Jump to content
Saturday 28 November 2020

Search the Community

Showing results for tags 'tändspole'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Boats
    • Sailboats
    • Motorboats
    • Woodenboats
    • Long-distance
    • Ribboats
    • ElBåtsSnack
  • Teknik
    • Mek & Teknik
    • Bygg & Renovera
    • ElSnack
    • Navigation
  • Fritid
    • FiskeSnack
    • MatSnack
    • MiljöSnack
  • Övrigt
    • ÖvrigtSnack
    • OffTopic
    • Krönikor
    • Sumpen
    • Frågor
  • Maringuiden Informerar
    • Driftsinformation
    • Nyheter & happenings
  • Om Nya BryggSnack
    • Nya bryggsnack
    • Om nya Köp & Sälj
    • Förslag
    • Frågor
    • Buggar
  • Gamla BryggSnack
    • Maringuiden Informerar
    • Förslag
    • Buggar & Frågor
  • Båklubbar
  • Bella Falcon's Forum
  • Catalina klubben's Forum
  • Maximklubben's Forum Ämnen
  • Veteranbåtsklubben's Veteranbåtsnack

Blogs

There are no results to display.

There are no results to display.

Product Groups

There are no results to display.

Categories

  • Motorbåtar
  • Segelbåtar
  • Båtar övriga
  • Övrigt
  • Bella Falcon's Annonser
  • Catalina klubben's Annonser
  • Maximklubben's Annonser
  • Veteranbåtsklubben's Annonser

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


Website


Facebook


Location


Interests


Båtens namn


Information

Found 7 results

  1. Har haft problem med min Mercury 60 hk EFI. har bara gått på 3 cylindrar. 3 cylindern gick inte. Bytte Alla fyra tändstift men fungerade fortfarande inte. Ingen gnista på cylinder 3. För att komma åt att byta stiften lossade jag på tändspolarna och tappade då en distans som sitter mellan tändspolen och plåten som dom är monterade på. Jag provade att låta tändspolen hänga löst Helt utan distanser och då tände stiftet!!! Måste man ha båda distanserna bakom spolen för att det ska jorda riktigt?? Ska försöka fiska upp den andra och återmontera för att se om den fortafarande tänder som den ska. någon som varit nedmontering detta??
  2. Tror jag har problem med tändspole/tändspolar på min yamaha 50 hk 2takt -88 har lossat alla 3 tändspolar och försöker mäta dom med ohm mätare! men fattar inte riktigt vilken värde man ska ha. Spole 1 och 3 visar lite olika meda spole 2 visar 00.0! frågan är om jag gör rätt när jag mäter? ska den stå på 2000k,200k,20k,2000,200 200m eller 2000m? Är noob när det gäller detta. Verkar bara ge utslag på 200m! mäter mellan tändhatt och jord! Och även mellan tändhatt och ”motagarkabeln”
  3. hejsan! Det gäller min utombordare(MERCURY 70 HK 1978 3 CYLINDRIG 2 TAKT) som verkar gå på 1 eller 2 cylindrar istället för 3. under tiden motorn är igång kan jag dra ut tändspolen på tändstift 2 och 3 utan något händer. jag har testat byta tändspole, så alltså tändspole 1 på stift 2 och tvärt om men då startar den inte. vad kan det vara för fel? varför kickar inte alla cylindrar igång. införskaffat mig en multimeter men vet inte exakt hur jag ska mäta.
  4. Hej! Har en VPAQ211 med DP290 och allt låter hur bra som helst men varvtalet vid tomgång ligger på ca 3000. Förra säsongen inga problem, tomgång ca 600. Tips mottages tacksamt på var felet kan komma ifrån, instrument (original -88) eller i motorn?
  5. Hej! Jag håller på felsöker på min Yamaha 50hk -90 2t och försöker komma på vad som kan vara galet. 1ans cylinder går inte, bra komp på alla cylindrar (se diagram) i ordningen 1,2,3,1,2,3 uppifrån. Bra gnista på alla stift, rengjort och tömt förgasarna, tankat ny soppa oljeblandad till 2%, skiftat plats på tändspolar och tändstift. känslan är att cylinder 1 inte tänder vid rätt tillfälle. Jag kopplade ur alla "triggers" på svänghjulet och ohmmätte dessa med samma resultat, kommer inte ihåg värdet med det diffade väl max 2ohm. (Vet inte om man är hjälpt av dessa värden dock) kan det vara cdi boxen som sagt upp sig eller en trigger som skickar signal till denna kanske? Går det att testa mäta upp cdi boxen på något vettigt vis eller skifta kanal (in och ut) på cdi boxen för att kolla om felet flyttar sig vidare till nästa cylinder? I vilken ände ska man börja byta delar? Cdi boxen är dyyyr så man köper ju gärna inte en cdi om det nu inte är denna det är fel på Bifogar bild på aktuell cdi Box och diagram på kompressionsprov. Hoppas någon har något bra tips att komma med, börjar bli tråkigt att ha båten stående i garaget Tack på förhand!
  6. Hej! Har bytt ut fördelarlock, tändkablar, brytarspets,kondesator. Tips jag fått från en båtmekaniker. Han menade också att jag ska byta tändspolen, vilket jag inte har gjort av ekonomiska skäl. Min fråga är om jag behöver göra det? Byter man för att få en förbättring eller är det s.a.s. onödigt om man inte har några problem med den? Mvh
  7. Hej. har problem med min swemax 750 från -78 med en aq140. Med att tändspolen går varm. Började förra säsongen då klarade jag mig hem till hamn genom att kyla den med trasa. denna säsong så satt jag i en ny högeffekt från biltema, men satt inte dit motståndet då sprack den😳. for in till biltema å köpte en till tändspole monterade denna gång med motstånd, men får fortfarande varmgång på den, inte så motorn stannar för jag kastar ankare före och tar mig en kaffe. *Har flyttat ur tändspolen ur motorrummet, *har elektronisk tändning så det är inte nån kondning eller brytarspetsar som stör. *Har mätt strömmen före tändspole utan motstånd har då 8-9v med motstånd 3-4v *bytt rotor,lock,tändkablar Nån som har någon ide??
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. Du behöver som gäst även vara medveten om våra Terms of Use och GDPR policy Privacy Policy