite strul verka funka då jag kunde start motorn och chocken funka vid intryckning av nyckeln. Så allt verka ok. Idag körde jag ut båten i hamnen och skulle start, men de kunde ja glömma. Hade inte gjort nåt med båten sen jag byta tändningsnyckel ,(2 mån) Det verks som den inte tände alls. När jag tog av kåpan och kolla sladdar så var många trasiga, inte helt av men nära på. Jag byta ut en brun sladd som gickpå vänstra sidan av motorn som gick till en skruv där den var fastskruvad med en annan. Sen var där en grå sladd som sitter vid elblocket på vänstra sidan längre bak som också var nästan av, han dock fixa den idag. En sak till, jag testa väldigt länge att starta den innan ja hitta el problem. Och när jag lyfte upp motorn så rann det ganska mycket bensin ut från motorn , främst de nedre delarna. Nån som har fler idéer va de kan vara? Eller har el schematic för min motor Eller som bor i sydvästra Skåne som vill tjäna lite extra genom o fixa den!
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. Du behöver som gäst även vara medveten om våra Terms of Use och GDPR policy Privacy Policy