Jump to content
Sunday 17 January 2021

Search the Community

Showing results for tags 'mercury'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Boats
    • Sailboats
    • Motorboats
    • Woodenboats
    • Long-distance
    • Ribboats
    • ElBåtsSnack
  • Teknik
    • Mek & Teknik
    • Bygg & Renovera
    • ElSnack
    • Navigation
  • Fritid
    • FiskeSnack
    • MatSnack
    • MiljöSnack
  • Övrigt
    • ÖvrigtSnack
    • OffTopic
    • Krönikor
    • Sumpen
    • Frågor
  • Maringuiden Informerar
    • Driftsinformation
    • Nyheter & happenings
  • Om Nya BryggSnack
    • Nya bryggsnack
    • Om nya Köp & Sälj
    • Förslag
    • Frågor
    • Buggar
  • Gamla BryggSnack
    • Maringuiden Informerar
    • Förslag
    • Buggar & Frågor
  • Båklubbar
  • Bella Falcon's Forum
  • Catalina klubben's Forum
  • Maximklubben's Forum Ämnen
  • Veteranbåtsklubben's Veteranbåtsnack

Blogs

There are no results to display.

There are no results to display.

Product Groups

There are no results to display.

Categories

  • Motorbåtar
  • Segelbåtar
  • Båtar övriga
  • Övrigt
  • Bella Falcon's Annonser
  • Catalina klubben's Annonser
  • Maximklubben's Annonser
  • Veteranbåtsklubben's Annonser

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


Website


Facebook


Location


Interests


Båtens namn


Information

Found 56 results

  1. Hej, Detta blir min allra första vinter med båten och jag hade inte tänkt sluta fiska om temperaturen pendlar mellan -5 och +5-8 grader. Vintrarna känns inte längre så tuffa i södra Sverige. Mercury 4takt 15hk - 2008 Båten ligger inte i vattnet, jag trailar den varje gång jag ska fiska och jag förvarar båten i ett skjul som inte skyddar mot kyla. Endast skydd mot vind och regn. Vad bör jag tänka på? Vad bör jag göra? Och vad bör jag absolut inte göra? En kollega på jobbet frågade om jag hade kört motorn varm med glykol ännu inför vintern? Jag fattade inte riktigt vad han menade men då förklarade han att jag skulle köra motorn varm hemma på gården med hjälp av en vattenfylld tunna, sedan när motorn kommit upp i temperatur skulle jag hälla i en massa glykol i tunnan så det blandas med vattnet och sedan sugs in i motorns kylsystem. Stämmer detta eller är det bara ännu en rövarhistoria han drar som han brukar? Oerhört tacksam för all hjälp! Vill ju inte sabba motorn min första vinter...
  2. Hej! Har en 60hk mercury som idag fick ett problem. Den surar direkt jag har soppa slangen i motorn och stannar. Tar lös slangen och den startar och går fint så länge det är bensin i förgasarna. När den går på ångorna och hostar stoppar jag in slangen igen och motorn stannar efter 10 sekunder och är sur. Samma visa igen, ut med slangen och den startar i ett 2taktar moln men går bra så länge inte slangen sitter där. Vad är fel? Vart ska jag börja?
  3. Hej! Jag har en fråga som jag verkligen hoppas att någon kan hjälpa mig med. Vi köpte i våras en helt fabriksny Uttern S45 med en Mercury 60Hk EFI motor. Från start har motorn ryckt på låga varv mellan 700-2500 varv. Motorn liksom ”hostar” sporadiskt, varvräknaren fladdrar och det blir ryck i båten. Vi har varit inne med båten på verkstaden där vi köpte den flera gången under våren/ sommaren och vi får inte problemet löst. Någon som varit med om något liknande på en ny motor? Nån som vet vad det kan vara? Mekanikern var inne på att ena cylindern dränks i bensin men visste inte vad han skulle göra åt problemet. Så tyvärr får vi ingen hjälp då de tycker att man får räkna med ryck på en Mercury motor. Men så ska det väl inte behöva vara? Vår tidigare Mercury gick som en klocka. Väldigt tacksam om nån kan hjälpa oss med hur vi ska göra. mvh Victoria
  4. OXYD

