Gå till innehåll
tisdag 23 april 2024

Piscovery

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    29
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

1 Neutral

Om Piscovery

  • Placering
    Fänrik
  1. Kolla med Rydsbåtar, tycker att de måste ha koll på hur detta åtgärdas.
  2. Jag läste nog inledningen lite slarvigt. Örnvik 635gp som nämnts tidigare är trevlig. Jag hade en sådan tidigare. Barnen tyckte det var mysigt med ruffen.
  3. En Flipper 670st kanske? Vi har en sådan med 150hk och är mycket nöjda.
  4. Piscovery

    Flipper 670 ST

    Vår oas, en Flipper 670 ST. Båten är från 2013 och har en fyrtakts 150 hk Mercury. Med den motorn så brukar vi ha marschfart 21-23 knop med 5 personer ombord. Ger maxfart ca 34 knop med en person ombord. Båten är 6,66 m lång och 2,48 m bred.
  5. Jag har fått störningar i vhf från ett ekolod. Brusig störning.
  6. Tack för svaret. Du har en regulator på varje batteribank med egen solpanel? Anledningen till att jag vill ha laddning på startbatteri är att det sitter utrustning på startbatteriet som drar ca 50mA (behöver vara igång hela tiden), det kommer succesivt ladda ur startbatteriet.
  7. Kan det vara problem med att koppla solcellsregulatorn direkt till startbatteriet med spänningsstyrt skiljerelä till servicebatteribanken? Relät bör rimligtvis öppna direkt om solpanelen har tillräckligt med ljus. Det jag inte med det klara på är hur solregulatorn betraktar batterilasten, dvs om servicebatteri fullt men inte startbatteri etc.
  8. Hej, en liten fråga om Rutland/Marlec vindregulator HRDi. Den har ingångar för 2 batteribankar. Ersätter den skiljerelä eller kopplas den parallellt över skiljereläet. I det senare fallet så borde skiljereläet öppna om spänningen på startbatterisidan hamnar över gränsen. https://www.marlec.co.uk/product/hrdi-controller/?v=f003c44deab6
  9. Synd att ViB läggs ned, då den är riktad mot motorbåtar. Upplevde tidigare att Tidningen Foto lades ned, fick någon ersättningsblaska som ersättning året ut som prenumerant. Hoppas att inte nya båtblaskan blir samma nedköp som fototidningen.
  10. 721 kanske är bättre val då den uppdaterar positionen 10 ggr per sekund istället för varje sekund. Den har även möjlighet att spegla bilden till en iPad.
  11. Kanske bör ha en säkring mellan nätagg och plotter för att vara på säker på att det inte blir knas.
  12. Alltid flytväst då vi åker i vår båt. Vi vuxna har uppblåsbara västar (crewsaver) och barnen seglarvästar.
  13. 2012 tog jag mest för att det var efter konkursen. Vad jag förstått så kom de med nya modeller då också.
  14. Hej, vad jag har läst mig fram till här på Maringuiden så verkar Ryds ha haft en del kvalitetsproblem med vacuumprocessen (krackelerande gelcoat). Hur är det idag efter det att de är egna (efter konkurs)? Har det varit problem med nyare Rydsbåtar, dvs de som är tillverkade 2012 och framåt?
  15. Hej, jag är lite nyfiken på Navionics sjökort i samband med plotterbyte. Sjökorten fick mycket kritik i ett test av Alandia från början av 2014. Har dessa brister fixats till (t.ex att grund bara syntes vid inzoomning)?
×
×
  • Skapa nytt...