    Ingen gnista

    Tjenare gurus! Trevligt forum ni har här. Vår utombordare har alltid haft lätt för att starta, men den har helt lagt ner. Ingen gnista på något tändstift. Hittar inget jordfel på avstängningsknappen. Så misstänker tändmodul/CDI. Nu är det ingen färsk motor vi har så har problem att hitta en ny eller begagnad. Har någon arkeiologiska erfarenheter av att hitta begagnad eller en ersättnings variant. Motor: Mercury 2cylindrar 40hp Årtal ~1978 Tändmodul:332-4911 Tacksam för all hjälp ni kan ge.
  5. Min Mercury 50hk 4-takt 2002 går ej på alla cylindrar. Har rengjort förgasarna grundligt och känner mig säker på att problemet inte är på bränslesidan utan i tändsystemet. När jag tar bort tändkablarna till cylinder 3 och 4 märks ingen skillnad på motorljudet. Tändstiftens utseende tyder även på att dessa två cylindrar ej går. På denna motor sitter två tändspolar som var och en går till två cylindrar. Den ena spolen går till cylinder 1 och 4 och den andra till 2 och 3. När jag provar med stroboskoplampa syns ett skarpt och regelbundet blinkande på cylinder 1 och 2, medan 3 och 4 blinkar svagt, oregelbundet eller inte alls. Det konstiga med detta är att varje tändspole alltså leder till en fungerande respektive en icke fungerande cylinder. Kan felet då verkligen ligga där. Någon som har erfarenhet av något liknande eller har något tips på vad det kan vara för fel?
  6. Hej Har efter impellerbyte svårt att återmontera växelhuset FRAMFÖRALLT. förstår ikke varför växellägesväljwren "uppe" på motorn ej går att rubba nu vid delad motor? Hajjar ikke..😒 Generella tips o råd för att smidigt få ihop delarne UPPSKATTAS enormt åsså... Ha de bra Hälsn åke
  7. Hejsan! Har ett problem med utombordaren en Mariner 6HK. Har nyligen köpt, kom fram till att det är en modell år -87. Såg bra ut, men efter jag körde hem den kom det ut vatten bladad olja, grå/slemmigt sörja från ett hål på c:a 3mm på växelhus fästet, då fatta man att det var fara och färde. Fick helrenovera hela vatten pumpen med nya packningar så nu funkar det. Var ute och test körde motorn, växlarna funkade fint, den startade efter 3-drag. Körde med knapp halv gas, släppte gasen för att där efter dra på lite gas men då dog den, blev även svår startad fick använda chocken och den startade. Håller man stadig gas så går den men släpper man den och drar på igen så dör den. Misstänker att det är förgasar relaterat, tro att det är en WHC-39 förgasare som har membran pump. Så min undran om någon vet om det kan vara membranet som är kasst, när man gasar ger den inte soppa? Tacksam för förslag på problemet.🙄
  8. Hejsan alla kunniga. Har fått problem med laddningen på min mercury 50hk -88. Den laddar inte alls. jag mäter på vad jag antar är regulatorn med dessa anslutningar: (är troligtvis likriktaren upptäckte jag nu) 1 röd 1 gul 1 gul + grå multimetern kan jag inte utläsa antal volt men ser iaf om det ökar med varvtalet. mellan röd och gjord har jag samma värde oavsett varvtal. Förmodar att den röda ger laddströmmen till batteriet och därav är det batteriets spänning jag mäter. mellan gul och gul har ökar värdet ( växelström) om jag höjer varvtalet. kan man genom dessa värden ställa en diagnos om vad som är fel? Tänker mig att generatorn fungerar iom att spänningen stiger med varvtal tacksam för svar mvh Conny
  9. Har en Mercury 115hk fyrtaktare från 2014. Senaste tre gångerna vi kört i marsfart i över 5 sjömil så har reglaget gett en varningssignal och sedan går motorn ryckigt. Då får man stänga av motorn och pumpa på primerpumpen, därefter går den bra igen. Det hjälper inte att pumpa utan att stänga av motorn. Gjorde service på en Marina inför säsongen och i veckan bytte de primerpump och bränslefilter (igen). De hävdade att det löste problemet , men igår hade jag samma problem när vi körde. Någon som varit med om liknande fel och har något förslag på lösning?
  10. Hej, någon som vet om det är elchoke eller primer på Mercury 90hp elpto -03. Om det är primer ska man då trycka in tändningsnyckeln några ggr innan man vrider om eller har man den intryckt när man vrider tills den startar som med choke. Kan heller inte ha idle gashantaget uppe när jag vrider om nyckeln, för då händer inget. Känns ju som man vill ge lite extra gas vid starten. Mvh. Morgan
  11. Hej, någon som vet om det är elchoke eller primer på Mercury 90hp elpto -03. Om det är primer ska man då trycka in tändningsnyckeln några ggr innan man vrider om eller har man den intryckt när man vrider tills den startar som med choke. Kan heller inte ha idle gashantaget uppe när jag vrider om nyckeln, för då händer inget. Känns ju som man vill ge lite extra gas vid starten. Mvh. Morgan
  12. Hej, någon som vet om det är elchoke eller primer på Mercury 90hp elpto -03. Om det är primer ska man då trycka in tändningsnyckeln några ggr innan man vrider om eller har man den intryckt när man vrider tills den startar som med choke. Kan heller inte ha idle gashantaget uppe när jag vrider om nyckeln, för då händer inget. Känns ju som man vill ge lite extra gas vid starten. Mvh. Morgan
  13. Har en 75hp Mercury ME 75 ELPTO. Har i och för sig alltid varit lite svårstartad och särskilt kall men nu tänder den inte alls. Är gnista på alla 3 stiften och det märkliga är att den inte ens är en antydning att tända på startgas. Märkligt, någon som kan försöka sig på att gissa vad det är för fel?
  14. Hej! Jag når inte tillräcklig toppfart. Innan ni idiotförklarar mig så kan jag säga att jag har läst på mycket, se mitt resonemang nedan. Jag hoppas jag har missat något, kom gärna med tips! Båt: Bella 621 DC (6.18m lång, 2.44 bred, väldigt V-bottnad) Motor: Mercury Verado 200hk (4cyl med kompressor). Max hk för båten är egentligen 175hk. Började med 13.6 21p Mercury Enertia Då gjorde båten 39knop och varvade ca 5700rpm då jag trimmade rejält Bytte sedan till en Mercury Marine Mirage Plus 19p enligt beräkningsprogrammet. Då gör båten 40knop med maximalt trimmad motor och den varvade ca 5900rpm men då var nästan propellern i luften... Jag trimmade aldrig så extremt med första propellern. Ja, ni förstår problemet. Två hack lägre stigning borde gett mig 3-400rpm extra och högre toppfart Motorns maxvarvtal är 5800 - 6300rpm så jag bör sikta på det högre när jag kör själv. Motorn verkar för övrigt må bra och båten accar något enormt med båda propellrarna! Nu letar jag efter 17p-propeller men det känns väldigt konstigt på en sån stor motor/båt. Jag letar begagnat, vill inte lägga 7000kr för en ny. Hjälp mig!
  15. Jag har en 90 HK Mercury 4-takt med förgasare som stannar när jag lägger i friläge och den går ner på tomgång (650-700 rpm). När jag startar motorn går den utan problem på tomgång men har jag kört lite med motorn och går ner på tomgång så stannar den, spelar ingen roll om motorn är kall eller varm. Går utan problem på högre varvtal. Problemen ökade efter årets första tankning och jag har lyckas få motorn att inte stanna på tomgång om jag tryckt på bränsleblåsan under färd. Det hjälper också om jag använder handgasen lite vid frilägge för att motorn inte ska stanna då. Kan starta motorn så fort den stannat och den går bra på tomgång, går dock då på lite höre varvtal (750-800 rpm). Kan och borde jag ställa upp varvtalet under tomgång? - om ja, hur gör jag det? Vad är trolig orsak till att den stannar på tomgång?
  16. Jag har precis skaffat en båt mer mariner 50 hk utombordare från 2000. Jag försöker hitta en service och användarmanual till motorn men förstår inte riktigt var jag ska leta? Har jag förstått det rätt att det är en mercury motor? Motorn är enl. taggen på motorn tillverkad i belgien och har modellbetäckning 50PTO serienummer: 0P075546 En återvändgränd på google.... Tack på förhand!
  17. Hej, jag är helt amatör på båtlivet. Jag köpte min första båt någonsin här i veckan. En liten plywoodbåt med en Mercury 350 35 hk. Hittade ingen märkskylt, tyvärr men enligt googlingar tillverkades motorn mellan 63-69(?). Det första jag gjorde när jag köpte båten och motorn var att byta vevaxeloljan samt ge den en omgång med fettsprutan. Sjösatte henne och såg att hon fick kylning(vattenstråle). Körde i ca 30 minuter sen kände jag att den tappade driv. Hördes dock som varvtalet steg i motorn. Sen efter en stund fick den "fäste" och började driva igen. Efter googlingar har "jag" listat ut att det nog är propellern som är felet(?). Tänkte köpa en ny propeller men eftersom jag inte googlade när jag inte vid båten(ca 15 mil enkel bilväg). Så mätte jag inte upp diametern på propellern, dumt jag vet. Vet någon om det är någon standardpropeller som passar denna modell? Samt vilket ställe som är bra att köpa reservdelar på. Tacksam för svar!
  18. Har en Mercury Elpto 90hk 2-takt från 2004 som vibrerar kraftigt och är orkeslös, den varvar bra utan växel i men så snart man lägger i växeln och gasar så börjat vibrationerna. Det går inte få båten att plana utan kommer kanske upp i 15 knop där tidigare toppfart ligger strax över 30 knop. Tändstiften är bytta utan resultat, har även testat med en ny separat tank och ny bensin även detta utan resultat. Motorn är servad förra hösten med byte av bensin filter i motorn och ett extern vattenavskiljande filter.
  19. hejsan! Det gäller min utombordare(MERCURY 70 HK 1978 3 CYLINDRIG 2 TAKT) som verkar gå på 1 eller 2 cylindrar istället för 3. under tiden motorn är igång kan jag dra ut tändspolen på tändstift 2 och 3 utan något händer. jag har testat byta tändspole, så alltså tändspole 1 på stift 2 och tvärt om men då startar den inte. vad kan det vara för fel? varför kickar inte alla cylindrar igång. införskaffat mig en multimeter men vet inte exakt hur jag ska mäta.
  20. Hejsan! Det är alltså min motor detta handlar om en mercury 70 hk från 1978 3 cylindrig, 2 takt. den spottar bensin från den nedre förgasaren när den går på lägre varvantal. jag har testat att byta plats på förgasarna för jag skulle se om det var något fel på någon av dom men då är det fortfarande den där nere som läcker. jag kan inte så mycket om motorer så skulle bli väldigt tacksam för lite tankar kring detta. jag bifogar en film så ni kan se vad som händer. En annan sak som jag har uppmärksammat är att det nedersta tändstiften är helt rent jämför med dom två över. vet inte om det skulle kunna vara något läckage eller något åt det hållet så den inte suger i sig tillräckligt. jag har plockar isär båda förgasarna och satt i nya packningar, testat flottören, kollat nålen och blåst rent med tryckluft.
  21. Detta inlägg blev det dubblett av, men kan inte ta bort det.
  22. Har rätt slitna dekaler på min utombordare. Tänkt byta ut de till nya. Kom på iden att byta till lite nyare dekaler, när jag ändå var på gång. Tycker de jag har, ser mer omoderna ut, än de som kom senare (var även billigare) Frågan är om dessa passar eller är "rätt" för min modell. Jag har en Mercury Optimax 135 från 2006. Men tror att dessa dekaler kom 2007 eller 2008. Undrar om motorkåpan är annorlunda eller om det är något annat som kan ställa till det hela. http://discontinueddecals.com/store/c/112-Mercury-100hp-175hp-Models.aspx?pi=2 Idag sitter det (klicka här, lång länk) Mercury 135hp "Optimax" Saltwater Decals - 2005 (Blue) på motorn (se länken ovan) Tänkte ersätta dessa med (klicka här, var lång länk) Mercury 135hp "Optimax" Decals 2007 - 2012 Men enligt denna sida så ska det vara: Mercury 135hp "Optimax" Decals - 2006
  23. Hej! Jag funderar på ett båtköp lagom till sommaren och har då kikat på en Ryds 480 RSI med 25hk Mercury 4-takt. Har surfat runt lite bland olika trådar i olika forum där man oftast talar om att 25-30hk på en sådan båt är för klent om man åker fler än 2 personer med utrustning. Det jag behöver är lite perspektiv och råd. Båten ska användas i en stor insjö primärt för fiske i alla dess former. Räknar med att åka mycket själv med också att brorsan följer med samt sambon eventuellt. Hur går tankarna? Är motorn för klen, trots att rek. motorstyrka är 30hk? Tacksam för all hjälp! //Mattias
  24. Hej! Jag har en mercury 90 optimax från 2008 som jag tycker gått ojämnt på låga varv. Jag lämnade in den på en bra verkstad som har gott rykte och efter felsökning konstaterade de att den går bara på 2 cylindrar under ca 1000 varv. Över det så går den jämnt och fint. De testade sig fram med bl.a. byte av tändspolar men har kommit fram till att de tror att Styrboxen är sönder. Då en sådan är väldigt dyr undrar jag om någon vet om det går att laga en sådan? Vet ni om man kan beställa ny från USA billigt och om man då kan få strul med att det är startspärr installerat på motorn? Tacksam för svar.
  25. Hallå, Har problem med laddningen på min Mercury elpto 80hk -89. Drar min story... Det hela började med att batteriet dog, upptäckte jag först genom att startmotorn inte gick runt. Köpte ett nytt, motorn gick igång fint. Jag ville vara på den säkra sidan att allt var bra med laddning och tog fram voltmetern.. till min förskräckelse låg volten på ca 16v och senare steg till nästan 20v (efter ca 4 min). Började leta efter laddningsregulatorn, kom fram till att den bara har likriktare, så jag gick in på skruvat.se och beställde en ny, eftersom jag var helt säker på att det var den som började ge upp. Idag, monterade jag den, drog igång motorn samma höga volt, började på 15v efter någon minut över 20v... Nu tror jag att jag har bränt den nya likriktaren, det gick på någon minut, sen började det bli växelström.. Är det någon som vet vad som sker? Vad ska jag göra för att lösa detta? Med vänlig hälsning Thomas
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. Du behöver som gäst även vara medveten om våra Terms of Use och GDPR policy Privacy Policy